- Poruka
- 34.813
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kolega, ako imaš vremena i govoriš ruski...mogao bi malo objašnjenja...hvala

![]()
" AMERI SE IZLETELI I OTKRILI RUSIMA TAJNU:
Za neutralisanje ukrajinske PVO ne trebaju avioni, dovoljna je eskadrila ALIGATORA (VIDEO)
U slučaju rata sa Ukrajinom ruski helikopteri Ka-52 mogu biti iskorišćeni za eliminisanje sistema protivvazdušne odbrane, navodi portal Difens blog.
Mediji navode tvit Babaka Tagveja, vojnog analitičara sa Malte, koji tvrdi da su tri eskadrile 39. puka Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na Krimu dva dana uvežbavale načine neutralisanja sistema PVO uz pomoć Ka-52.
"U slučaju rata sa Ukrajinom, 16 helikoptera Ka-52 mogu biti iskorišćeni za uništenje PVO na liniji fronta", napisao je on.
Georgia
United States officials said that "one of the few effective elements of the [Georgia]'s military" was air defence, with the analysts crediting the SA-11 Buk-1M with shooting down a Tupolev-22M bomber and contributing to the loss of some Su-25s.[317] This view was supported by independent Russian analysis.[168] Colonel-General Anatoliy Nogovitsyn, Russian deputy chief of general staff, said the Soviet-made Tor and Buk anti-aircraft missile systems, bought by Georgia from Ukraine, were responsible for downing Russian aircraft during the war.[318] A Russian assessment, reported by Roger McDermott, said that Russian losses would have been significantly higher if the Georgians had not left behind a portion of their Buk-M1 systems near Senaki in western Georgia and several Osa missile launchers in South Ossetia.[319] According to some reports, Georgia also possessed a battery of the Israeli-made SPYDER-SR short-range self-propelled anti-aircraft system.[320] The Georgian air-defence early-warning and command-control tactical system was linked via Turkey to a NATO Air Situation Data Exchange (ASDE), which provided Georgia with intelligence during the conflict.[320]
Ne verujem da je to baš tako. Neka je tek 1 od 10 ukrajinskih sistema PVO u operativnoj upotrebi, borbeno sposoban, to opet predstavlja pretnju po rusku avijaciju. Sećam se da je gruzijska PVO snadbevena ispravnim ukrajinskim PVO sistemima Buk-M1 oborila 2-3 ruska aviona.
U slučaju rata sa Ukrajinom, Rusi bi verovatno izgubili 10-15 aviona.
najverovatnije. čuvaju se za veliki belaj.Ja mislim da u Ukrajini ima toliko ruskih krtica da bi sabotaze bile jako brojne. Pitanje sta bi bilo u slucaju pravog rata, i koliko bi u Ukrajini sta funkcionisalo.
Ja mislim da u Ukrajini ima toliko ruskih krtica da bi sabotaze bile jako brojne. Pitanje sta bi bilo u slucaju pravog rata, i koliko bi u Ukrajini i sta funkcionisalo.