Ukrajinski "saveznici" ukinuli ograničenja Ukrajini za napade na ciljeve unutar Rusije

Pa ta priča da "šta god Politikantski Zapad podpiše - prekrši!" je mantra Krmeljofila.
to je praksa političke elite zapada... ja volim one obične ljude na Zapadu a politička elita im je prepuna podlaca i oportunista...kao i nama nažalost...jedino što ovi zapadni misle strateški a ovi naši vuku iznuđene poteze

Bravo za Trampa jer šalje Ukrajini sve bolje oružje. Bajden je bio ruski igrač. Otkad je Trump postao predsjednik ukinuta su sva ograničenja za Ukrajinu. Osušeni Bajden je poslao rakete koje su imale maksimalni domet 70km. Otkad je Trump preuzeo prijestolje gori i Sibir 💗

Screenshot_20250601_220958_Chrome.jpg

Pitanje se postavlja, a koje nije spomenuto - da li će Ukrajinskim snagama biti dozvoljeno gađanje naftnih rafinerija, sto bi moglo imati ogroman efekat?
Kontam da zvanično neće biti dozvoljen napad, međutim "nezvanično" je druga priča.
Kontam da bi zapadnjacima bilo korisno da ukrajinske snage gađaju rafinerije i slične ciljeve.
I ako se to desi, kako bi Rusija mogla odgovoriti na ove napade, i koje su moguće posledice?
Nzm zavisi koliko bi Rusi popisdeli zbog tako nečeg? Da sam u takvoj situaciji na mestu Rusa gađao bih ukrajinsku energetsku mrežu raketama dalekog dometa - bez struje samo bi nastala još veća panika na njihovom frontu.
Da li je ovo rezultat očaja situacijom Ukrajinskih snaga i pokušaj dovesti Rusiju do novih mirovnih pregovora?
Više mi deluje kao da zapadnjaci hoće da isprovociraju Ruse preko ovih akcija pa da ovi krenu u juriš na Kijev i sl.
Da li će nova strategija zapada promeniti balans na terenu i situaciju ili je to hvatanje za slamku?
Meni je ovo lično besmisleno i negativno za obe strane - samo će doći do još više stradanja

Treba Srbija da razvije satelit koji ce iz svemira da puca onaj Teslin zrak ("Tesla beam") i tako da postane najjaca vojna sila na svetu. Za dan bismo povratili Kosovo, republiku Srpsku i Crnu Goru u svoj sastav. Sve resurse baciti na nauku da se to i ostvari, pa prziti NATO, siptarske i ustaske vojnike iz svemira, uz ispijanje laganog makijata iz centralne baze u Beogradu....

Treba Srbija da razvije satelit koji ce iz svemira da puca onaj Teslin zrak ("Tesla beam") i tako da postane najjaca vojna sila na svetu. Za dan bismo povratili Kosovo, republiku Srpsku i Crnu Goru u svoj sastav. Sve resurse baciti na nauku da se to i ostvari, pa prziti NATO, siptarske i ustaske vojnike iz svemira, uz ispijanje laganog makijata iz centralne baze u Beogradu....

Gg2x_g8W4AAKKtP.jpg

Bravo za Trampa jer šalje Ukrajini sve bolje oružje. Bajden je bio ruski igrač. Otkad je Trump postao predsjednik ukinuta su sva ograničenja za Ukrajinu. Osušeni Bajden je poslao rakete koje su imale maksimalni domet 70km. Otkad je Trump preuzeo prijestolje gori i Sibir 💗

Pogledajte prilog 1736373
nije lepo sto lazes jer taurus su svapski i merc je svapski premijer, tramp je mirotvorac, sa ovim nema veze, a ruja kada razvali svabu, nemoj da kuka trampu posle, nego neka ide makronu i i starmeru sa kojima je smrkao u vozu

nije lepo sto lazes jer taurus su svapski i merc je svapski premijer, tramp je mirotvorac, sa ovim nema veze, a ruja kada razvali svabu, nemoj da kuka trampu posle, nego neka ide makronu i i starmeru sa kojima je smrkao u vozu

Amerika je glavna i šalju Ukrajincima sve što ovi zažele. Bajden je imao kočnicu Trump daje sve!

Ali Putko prvi ne želi mir a od njega najviše zavisi sve.
tako ne kazu, ne znam odakle se ti informises, ali ocigledno citajuci fejk njuz; evo dzefri saksa: „Европски политичари покушавају да играју „чврсте момке“. Иако, строго говорећи, цела ЕУ није таква, већ Британија, Француска, Немачка и Пољска – такозвана четири мускетара који намеравају да наставе борбу против Русије. Њихова реторика се своди на следеће: Морамо да наставимо, морамо да се наоружамо, не смемо да попустимо, не смемо да правимо компромисе.
https://srbin.info/cetiri-evropska-musketara-nece-osigurati-pobedu-ukrajini/

Четири „мускетара“ Велика Британија, Француска, Немачка и Пољска неће моћи да осигурају војну победу Украјини, сматра амерички економиста, директор Центра за одрживи развој на Универзитету Колумбија (Њујорк), професор Џефри Сакс.​

Ne radi se tu samo o tim raketama. Osam dana nakon inauguracije Trumpa ide ovo 👇

Pogledajte prilog 1736425
patrioti nisu za napad na rusiju, kao taurusi, vec za odbranu kijeva, inace ode cela ukrajina rusima, tramp proziva zelenskog da ne bude lud, jer nema karte u rukama za nastavak rata

patrioti nisu za napad na rusiju, kao taurusi, vec za odbranu kijeva, inace ode cela ukrajina rusima, tramp proziva zelenskog da ne bude lud, jer nema karte u rukama za nastavak rata

Nema karte šra je onda bilo ovo danas. To im je zato jer su sa Vučićem pravili onaj falš izvještaj o zvučnom topu. Kako ti misliš da država koja si dopusti onakvu sramotu koju su doživjeli danas može pobijedit u ratu

Screenshot_20250601_233448_Chrome.jpg

Kontam da zvanično neće biti dozvoljen napad, međutim "nezvanično" je druga priča.
Kontam da bi zapadnjacima bilo korisno da ukrajinske snage gađaju rafinerije i slične ciljeve.
Kad su prvi put gadjali naftne rafinerije, zaustavio ih je Biden, cene nafte su tada bile relativno visoke i da je dodatno poremeceno snabdevanje to bi pogodilo i SAD i ostatak zapada, trenutno su cene nafte relativno niske, tako da me ne bi iznenadilo.
Više mi deluje kao da zapadnjaci hoće da isprovociraju Ruse preko ovih akcija pa da ovi krenu u juriš na Kijev i sl.
Ne verujem da im je to cilj, niti verujem da bi Rusi bas naseli na ovo, cini mi se da je situacija za VSU dosta teska i da moraju nesto da urade da pokusaju da preokrenu situaciju.
Takodje verovatno je tu veliki uticaj Trampovog ega, citava prica o tome kako ce zavrsiti rat ga je ucinila da izgleda pomalo smesno.

Nema karte šra je onda bilo ovo danas. To im je zato jer su sa Vučićem pravili onaj falš izvještaj o zvučnom topu. Kako ti misliš da država koja si dopusti onakvu sramotu koju su doživjeli danas može pobijedit u ratu

Pogledajte prilog 1736428
jeftina propaganda, ali da cujemo koju stetu je napravilo tih 117 dronova, 1 pogodak? nije ih bilo 1000 i 17, a rusi svakog dana skracuju ukrajinu za po parce? cak i huti imaju hipersonicno; slaba vajda da se 100-tinak dronova dobijes rat, ili bolje pregovaracke pozicije, naivan si.

jeftina propaganda, ali da cujemo koju stetu je napravilo tih 117 dronova, 1 pogodak? nije ih bilo 1000 i 17, a rusi svakog dana skracuju ukrajinu za po parce? cak i huti imaju hipersonicno; slaba vajda da se 100-tinak dronova dobijes rat, ili bolje pregovaracke pozicije, naivan si.
Akcija je izvedena sasvim dobro, unisteno je vise bombardera (po Ruskim navodima manje od 10 po Ukrajinskim 40), a ne prave se ti bombarderi bas tako lako. Sto se ostalih gadjanih ciljeva tice ne znam, no cini se da ce se doci do eskalacije, posto ce sada Rusi verovatno uzvratiti pojacanom merom.

Back