ssmpmd
Elita
- Poruka
- 21.876
Kina itekako ima , mislim na stranu sto imaju sve bolju i napredniju tehnologiju, nego Kina prakticno preko noci moze da mobilise nekoliko stotina miliona vojnika (vise nego sto bilo ko ima ukupno stanovnika), pa da im das samo po motku u ruke , nemoguce ih je poraziti.
Mislim Amerikanci su doziveli debakl u Vijetnamu koji je bio zezancija nasprem Kine (pogotovo ove danas) , pa mogu da zamislim kako bi se proveli da krenu tako direktno na Kineze.
Znaš kako, u ozbiljnom vojnom sukobu, dok bi se stiglo do pešadije i motki, rat bi praktično već bio završen.
Ne znam kako vi to zamišljate III sv. rat. Ne očekujete valjda da će to da se razvlači godinama kao ovo sranje u Siriji a da ćemo mi da se družimo na Krsti i raspravljamo ko je dokle stigao, crtamo mape i gledamo klipove.
Nema od toga ništa, kad saznate da je počelo veliko sranje, mnogo toga će već biti gotovo.
Onog jutra kada primetite da iz neobjašnjivih razloga nema Interneta, ni TV programa, možda čak ni struje, shvatićete da je počelo i gorko ćete se pokajati što niste sve pare koje imate podiglii sa računa i kartica i pretvorili u suvu hranu i zalihe vode.
Sve što čini ovaj svet savremenim i globalnim selom, internet i svi sateliti, nestaće još u prvom udaru, a mi nećemo imati pojma ni ko je na koga uopšte udario.

Ili si se usro?

popala jezik.