Ukrajinski "saveznici" ukinuli ograničenja Ukrajini za napade na ciljeve unutar Rusije

Akcija je izvedena sasvim dobro, unisteno je vise bombardera (po Ruskim navodima manje od 10 po Ukrajinskim 40), a ne prave se ti bombarderi bas tako lako. Sto se ostalih gadjanih ciljeva tice ne znam, no cini se da ce se doci do eskalacije, posto ce sada Rusi verovatno uzvratiti pojacanom merom.
da sad sam se informisao, ruski perl harbor, ali na nekoliko aerodroma, 5... znaci nema vise pregovora, rusi su opet naseli, mora biti pobednika, pa ako bi rusi izvoileli izgubiti, neka tako urade

Poslednja izmena:
da sad sam se informisao, ruski perl harbor, ali na nekoliko aerodroma... znaci nema vise pregovora, mora biti pobednika
Ne mislim da su Rusi zaista planirali da potpisu mirovni ugovor pod pretpostavljenim uslovima, tj svojevremeno je ovde bila diskusija kad sam kategoricki tvrdio da nista nece biti od dogovora, jer ti dogovori ne resavaju neke od "sigurnosnih problema" Rusije gledano s Ruske strane- npr Sumska regija i okolina Kijeva je strateski bitna za odbranu Moskve, tako da Rusi moraju u najmanju ruku imati garantovanu neutralnost Ukrajine i s vrlo slabom Ukrajinskom vojskom, s druge strane to je neprihvatljivo za Ukrajinu jer onda njima niko ne garantuje da ce se nakon odredjenog vremena Rusi odluciti da zauzmu i taj ostatak Ukrajine.

jao, pa ja tek sada citam da su oni kamionima usli unutar rusije?!
znaci zato ga zovu teroristickim napadom

У Мурсманској области, надомак стратешке ваздухопловне базе Олеńја, сведоци су забележили експлозије и густ дим који се уздизао из правца војне зоне. Према њиховим речима, напад је изведен на неуобичајен начин – дронови су лансирани директно из камиона паркираног код локалне бензинске пумпе.
https://srbin.info/diverzanti-sbu-napali-vojne-aerodrome-duboko-u-ruskom-pozadinskom-delu-zemlje/

Сведоци тврде да је возач камиона деловао нервозно, кретао се журно, а затим су беспилотне летелице једна за другом летеле према аеродрому испод покрова возила. Саобраћајна полиција га је убрзо привела, а према његовим тврдњама – само је следио инструкције где да стигне и где ће га неко „преузети“.

Сличан сценарио поновио се и у Иркутској области, на војном аеродрому у Усолском округу, где су такође смештени стратешки носачи прецизног оружја дугог домета.

a ko im je rekao jos pre 3 godine da ne nazivaju svo, vec antiteroristickom? a sa teroristima nema pregovora

Ovo je ozbiljan bezbedonosni propust, a mislim da je i pre bilo takvih akcija.
mozes sad da krivis i carinike sto nisu pregledali te kamione, ali oni da su znali da je anti-teroristicki rat i toku, sigurno bi bolje pazili! Znaci, propust je kod onih koji su SVO nazvali denacifikacijom i demilitarizacijom, umesto anti-teroristickim ratom, kada nema nikakvih sporazuma, primirja, niti pregovora sa teroristickom drzavom, vec si stalno na oprezu i samo ih deljes.

ovako,. dok juris neke naciste, tebi izgore nuklearna trijada! usrao si motku.

Dve zemlje su u ratu, bez obzira kako ga neko zvao, a gadjan je legitiman vojni cilj, tako da to nije teroristicki akt.
ako koristis civile, a vozaci kamiona jesu civili, i ti kamioni su za transport roba, a ne vojne tehnike, onda ovo jeste terorizam; akcija jeste brilijantna, ciljevi jesu legitimni, ali je nacin teroristicki, i nije po pravilima ratovanja, tako da se ocekuje da rusi preimenuju svoju SVO u anti-teroristicku i odustanu od bilo kakvih pregovora sa teroristima, sto sam ja zagovarao na samom pocetku SVO.

ako koristis civile, a vozaci kamiona jesu civili, i ti kamioni su za transport roba, a ne vojne tehnike,
Ne postoji zakon koji sprecava vojsku da oduzme i koristi civilne kamione u vojne svrhe sto se desava redovno, samim dronovima su upravljali za to obuceni ljudi, a ne civili, tako da ne bih rekao da se radi o teroristickom napadu.

Podcenjujes razmere rata, ne mogu se graditi i fabrike oruzja i oprema i naoruzanje i kaponiri itd sve u jednom, cak i radne snage nema dovoljno, u ratnim uslovima i uslovima ratne ekonomije (u Rusiji nije bas potpuna ratna ekonomija, ali u odredjenoj meri jeste) se rade prioriteti, jer se ne moze sve postici.

Nije ovo u cilju zapadu niti im odgovara jer mnosto nestabilnih zemalja dugorocno moze biti problem, a takodje mogla bi onda i Kina "uzeti" deo Rusije i resurse i to bi im bilo jako katastrofalno, tako da i Rusija je donekle protuteza Kini, moja pretpostavka da je to Tramp planirao- da Rusiju izvuce iz zagrljaja Kine, tj da napravi suprotno od onoga sto je uradio Nixon kad je napravio dogovor s Kinom.
Овакви напади су се дешавали у више наврата још од прве године рата. И онда су многи Руси вриштали шта је ово. И тако сваке године, за једно те исто (само мало више него прошле).

Проблем код Руса нијесу Укри него советски Кремљ.

ako koristis civile, a vozaci kamiona jesu civili, i ti kamioni su za transport roba, a ne vojne tehnike, onda ovo jeste terorizam; akcija jeste brilijantna, ciljevi jesu legitimni, ali je nacin teroristicki, i nije po pravilima ratovanja, tako da se ocekuje da rusi preimenuju svoju SVO u anti-teroristicku i odustanu od bilo kakvih pregovora sa teroristima, sto sam ja zagovarao na samom pocetku SVO.
терористички напад је кад убијају блогере и жене

ово није.

jao, pa ja tek sada citam da su oni kamionima usli unutar rusije?!
znaci zato ga zovu teroristickim napadom

У Мурсманској области, надомак стратешке ваздухопловне базе Олеńја, сведоци су забележили експлозије и густ дим који се уздизао из правца војне зоне. Према њиховим речима, напад је изведен на неуобичајен начин – дронови су лансирани директно из камиона паркираног код локалне бензинске пумпе.
https://srbin.info/diverzanti-sbu-napali-vojne-aerodrome-duboko-u-ruskom-pozadinskom-delu-zemlje/

Сведоци тврде да је возач камиона деловао нервозно, кретао се журно, а затим су беспилотне летелице једна за другом летеле према аеродрому испод покрова возила. Саобраћајна полиција га је убрзо привела, а према његовим тврдњама – само је следио инструкције где да стигне и где ће га неко „преузети“.

Сличан сценарио поновио се и у Иркутској области, на војном аеродрому у Усолском округу, где су такође смештени стратешки носачи прецизног оружја дугог домета.

a ko im je rekao jos pre 3 godine da ne nazivaju svo, vec antiteroristickom? a sa teroristima nema pregovora
Не не, ботови ће да то кажу да је све то вештачка интелигенција, није се десило, две то што гори се само чини. Кежуал је у току.

Не не, ботови ће да то кажу да је све то вештачка интелигенција, није се десило, две то што гори се само чини. Кежуал је у току.
da ti kazem:
ukre gube na frontu, i zato ovaj terorizam, ono jes akcija briljantna, ali opet je teroristicka po nacinu izvodjenja sa civilima i civilnim kamionima koji nisu ni svesni sta rade neki
ruje ce sada samo ukinuti ukrajinu, ako nema vise pregvora, onda im ne treba zelenski, znaci njega ce prvog da gadjaju sada, samo dok saznaju gde je, a posle njega redom po hijerahiji, sledi rusenje rezima, a obezglavljena vojska ce se raspasti u kratkom roku... ukre ce probati da pariraju, ali samo ce ove naterati da ih temeljno pociste, mislim na rukovodeci kadar

Poslednja izmena:
da ti kazem:
ukre gube na frontu, i zato ovaj terorizam, ono jes akcija briljantna, ali opet je teroristicka po nacinu izvodjenja sa civilima i civilnim kamionima
Зависи кога питаш. Иронија је то што Руси имају нуклеарке у истим таквим камионима, и балистичке ракете, и то још тамо од 2014е или тако неке.

Зависи кога питаш. Иронија је то што Руси имају нуклеарке у истим таквим камионима, и балистичке ракете, и то још тамо од 2014е или тако неке.
to su vojni kamioni, nisu volvoi, i ne nose dronove svercom u strane zemlje tamo neki civili, si pio ti nesto?

to su vojni kamioni, nisu volvoi, i ne nose dronove svercom u strane zemlje tamo neki civili, si pio ti nesto?
да то је јако битно а не што су на изволи уништили стратешке бомбардере

Руси се сами питају, "кад ће ова брука и немар стати"!
Стаће кад повјешају кремаљску мафију.

да то је јако битно а не што су на изволи уништили стратешке бомбардере
a kako znamo da su ih unistili? nekoliko da 4 ili 5, ali ne 40
sad ce da ih dignu rusi, pa ce da ih upotrebe na ukrama, takav ti je rat, moras da imas i gubitke

Poslednja izmena:

Back