- Poruka
- 91.913
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Plašim se da im je strategija kao u Marijupolju - zavući se u gradove i koristiti civile kao živi štit. Ameri na svaki način pokušavaju da prologniraju sukob i učine ga što krvavijim i tragičnijim.Ови у Донбасу и не морају да буду у котлу да би били заробљени. Сама ситуација их заробљава јер им је свака опција пораз. Не могу да се повлаче јер тиме предавају Донбас Русима без борбе чиме одустају од оног због чега су тамо и дошли, излазе из заклона и постају лака мета за руску авијацију и артиљерију. Још имају времена да се повуку без губитака али то неће урадити.
Ако одлуче да остану биће реприза Дебељчева и тога су свесни.
Једина нада им је помоћ са запада земље у трупама и наоружању, али су већ изгубили пуно више од оног шта би евентуално могли да добију на фронт а да пре тога не буде уништено.
Пре или каснијеAko su napustili Lisicansk, onda su napustili i Severodonjeck
Jer bez Lisicanska njemu nema odbrane ni zaledjine...
.
Чечени морају да се докажу и врате дуг Русији која их није збрисала са земљом кад су дигли оружани устанак против ње 1990-их и водили два крвава рата. Русија је могла да их обрише са лица земље. Али није то урадила, већ је дугогодишњом и мукотрпном борбом елеминисала исламистички елемент међу Чеченима, а остале који су у већини пустила да живе и обновила им је градове и инвестирала пуно у Чеченију. Због су Чечени почели осећати Русију својом родином, и желе да јој се одуже те зато иду у прве редове и најжешћи су борци.
Изненадио ме је велики број Бурјата у руским редовима.
Usput 80% BDP-a Cecenije je direktan ruski novac. Treba to odraditi a ti ljudi to bas vole. Ici u rat je ponos svakog cecena. Mogu misliti kako se loze ovi mladi ceceni, veterani i ostali koji su odrasli uz ratne price prilikom svakog okupljanja. Dodatni plus je to sto ratujes protiv nacista i hriscana. Kako ne voleti?
Пук - бригада се више разликују по саставу него по броју војника, пук је једнородан (пешадија или тенковска јединица или артиљеријски пук...) а бригада је разнородна и у њеном саставу можеш наћи и пешадију и артиљерију и тенкове или неки други род). Бројност варира од попуне и врсте ешелона али никако до неких 4 до 5 пута веће бројке од формацијског броја (осим ако се привремено не направи нека већа борбена група за извођење операције која захтева једну здружену команду и јединицу)Azov je bio bataljon na osnivanju a kasnije je prerastao u PUK tako da je svakako imao više bataljona i veličinu brigade ako ne i jače.
U Mariupolju su delovale još dve brigade regularne vojske osim puka Azov
Po mom nekom vidjenju oni se u zadnjih par godina spremaju za napad istovremeno su ojacavali dodirne tacke sa dnr .kolicina nato instruktora stalni doturi naoruzanja su mi bili vise nego primetni i to mogu misliti koliko je toga bilo kada sam ja samo iz zvanicnih medija to video.prosle godine su ameri se slikali sa svojom zastavom odmah pored ukrajinske i tu se videlo ko je gazda a ko sluga.zelenski je trckarao oko njih kao pseto.Dosta smo raspravljali o ruskim planovima, ali ima li neko ideju šta je ukrajinski plan u ovoj situaciji? Pošto meni deluje da oni prave planove u hodu, to jest gledaju da se održe što duže na određenim pozicijama i nadaju se čudu u vidu zapadne intervencije ili ruskog odustajanja od akcije...
Po mom nekom vidjenju oni se u zadnjih par godina spremaju za napad istovremeno su ojacavali dodirne tacke sa dnr .kolicina nato instruktora stalni doturi naoruzanja su mi bili vise nego primetni i to mogu misliti koliko je toga bilo kada sam ja samo iz zvanicnih medija to video.prosle godine su ameri se slikali sa svojom zastavom odmah pored ukrajinske i tu se videlo ko je gazda a ko sluga.zelenski je trckarao oko njih kao pseto.
Ukrajinci imaju trenutno dva resenja prvo da sednu za sto sa rusima i probaju da se dogovore ili da sacekaju da ih rusi jos vise izmasakriraju pa da potpisu sta im se da.u tu drugu opciju ih svet gura jer im odgovara da iznure rusiju.
Glavne ukrajinske snage se nalaze u rejonu donbasa,odese,harkova i naravno kijeva kod lvova predpostavljam da je najvise teritorijalna odbrana i logistika.
Kontam da ukrajina ima oko 500.000 ljudi pod oruzjem trenutno to znaci da su itekako povukli rezervu.
Osim povremenih ispada jurisa kontraofanziva uglavnom su u defanzivi tj odbrani.cini mi se da im je komandni kadar nejedinstven i da nemaju bas nekog svog gerasimova koji moze da objedini i koordinira rad vise razlicitih armija da zajednicki deluju i istovremeno reaguju.siguran sam da su glavni savetnici ukrajinske komande nato oficiri.
Da i meni se cini da planove prave u hodu ali to je odlika svake bitke.retko kada se desava da sve ide onako kako se generali dogovore.
Situacija u kojoj se nalazi ukrajinska vojska posebno u donbasu kad tada dolazi do pucanja i opsteg rasula.1 kroz 1 sam siguran da ce to prvo tamo da se desi onda ce doci i do otreznjenja pa zasto da ginemo za koga etc posto ovi sto ratuju su vecinom sirotinja obicni ljudi ne racunam fanatike.
Mislim bas sam se raspisao ali uci u nacin razmisljanja ukrajinaca je jos teze nego kod rusa.porasli im apetiti pa sada traze kapitulaciju rusije i da im se vrati donbas i krim .
Ukrajinci su obicno topovsko meso trenutno koji igraju kako ameri sviraju.sta i kako ce ukrajinci uraditi najbolje zna bajden i ameri