Ukrajinci skeniraju lica mrtvih ruskih vojnika, pa šalju snimke njihovim majkama

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
390.330
Tehnologija prepoznavanja lica našla je jednu od svojin najstrašnijih primena u ratu u Ukrajini. U toj zemlji je od početka invazije izvršeno više od 8.600 skeniranja lica mrtvih ili zarobljenih ruskih vojnika kako bi se oni identifikovali.

https://www.blic.rs/vesti/svet/ovo-...krajinci-skeniraju-lica-mrtvih-ruskih/tylbfn5

Svesni smo svi da je u ratu sve dozvoljeno ali sa ovim Ukrajinci su prešli svaku granicu..nije cudo sto ih nazivaju fasistima

a tu tehnologiju su dobili od amerikanaca

meni je totalno nehumano da se slike salju majkama poginulih..
pa da vidim navodno su uhvatili nekog lopova, jedn slucaj se pominje, znaci tehnologija je zamisljena za zive ljude, imaju je i kinezi

ne kazem da salju slike, nego da skeniranjem identifikuju les, da saznaju ko je, jer nemaju svi dokumenta kod sebe
e, sad zasto se ljudi eksponiraju na internetu, ja ne znam

ja kada bih otisao u rat, mene ne bi nikad identifikovali mrtvog

u svakom slucaju su to potezi ocajnika, jer vec postoje sumnje da ne ubijaju svoje, a kazu da su mrtvi rusi, onda civile, pa kazu da su vojnici

Poslednja izmena:
Tehnologija prepoznavanja lica našla je jednu od svojin najstrašnijih primena u ratu u Ukrajini. U toj zemlji je od početka invazije izvršeno više od 8.600 skeniranja lica mrtvih ili zarobljenih ruskih vojnika kako bi se oni identifikovali.

https://www.blic.rs/vesti/svet/ovo-...krajinci-skeniraju-lica-mrtvih-ruskih/tylbfn5

Svesni smo svi da je u ratu sve dozvoljeno ali sa ovim Ukrajinci su prešli svaku granicu..nije cudo sto ih nazivaju fasistima
Са таквим се не преговара - то нацистичко смеће се мора ишчупати из корена ...

Koliko je to uopšte proverena priča?
Rade to. Deo propagandnog rata nažalost.

Postoji granica realno. Pošto Rusi negiraju svoje očigledne gubitke, a Ukrajinci žele da pokrenu rusku javnost u neki anti-ratni mod. Mogli su sasvim efektnije to da urade da naprave sajtove i servere na društvenim mrežama sa podacima o poginulim neprijateljima i zarobljenim i zaštite ih od ruskih hakerskih upada.
Zvati njihove porodice i slati im slike mrtvih tela u krupnom planu direktno je extremno nehumano i prilično varvarski. Bez obzira što sam potpuno na strani Ukrajine u ratu.

Kazu da je u ratu i ljubavi sve dozvoljeno. Tako nekako tumacim ove vapaje Ukrajine i njenog predsednika. On ce trajati dok traje i ovaj rat. Pogledajte pravila na Fejsbuku ,Instagramu,Twiteru. Zabranjeno je vredjati ukrajinsko rukovodstvo ,dozvoljeno je i pozeljno vredjanje ruskog,. Imaju podrsku da to rade pa koriste prostor. Ne zameram ali prepoznajem propagandu, Naime jako je tesko prevariti nekog coveka u Srbiji koji je to vec prosao i te propagande i lazne vesti i istine koje se prikrivaju.

a tu tehnologiju su dobili od amerikanaca

meni je totalno nehumano da se slike salju majkama poginulih..
Ја то не бих урадио ни оном усташи који би ми закло целу породицу. То није у менталном склопу како човека тако и хришћанина.

Postoji granica realno. Pošto Rusi negiraju svoje očigledne gubitke, a Ukrajinci žele da pokrenu rusku javnost u neki anti-ratni mod. Mogli su sasvim efektnije to da urade da naprave sajtove i servere na društvenim mrežama sa podacima o poginulim neprijateljima i zarobljenim i zaštite ih od ruskih hakerskih upada.
Zvati njihove porodice i slati im slike mrtvih tela u krupnom planu direktno je extremno nehumano i prilično varvarski. Bez obzira što sam potpuno na strani Ukrajine u ratu.
Svaka cast za post.Ja sam sa druge strane podrzavam Rusiju.Ali ovo se osudjuje i kada bi Srbi radili.Neprijatelja treba bar malo postovati.Ovo ne moze donijeti nista dobro Ukrajini.

Svaka cast za post.Ja sam sa druge strane podrzavam Rusiju.Ali ovo se osudjuje i kada bi Srbi radili.Neprijatelja treba bar malo postovati.Ovo ne moze donijeti nista dobro Ukrajini.
Прича ми пре 28 година један бивши партизан, деда. Каже, био сукоб са четницима и они се повуку а остане неколико мртвих да леже. И један партизан, клинац, узео да пиша том убијеном у уста која су му била отворена. И прилети командир, извади пиштољ и замало му није просуо мозак пред свима. Само је секунд фалио. Каже му "Срам те било, не поштујеш мртвог човека". А то је био неки обичан сељак, вероватнон човек који је патријахално васпитан у духу православља и славио крсну славу. Без обзира што је био партизан. Мислим на тог командира.

Poslednja izmena:
Прича ми пре 28 година један бивши партизан, деда. Каже, био сукоб са четницима и они се повуку а остане неколико мртвих да леже. И један партизан, клинац, узео да пиша том убијеном у уста која су му била отворена. И прилети командир, извади пиштољ и замало му није просуо мозак пред свима. Само је секунд фалио. Каже му "Срам те било, не поштујеш мртвог човека". А то је био неки обичан сељак, вероватнон човек који је патријахално васпитан у духу православља и славио крсну славу. Без обзира што је био партизан. Мислим на тог командира.
Znaci partizani pisali mrtvim usta, a komandir zamalo takve kaznio. Ista prica sa pasjim grobljima u CG.
Titoisti su bas bili poznati po moralu, casti i postenju.

@tema
Poceli i Rusi k’o Srbi sa opsadom Sarajeva.
Da su samo Kiev poravnali kao Britanci Drezden, ostatak Ukrajine bi ostao citav.
Ovako su sebe stavili u situaciju da duze ratuju a na kraju ce se predstaviti kao nesposobni i divljaci koji su sprzili tolike gradove. Duzina ratnih dejstava ce mnoge koji i nisu bili protiv okrenuti ih protiv Rusije zbog samoprezivljavanja.
Njima ni 100 ni 200 godina nije bilo dovoljno da nauce lekciju. Sirovine, u miru i ratu.

Sto se tice Ukrajinaca, tu treba praviti razliku izmedju naroda i placenika (rukovodstva), koji zarad svojih nekih ciljeva zrtvuju obican ukrajinski narod.
Puna podrska ukrajinskom narodu, a rukovodstvu im se pisam usta (po partizanskom receptu od gore iznad).

Znaci partizani pisali mrtvim usta, a komandir zamalo takve kaznio. Ista prica sa pasjim grobljima u CG.
Titoisti su bas bili poznati po moralu, casti i postenju.

@tema
Da su samo Kiev poravnali kao Britanci Drezden, ostatak Ukrajine bi ostao citav.
Ovako su sebe stavili u situaciju da duze ratuju a na kraju ce se predstaviti kao nesposobni i divljaci koji su sprzili tolike gradove. Duzina ratnih dejstava ce mnoge koji i nisu bili protiv okrenuti ih protiv Rusije zbog samoprezivljavanja.
Njima ni 100 ni 200 godina nije bilo dovoljno da nauce lekciju. Sirovine, u miru i ratu.
Могло је и тако, али би било крајње дивљачки. Не иде то уз нашу православну етику и моралну вертикалу. Можда је тако и требало али јбг.....Бог је у нама и неда нам да будемо ђаволи.

Могло је и тако, али би било крајње дивљачки. Не иде то уз нашу православну етику и моралну вертикалу. Можда је тако и требало али јбг.....Бог је у нама и неда нам да будемо ђаволи.
Ma jeste, bas su moralni i eticni u ovom do sada. Kao sprzicemo redom, ali Kiev ce ostaviti da “neprijatelj” glumi zrtvu ostatku sveta.

.
Neukusno je kritizirat Ukrajince, oko biločega, dok traje pokušaj zatiranja njihove nacije i države...

.
Za zatiranje njihove nacije i drzave su jednako krivi oni sto su ih poslali u tu avanturu, znajuci da je to rat koji ne mogu da dobiju.
Tvoja podrska ne da im nece pomoci, vec ih vodi u direktan nestanak.
EU ce platiti ekonomski, a Ukrajinci krvlju.
Ko to ne vidi, ili je zlonameran ili je glup.

pa koji rat je human, i nije varvarski? pa ja i da sam na njihovoj strani, a nisam ni na cijoj, jer rat je rat, opet bih im rekao da se predaju, da se ne zanose da mogu da pobede... e. vise i te sankcije da se uvedu na kraju rata, koja ce biti svrha, da platite svi vi koji ste podrzavali, i zauzimali strane...

@tema
Njima ni 100 ni 200 godina nije bilo dovoljno da nauce lekciju. Sirovine, u miru i ratu
jes, a ti si humanitarista, a kada bi ti zafalile sirovine isto bi isao da ih otmes u pohodu na istok

jedva cekam da vam te sirovine zavrnu gas - sirovine; u stvari ti smrduckas iz kenjadice, a ne iz eu, hvalis krunu, sramoto

Koje ocigledne gubitke? Sam clanak daje brojeve koji nemaju nikakve veze .... u jednom delu navode kako je skenirano preko 8000, a u drugom nekoliko stotina. Lazu ukrajinci kao i ostale novonacije sa kompleksom nize vrednosti.

jes, a ti si humanitarista, a kada bi ti zafalile sirovine isto bi isao da ih otmes u pohodu na istok

jedva cekam da vam te sirovine zavrnu gas - sirovine; u stvari ti smrduckas iz kenjadice, a ne iz eu, hvalis krunu, sramoto

Naravno da nebi otimao nigde i nikom.
To rade samo razbojnici po svetu i ujedno ti to finansiras porezom koji placas.
Nisi bas u poziciji da palamudis o moralu ili je to neki vic. :lol:

Kako vidim, u originalnoj objavi WP, ne stoji da salju slike majkama, nego samo da ih kontaktiraju. Mada me u ovom ratu ništa ne bi iznenadilo.
Još na samom početku agresije, smo vidjeli da su Rusi poslali obične regrute, praktično dječake. Sigurno su, njihovu pogibiju, krili od porodica.
Ukrajinci su sasvim sigurno išli na to da probiju tu blokadu, a tehnologija koja prepozna nečiji FB, ili Instagram profil, sigurno ne kaže ko je majka poginulog, niti joj šalje slike.
U članku je naglasak na nemoralnosti slanja slika mrtvih sinova, njihovim majkama, što je užasno, ne samo nemoralno. Sama tehnologija, ma od koga dobijena, nema veze sa tim.

Sa druge strane, tehnologiju prepoznavanja lica bi, sasvim opravdano, trebalo primjeniti na žive ruske vojnike snimljene tokom "specijalne operacije" u Ukrajini i svim njihovim kontaktima, pa i majkama, poslati slike svih užasa koje njihova djeca siju po Ukrajini, uključujući i slike njihovih mrtvih drugova.

Back