Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje imam jedno pitanje za vas iskusne....
Blizi se rodjendan mom starijem sinu i covek izrazio zelju da hoce avion.....
Sto je najgore hoce neki borbeni....
Htela sam da bude oblozen masom, maslinasto-zelenom, ali on kaze da hoce maskirni.....
Mislim se sto da bude maskirni, pa leti u vazduhu , stace mu gore takav dezen...
Onda se muz umesa i da strucno objasnjenje da mu ta sara sluzi dok je na zemlji.... :)
E kako da izvedem to?
I krila su mi problem....Planirala sam ih napraviti od fondana nekoliko dana ranije. "Armirala" bi ih stapicima za raznjice i ostavila da vire na dva tri mesta, pa bi ih pred samo iznosenje pred goste zabola na trup aviona (on ce biti veliki, i pravicu ga od neke torte sa koricama i filom). Na krila jos trebam dodati i propelere....
Da li imate neku ideju, kako sve ovo izvesti.....?

Pa ja mislim da to sa maskirnom sarom nebi trebao da bude problem. napravi ga maslinasto zelenog i posle cetkicom iscrtaj maskirne sare. Ja mislim da je mozda bolje da krila radis od gum paste i odmah na njima napravis motore i propelere pa kada se sve dobro osusi samo zabodes u tortu kako si i planirala.
Doduse ovde ima i daleko iskusnijih majstorica od mene pa ce ti one dati mozda bolji savet.

Ja nisam iskusna u pravljenju aviona, ali predlažem da krila napravis zajedno, iz jednog dela i onda ti ne treba ni armatura, ni ništa, ali ih dobro osuši prethodno. I onda ih ukomponuješ u toku filovanja. Ja bih tako. Onda je malo problem kako obložiti fondanom, ali pošto je maskirni, onda se preseci mogu maskirati, ko što i sama reč kaže :zcepanje::zper: trep, trep!
:heart:

poto ja sam imala veliki problem kad sam radila avion jer sam krila uradila posebno od gum paste ranije i isto kao ti sto hoces kroz njih provukla stapice za raznjice,problem je nastao kad sam lepila jer su teska i morala sam da podmecem sto djavola pod njih da bi ostala uz avion dok smo transportovali tortu jedno krilo je pocelo da se odlepljuje,poludela sam,bilo je to sve u redu,ali sam se ja mnogo nervirala,ako slavis kuci i iznosis tortu iz frizidera na sto onda verovatno i nece biti problema,samo razradi strategiju malo bolje od mene.

Teta Iro ako nadjes taj katalog bio bi mi od vellliiike pomoci.A ja cu raditi tortu od fondana berz onih busnih lukova kroz sredinu,oni ce biti samo imitacija,tako da ne verujem da bi trebalo biti nekih vecih problema,posle cu detalje konstrukcije da da isecam i lepim,nema sanse da ja radim to onom varijantom sa rojalom.

Hvala na savetima, uh...valjda cu se snaci......
E da smo blize daco dala bih ti toranj 3D puzzle...
Svi delovi od kartona i spajaju se u toranj....
po delovima bi se mogli seci delovi pa spajati...
te puzzle su kupljene u Bg pa mozes pogledati.....
Ja s brda...s dola.....Ima li ovo ikakve veze sa tim tornjem sto si ga zamislila.....?

Ma malopre sam kupila cizme i mm javio da se selimo u veci stan.....Prelomio i odlucio da prihvatimo ponudu od agencije....tri puta veci od ovog i tri puta skuplji.....Mene malo frka a on kaze ma...mora se i sad zivjeti.....Tako cemo se mi baskariti u samom centru grada u stanu sa tri spavace i jednom ogromnom dnevnom sobom+ kuhinja , biro, dva wc-a....
Uh ovo ne ide ovdje ali sam toliko rastrzana, ...zabrinuta..... i sretna zbog cizama da sam vam morala napisati.....
svasta nesto...kupus kiseli u glavi...
Ma otkacila skroz.....

draga poto nek ne ide ovde ali mi smo tu da jedna drugoj pomazemo tesimo i delimo radost brige i ostalo,potpuno te razumem jer smo i mi sad na raskrsnici sto se tice stambenog pitanja,ali valjda nesto treba i preseci a ne samo razmisljati sta ako ovo ili ono.Dobro je kad je ona nasa druga polovina drugacija od nas.

Teta Iro iz tvojih usta u Bozije usi!!!!
Bilo bi mi veliko zadovoljstvo da dodjete!!!
Iz Bg za 30-ak sati Lastom ste kod mene!!!
Nadam se da ce od januara ukinuti vize i da ovo nece ostati pusta prica...
Prostora ce biti, pa kad ko pozeli slobodno nek dodje!
Uh...Sto bi to bilo doooobroooooo!!!!!

Draga Nejo,razumeli smo.Pokusacu da nadjem fotografiju ,pa da ti postavim.

Znaci cetkicom naneses boju na unutrasnju stranu kese za saranje,povuces straftu koliko debelo zelis da bude ,od pocetka metalnog nastavka ,pa jedno 10 cm prema vrhu.Metalni nastavak okrenes tako da ti tanji deo bude tacno naspram obojenog dela.Slag ubacis u kesu i kada budes istiskivala,pojavice se sara na ivici latice.Ne znam koliko se pstupak dobro vidi na slici ,ali sam nadam se pomogla.Ako ima pitanja,tu smo.

picture.php

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back