Ukrajina - vojne vesti, mape, slike, snimci, analize, mišljenja

Холандија је исцрпела своје могућности у војној помоћи Украјини, изјавио је државни секретар Министарства одбране Холандије Кристоф ван дер Мат.
Према његовим речима, земља нема довољно резерви војне технике.
Коментаришући испоруку 18 самоходних хаубица Кијеву, он је рекао да се та испорука негативно одражава на обуку холандских војника, као и да се Холандија и пре догађаја у Украјини борила против дефицита војне технике .

:sad2:

Sad ce Holanđanima preko Bangladeša da stigne iz Niša...a pada u Luksemburgu...:super:

...

Твитови у низу...
❗🇺🇦Пошто моја земља није могла да ми помогне, шта сам требала да радим?
Одломак из саопштења украјинског ТВ канала «Прямий». Тамо је емитована изјава супруге једног од ратних заробљеника у ДНР.
Домаћини су, наравно, чекали да девојка почне да криви „агресора” и хвали своју домовину, али нешто је пошло наопако. Уморна од чекања помоћи из Украјине, сама је прионула на посао: отишла је у Доњецк и нашла мужа. То је рекла у етеру.
Каква је била реакција домаћина? Оптужили су девојку да ради за Русију.
Такође су изразили уверење да се Кијев „борио” за своје војнике који су заробљени.
Цео снимак интервјуа са супругом украјинског ратног заробљеника појавио се на Анатолий Шария каналу.
У њему она говори кроз колико је инстанци прошла пре него што је одлучила да оде у ДНР за свог мужа, како је примљена у републици. О томе шта више не иде у Украјину.

"Мой муж пленный. На него забили" 20. 7. 2022 Анатолий Шарий
https://www.youtube.com/watch?v=kkwmcuzYp8U&feature=youtu.be (има енглески титл)
Сам снимак састанка заробљеног украјинског маринца и његове супруге. Што се догодило захваљујући комесарки за људска права у ДНР - Дарији Морозовој
https://twitter.com/Vasilisa_2_0/status/1550187500643164160
Hrabra zena.
Ma ne, žrtvovali su VDV na aerodromu kod Kijeva štosa radi
Ovo ko neka mantra, taj aerodrom drzali sve dok Rusi nisu otisli na nove polozaje, pazi drzali aerodrom skoro lagano sve vreme iako je aerodrom prakticno pored Kijeva slicna razdaljina kao i za BG aerodrom i ovi nisu mogli da ga povrate dok Rusi nisu otisli.

Normalno da je
Pojasni, kakav bi ti točno satelit skinuo od njih 4500

Hebote, nekada si važio za ozbiljnog forumaša, sad lupaš kao otvoren prozor.
Znam da će delovati vrlo uvredljivo za tebe ali skoro pa da sam počeo da te mešam sa @Mej bregami možeš onda misliti koliko je pao kvalitet tvojih komentara.

Hajde sada brzo idi proveri koliko GPS satelita ima u orbiti pa se vrati da nastavimo dalje sa diskusijom.
Možda niko neće ni primetiti koliko si se provalio ako to brzo odradiš i koriguješ se

Hebote, nekada si važio za ozbiljnog forumaša, sad lupaš kao otvoren prozor.
Znam da će delovati vrlo uvredljivo za tebe ali skoro pa da sam počeo da te mešam sa @Mej bregami možeš onda misliti koliko je pao kvalitet tvojih komentara.

Hajde sada brzo idi proveri koliko GPS satelita ima u orbiti pa se vrati da nastavimo dalje sa diskusijom.
Možda niko neće ni primetiti koliko si se provalio ako to brzo odradiš i koriguješ se
Ma čekaj, koja je ideja.
Rokneš GPS satelite i onda?

Normalno da je
Pojasni, kakav bi ti točno satelit skinuo od njih 4500
GPS satelita ima 30-ak. Ali njihovo skidanje je praktično nemoguće, pošto orbitiraju na visini od 20 000 km. Svi sistemi "ubice satelita", američki, ruski, kineski, indijski, maksimalno mogu gađati satelite u niskim orbitama, do 2 000 - 2 500 km. To znači da meta eventualno mogu biti izviđački sateliti, ali i do takve eskalacije teško da će doći

Mislim da nece Rusi nece eskalirati dalje od Ukrajjine, ne znam dokle su Ameri stigli sa oruzijem za unistavanje satelita ali mislim da razvijaju nesto. Rusi vec imaju operativno oruzije tsetirano 15. Novemnra 2021. (oborili su svoj satelit)
Ovo nije eskalacija sukoba. Satelit je sastavni deo HIMARSA i sluzi za ciljanje, navodjenje projektila. Bez toga je neupotrebljiv.

Back