gost 336946
Elita
- Poruka
- 23.437
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisu ni planirali.
"Buljesk skoro pa opkoljen."Борбе у правцу Бахмута (Артемовск).
Ујутро смо разговарали о томе да јединице НМ ДНР успешно напредују у рејону насеља. Новолуганское (половина насеља је заузета).
А према вечерњем резимеу Генералштаба Оружаних снага Украјине, савезничке снаге су данас заузеле и јужни део насеља. Покровское (предграђе Бахмута). Предграђе града је удаљено мање од 3 км.
![]()
Ruska vojska je smjehotresna u poredjenju sa americkom.И ти све то видео својим очима? Зар те није срамота да се тако понашаш?
Haaalo!!! Rusi izgubili najmanje 2500 oklopnih vozila, a možda i 5500 kako tvrde Ukrajinci. Samljeli su ruske divizije kako se nitko nije nadao. Rusi još tavore na istom području kao i prije četiri mjeseca. Jel to tebi izgleda kao da Rusi pobjeđuju? Ispaljuju protubrodske i protuavionske rakete na gradove umjesto krstarećih raketa, vade T62 i T55 tenkove uz skladišta.Ako si ti sebe uspeo da ubediš da je to tako, ko smo mi da ti unosimo sumnju i dileme.
To je dakle 100% tako kako ti kažeš, super, samo nek si nam ti srećan
Haaalo!!! Rusi izgubili najmanje 2500 oklopnih vozila, a možda i 5500 kako tvrde Ukrajinci. Samljeli su ruske divizije kako se nitko nije nadao. Rusi još tavore na istom području kao i prije četiri mjeseca. Jel to tebi izgleda kao da Rusi pobjeđuju? Ispaljuju protubrodske i protuavionske rakete na gradove umjesto krstarećih raketa, vade T62 i T55 tenkove uz skladišta.
Ja sam vjerovao dugo vremena (prije nego sto su informacije izasle u javnost) da je gubitaka bilo daleko vise kod nas u ratu sa svake strane nego stvarno.Rekoh ti, ako to tebe čini srećnim onda je sigurno tako,
ne treba da se nerviraš i da dopustiš da neko dovede u sumnju brojeve koji ti toliko znače i u koje veruješ.
Tvoja psihička stabilnost je najvažnija, ponavljaj te brojeve, Ukrajinci sigurno ne bi lagali za ruske gubitke.
Pa Ameri su imali poprilicne gubitke u Iraku. Citava njihova operacija je isla kao Ruska na Kijev. "samo naprijed ne razmisljaj o pozadini" stim sto je Iracki front bio 60% manji od ovoga sa pocetka Ukrajnskog rata. Samo u toku osvajanja Bagdada imali su preko 400 unistenih Abramsa i Bredlija, a oni zvanicno prizaju unistena 24 Abramsa tokom cijele Iracke operacije.Ja sam vjerovao dugo vremena (prije nego sto su informacije izasle u javnost) da je gubitaka bilo daleko vise kod nas u ratu sa svake strane nego stvarno.
Bar duplo od onoga sto je bilo, tako se meni cinilo gledajuci sa moje tacke na licu mjesta. Da je gubitaka daleko vise nego sto stvarno jest.
Tako i za Amerikance u Avganistanu i Iraku. Cinilo se po onim cudima i eksplozijama da je daleko vise nego sto je bilo. Onako odoka sudeci i uzimajuci neke stvari u obzir.
Ne mislim da je toliko bilo, bas zbog toga sto je Iracka vojska uradila pametnu stvar nego da masovno gine za sitne rezultate.Pa Ameri su imali poprilicne gubitke u Iraku. Citava njihova operacija je isla kao Ruska na Kijev. "samo naprijed ne razmisljaj o pozadini" stim sto je Iracki front bio 60% manji od ovoga sa pocetka Ukrajnskog rata. Samo u toku osvajanja Bagdada imali su preko 400 unistenih Abramsa i Bredlija, a oni zvanicno prizaju unistena 24 Abramsa tokom cijele Iracke operacije.
A na YT postoje snimci sa preko 100 unistenih Abramsa u oko Bagdada
Pentagon zvanicno priznaje 24 unistena Abramsa tokom cijele Iracke Operacije , dakle za svih 10-15 god koliko su vec bili tamo.Ne mislim da je toliko bilo, bas zbog toga sto je Iracka vojska uradila pametnu stvar nego da masovno gine za sitne rezultate.
Vecina gubitaka se desila kasnija kad je pocela gerila.
Preko ovogo mosta se izgleda dotura oruzje iz Rumuije u Odesu. Koliko sam ispratio, ovo je trece gadjanje jednog te istog mosta. Izgleda je toliko vazan da ga Ukrajinci posle svakog gadjanja opravljaju koliko je to moguce.Dejstvo ruske distancione rakete KH59 M
Nisu izgubili mnogo Abramsa, ali su im Iracani desektovali one kante Bredli. Po nekim procenama par stotina ih je unisteno + osteceni. A kod Amera se oklopna tehnika smatra unistenom ako je unistena 80%, ako je vozilo osteceno recimo 60% smatra se za ostaceno bez obzira sto posle toga najverovatnije ide u rashod. Tako da americke brojke nikad ne uzimajte zdravo za gotovo, kao i Izraelske, jer kod njih se pod uisteno vozilo smatra samo vozilo koje se bukvalno rastocilo usled pogotka.Pa Ameri su imali poprilicne gubitke u Iraku. Citava njihova operacija je isla kao Ruska na Kijev. "samo naprijed ne razmisljaj o pozadini" stim sto je Iracki front bio 60% manji od ovoga sa pocetka Ukrajnskog rata. Samo u toku osvajanja Bagdada imali su preko 400 unistenih Abramsa i Bredlija, a oni zvanicno prizaju unistena 24 Abramsa tokom cijele Iracke operacije.
A na YT postoje snimci sa preko 100 unistenih Abramsa u oko Bagdada
Da, Ameri su u Bagdad usli helikopterima tj. pesadijom (navodno su i nama spremali takav scenarijo 99-e). Tek kasnije je tehnika krenula. Tako oni ratuju, prvo avijacja pomete sve ispred sebe, pa tek onda nastupa oklop i pesadija. Ali eto i pored toga sto imaju mocnu avijjaciju koja cisti sve pred sobom (jer mahom napadaju male, slabe i slabo naoruzane) obicno izgube i masu tehnike.Ne mislim da je toliko bilo, bas zbog toga sto je Iracka vojska uradila pametnu stvar nego da masovno gine za sitne rezultate.
Vecina gubitaka se desila kasnija kad je pocela gerila.
Nema tu prijatelju mnogo saveremenog naoruznja. Ukrajinci su tata-mata za Amere kada su raketni sistemi u pitanju, imaju cak i svoju verziju Hirmasa ali zbog korupcije ili nedostatka novca nikada nisu nastancali veliki broj lansera. Sto se tice onih americkih vucnih haubica, to je smece tesko, lake haubicem, i namenjeno je americkoj pesadiji i njihovim desantnim trupama. Ima izvestaja americke vojske gde se vidi da se haubice nisu pokazale bog zna kako, pregrevanje pa cak i pucaje cevke. Verovali ili ne mi smo za Amere kada je cevna artiljerija tate-mate i to je jedan od razloga zbog cega je Nora bila u Americi na testiranju za novu americku samohodnu haubicu.Ne bi Rusi toliko uništavali Ukrajince pošto su ovi naoružani savremenm oružjem američke prizvodnje . To je samo zato što je Alah s.w.t na Putinovoj strani jerbo Alah s.w.t daje putanju Kalibru za njegove precizne pogotke.
Poginuli u Vinci Alahovom rukom vođenim Kalibrom kada su prema tvrdnjama Debelog Save Rusi pogodili žurku školaraca;
1. Dmitri Burdiko - pukovnik, načenik voronežke komande za logistiku
2. Konstantn Puzerenko - potpukovnik načelnk vojno-naučnog sektora komandnog štaba ukrajinskih snaga
3. Oleg Makarčuk - puovnik, još jedan načelnik sektora za logistiku voroneškog fronta .
![]()
![]()
![]()
https://colonelcassad.livejournal.com/7745980.html?thread=2006746812
Ja napisah iznad, Ameri unisteno vozilo smatraju samo vozilo koje je bukvalno dezinntegrisano usled pogotka. Sve ostalo se smatra za 'osteceno'. Tako recimo tenk koji nema boga da se popravi, vec ide u rashod ili na optad, oni ubrajaju u 'ostecena vozila'. Nesto slicno imaju i Izraelci. Isto vazi i za aivone, ako je avion toliko ostecen i nekim cudom uspe da se dovuce u bazu, procene da je popravka nemoguca, avion se otpisuje i ide u rashod ali u papirologiji taj avion se ne smatra unistenim vec ostecenim.Pentagon zvanicno priznaje 24 unistena Abramsa tokom cijele Iracke Operacije , dakle za svih 10-15 god koliko su vec bili tamo.
Samo na ovom snimku ima preko 100 unistenih komada, ja sam se zabrojao na 80. Nema ni jedna dupla slika.
preko 70% je potpuno sprzeno.
Na snimku su zalutali jedan Bredli i Paladin pancer haubica