Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke torte su prelepe, podelila sam bonice koliko sam imala, Una nisu mi dozvolili da ih dam tebi.
Evo malo mojih tortica
attachment.php

attachment.php

Naravno da moje torte nikada neće biti poput Uninih lepe z:(

katastrofa sam ... nisam se javljala mislim da više od mesec dana ... a ni slike nisam postavljala :(
haos .. prvo je bio veseli/ludi decembar ... svi koji ne živite u "zapadnom svetu" možete biti VEOMA VESELI ..... pošto je to svake godine veči haos i pre počinje ... odmah posle dana mrtvih :(
a sada je počeo uspavani januar, a ja počela da radim ... pa nemam vremena :)

evo jedne joiš prošlogodišnje slike :)

785.jpg
786.jpg

787.jpg
788.jpg

Drage moje sta drugo da kazem nego prelepo!
Vidim ovde bubamaru pa rekoh da upitam nesto...z:lol:
Trebalo bi da napravim tortu u obliku bubamare ali gospodja za koju je trebam napraviti ima par uslova.
Da kore budu susene, fil nije bitan. Znaci moracu je seci kako bi je oblikovala.
Drugi uslov je da gore, kako bi napravila onu "grbicu" stavim mesavinu slaga i kesten pire-a.
Trece je da one crne tackice budu mancmelo.
I da se na kraju ukrasi crvenim slagom.
Da li bi ste vi tako nesto prihvatile da radite?
Iskreno ja nisam vesta bas toliko kao vi ali...
I da li je to moguce uraditi? Kada mi muz dodje postavicu koju moju slicicu...

Hvala Vam!

Drage moje sta drugo da kazem nego prelepo!
Vidim ovde bubamaru pa rekoh da upitam nesto...z:lol:
Trebalo bi da napravim tortu u obliku bubamare ali gospodja za koju je trebam napraviti ima par uslova.
Da kore budu susene, fil nije bitan. Znaci moracu je seci kako bi je oblikovala.
Drugi uslov je da gore, kako bi napravila onu "grbicu" stavim mesavinu slaga i kesten pire-a.
Trece je da one crne tackice budu mancmelo.
I da se na kraju ukrasi crvenim slagom.
Da li bi ste vi tako nesto prihvatile da radite?
Iskreno ja nisam vesta bas toliko kao vi ali...
I da li je to moguce uraditi? Kada mi muz dodje postavicu koju moju slicicu...

Hvala Vam!

A da li je rekla od čega da joj budu nogice??? Šalim se naravno. Pokaži ti njoj Dragicinu bubamaru pa da vidimo hoće li i dalje onu svoju.....

E sad ozbiljno, ne pomažemo ženici sa ovakvim zezanjem.Moje iskustvo je skromno. Ja uvek pokušam da navedem vodenicu na svoju vodu što se kaže.Pokušaj da je urazumiš sa nekim argumentima-tipa što šlag, zar nije bolje... pa nešto što je tebi lakše ili si spretnija sa tim.Pa onda što mančmelou, izgledaće kao da stu je deca pravila u vrtiću i sl., pa što kesten i šlag, nije recimo čvrst, hoće da se brzo ukvari, tj.uskisne (što je nažalost vrlo tačno) i tako je ubedjuješ.Ako je zadrta, onda joj se zahvališ na vremenu i kažeš ćao. Ja bih tako uradila!

Poslednja izmena:
Drage moje hvala na svim bonicama,
inače neznam kako vi inače "slušate" vašu kliantelu, al kod nas - odnosno ja ja baš i ne ...
i evo prostog razloga (doduše za pare i ja svašta napravim i bih uradila), kada sam poslednji put bila u poslastičarnici sa drugarimo, slušala sam kako gospodja naručuje tortu (poslastičarnicu drže šiptari - bez uvrede, za kogagod)
nemojte misliti da joj je dozvolio da se izmišlja, ona je nešto zapitkivala, pa gnjavila, on je samo reko: tako i tako i tako može, ostalo ne može ....
I ja se s tim slažem ... pa niko od nas nije Cake boss, niti toliko računa torte :) hehe
Svako mora ceniti svoj rad i trud, ionako na kraju kad se sračunaš skoro ništa i ne zaradiš - bar je kod nas tako ...
Malo mogu da se izmišljaju i da kažu šta žele ... ali puno ne :) najviše volim kad žele celu rečenicu na torti .... hehehehe :) a ja odmah kažem NE MOŽE :) nema mesta, može samo ime i broj :)
i niko se ne budi, samo treba im je reči ..
Jedna je na svaki način htela tortu sa šlagom - ja takvih torti ne pravim, ja pravim samo sa fondanom, pa sam joj napisala da neka se obrati kome ko pravi, pa je rekla, pa ništa onda če biti sa fondanom, ja želim tvoju tortu ...
A drugarica mi kaže, pa što joj ne napraviš ... pa što? zato što mi šlag ne ide i ne želim da si pravim previše posla za malo para :)

eh sad sam se raspisala :)

kao što su ti več napisale, ako možeš i želiš uradi, ako ne, na lep joj način reci kako bi ti, ili joj pokaži neku sliku neke torte koju bi mogla/znala da napraviš ... na svu sreću tih slika na internetu ima koliko hočeš :)

Beli labude, fino ti nju ubedi, da to neće na ništa da liči i da ti takve torte ne praviš, nego malo lepše ;)

Ovde kod nas baš i nema neke konkurencije, pa možemo da se izmišljamo. Ja u glavnom pravim samo za poznate ili po preporuci i odmah im kažem, da su moje torte unikati, da nikad ne pravim dve jednake. Mogu doduše da kažu šta približno hoće ali sve ostalo je moja ideja. To je po jednoj strani u redu, po drugoj mi uzme dosta vremena dok smislim šta i kako da uradim. A nikako ne volim kad me neko ograničava, moram da imam svoju umetničku slobodu. Oni zapravo i ne znaju kakvu tortu će dobiti ali eto, svi pristaju na to ;) I zadovoljni su :)

mene najvse nervira kad mi musterija donese sliku torte i kaze hocu takvu istu ja je skoro nikad ne napravim istu uvek nesto promenim cisto da ostavim svoj pecat na torti a najvise volim kad mi daju odresene ruke da je napravim po svojoj zelji uuuu to mi je najbolje i onda pustam masti na volju te torte su mi omiljene

Cilence sto bi se reklo "potpisujem te" ovde jer i ja stvarno tako mislim! Isto mi je bezveze kad hoce potpuno istu tortu koju su videli u mojim fotkama..ali sta da se radi, ovaj vikend takve 3 imam, ali nesto cu malo da promenim pod obavezno, da budu lepse naravski z:)

Svima SRECNA SLAVA!

Evo jedne Moskve za moju ujnu, a sad odo' da se gostim...z:poz:

Ja sam opet malo zapustila ovu temu pa sam sada samo preletela slike da vidim i oci sam razrogacila, usta ostala otvorena.... bas ste ovo dovele do savrsenstva. A ja sam tamam mislila kako je sam usla u fazn i da sma sve bolja ali danas sam pravila torte i nisam bas mnogo zadovoljna evo i slicica

Ovo je camac,u avgustu sam ga pravila bratu i bila prezadovoljna (sem sto nisam stigla lepo da ga obojim) a asada je sestric narucio isti takav i uopste nisam mogla oblik da potrefim, ba s mi se ne svidja (ali boja je ok ovog puta a ima i more tj. vodu)

attachment.php

Sa ovom sam zadovoljna, mada nije ni prineti vama

attachment.php

I sada dolazi glavna torta, ideju sam dobila od Koke i Radeta - djubretarski kamion sa djubretarcima i kontejnerom. Smislila sam da sama napravim kamion aza figure sam se obratila stefanelli. Naravno, kamion nije ni blizu kokinog ali je sam ipak zadovoljna, jedino sto sam zaboravila da treba da ostavim i neko mesto za tockove pa sam natakarila neke kekse...
Ali na cosetu sam vec pisala da figure nisu bas najbolje presle u transportu a Stefanelli ih je napravila tako da obojica budu naslonjeni na kontejner, na zalost, to sam morala da promenim pa sam cak mislila da ih stavim na tortu da se ne zezam sa vadjenjem cackalica....

attachment.php

A ovo je bila konacna varijanta

attachment.php

Naravno,, stefanelli ih nije napravila ovako zamuzgane, to je moj doprinos nastao u trenutku kada sam lepila ruku koja je otpala pa malo razmazala boju....
Eto toliko od mene

P.S. Slavljenik je bio vise nego zadovoljan a to je najbitnije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back