Ukrajinska kriza

Šta će se dalje odvijati?

• Rusi samo brane Donbas

glasova: 13 22,8%
  • Rusi uzimaju još neke delove Ukrajine

glasova: 27 47,4%
  • Rusi osvajaju čitavu Ukrajinu

glasova: 11 19,3%
  • Treći svetski rat

glasova: 6 10,5%

• Ukupno glasova
    57
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja bih sačekao da mi uvedu te sankcije. Pa polako. Uvjek se može popustiti. Ukrajina nije ni probala da zadrži nuklearni arsenal u nekom malom broju već je jedva čekala da ga se ratosilja. Čak nije ni čvršće nekom rezolucijom UN-a obavezala Rusiju i SAD da garantuju njen teritorijalni integritet. Zašto nije tražila garancije da postane dio NATO pakta u narednih deset godina pa da se u tom roku postepeno razoružava od nuklearnog arsenala? Mislim da NATO ne bi imao ništa protiv a Rusija u tadašnjoj situaciji se ne bi mnogo pitala u vezi toga. Možda je i to bilo nerealno, ali bilo je opcija da se Ukrajina bolje bezbjedonosno pozicionira. Samo što u tom trenutku njene tadašnje vlasti izgleda nisu o tome pretjerano razmišljale.

U tom slučaju, dobro po Ukrajince je što nisu imali na čelu države nekog poput tebe, da ih dokusuri i pre nego što su počeli da žive samostalno.

16.44 - Napad na političare i strane novinare

Agencija Rojters prenosi, pozivajući se na saopštenje iz kabineta Zelenskog, da je grupa političara i stranih novinara koji su bili u zoni konflikta na istoku Ukrajine napadnuti i da su evakuisani u sklonište.

16.42 - Prve žrtve

Dva ukrajinska vojnika su poginula, četiri ranjena u napadu na istoku Ukrajine, saopšteno je iz Kijeva

https://www.kurir.rs/planeta/387521...h_notification&utm_campaign=push_notification

Tako je. Zato su danas u odličnoj situaciji ;)

Makar su dočekali takvu situaciju, a sa nekim poput tebe na čelu bi završili priču negde oko '91 godine.

Malo je to long shot da je 40 miliona u vlasništvu 10k km udaljene države.
Ali i da je, ko ih ebe, njihov izbor.

Misliš? Evo ti Nemaca, neuporedivo moćnija država i sa više stanovnika, pa opet kad im Amerikanci kažu da skoče, oni pitaju koliko visoko.

A draza ti je ruska ?
Ukrajina nije priznala laznu drzavu Kosovo , tako im vracamo ?

Kako nie ... milijarde ;)
Pitam za kijevsku propagandu ko treba da se ypeca..za rusku ne treba
Ne pratiš fabulu radnje. Lojavi Mark je fantazirao o mojim aršinima a ti uletio ničim izazvan

Tako je, vjerujemo Rusima da će Ukri upravo sada udariti na Donbas kada imaju 170k Rusa na granici. :lol:
i kad udare sta onda ides y help

Idu onom logikom da ako je Nato mogao da otme Kosovo onda moze i Rusija deo Ukrajine ...
Rusofili i logika nisu nikako u istoj recenici, nisu cak ni u istom univerzumu

Rusija ga primila.
Tek ce da ga primite

I da, narušavanje međunarodno priznatih granica silom je ipak agresija, bez obzira ko to radi. Mi možemo samo da navijamo za neku stranu, ali NATO agresori su otvorili Pandorinu kutiju...

Tražili ste, gledajte... :D
Narusavanjem medjunarodno priznatih granica, i nakon upotrebe sile, Vojvodina je otcepljena iz AU, i dodeljenja Srbiji. Iako su tamo Srbi bili manjina. Sledi prinudno preseljavanje u 2 talasa, i Srbi cine 82%.

Tom logikom Kosovo moze u Albaniju, Krim u Rusiju, a Bajkalsko jezero i ceo taj region nazad iz Rusije u Kinu.

He, he ... Ne. Zašto bih ja branio Ukrajinu? Naivčine su imale 1994. godine oko 1 700 nukleranih bojevih glava i prepustili su ih braći Rusima da im oni zauzvrat garantuju teritorijalni integritet i da ih brane :hahaha:I sad ja da idem da ih branim? Neka ih Rusi brane od samih Rusa :hahaha:

Da, neverovatno sta su napravili, a bili su 3 Nuklearna sila na svijetu.

Lekcija drugim zemljama.

Narusavanjem medjunarodno priznatih granica, i nakon upotrebe sile, Vojvodina je otcepljena iz AU, i dodeljenja Srbiji. Iako su tamo Srbi bili manjina. Sledi prinudno preseljavanje u 2 talasa, i Srbi cine 82%.

Tom logikom Kosovo moze u Albaniju, Krim u Rusiju, a Bajkalsko jezero i ceo taj region nazad iz Rusije u Kinu.
Batali priče iz tog doba. Nakon WW2 napravili smo reset i osnovali Ujedinjene Nacije baš zato da bi postavili pravila u međunarodnim odnosima.

Ta pravila NATO je prekršio i napravio sranje, sad mora da pojede mnogo veliko gomno koje je sam iskakio...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back