febo_ch
Elita
- Poruka
- 17.501
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.Трупе ДНР потпуно су блокирале пут од Авдијевке до Константиновке на два места - Басурин
![]()
Uhh previse si optimistican. Nece put ka potpunom oslobadjanju Donbasa biti otvoren nakon oslobadjanja Avdijivke, ali ce biti oslobodjeno jedno od najvecih uporista ***********a. Ima do oslobadjanja kompletnog Donbasa bar jos 3-4 meseca..
Авдјејевка је чврсто упориште нациста и одатле се нон стоп бомбардује Доњецк.
Тамо је велики инндустријску комплекс коксара која је опслуживала Азовстаљ.
Ако их очисте из Авдјејевке, практично је отворен пут потпуног ослобађања ДНР.
.
Оружане снаге Украјине држе оближње узвисине код Северска, без освајања истих јуриш на град је немогућ. Оружане снаге РФ врше прегруписавање трупа.
![]()
Da, to ce verovatno biti pitanje, e to je ono sto ce zadavati glavobolju i Ukrajincima, videlo se na pocetku da Rusi ako hoce mogu i za par dana do predgradja Kijeva ili Sumi, Cernjigov, pa Nikolajev, Odesa, Harkov, mozda ce prema Zaporozju ili Krivi Rog, i eto koliko su bitni prvi dani rata Ukrajinci razvuceni po raznim frontovima i onda opkoljavanje Mariupolja i oslobadjanje od naci azovaca, i onda se Ukrajinci kao grupisali za Harkov i kao neka kontraofanziva skroz besciljna dok Rusi polako oslobadjaju Rubezno, Popasnu, Severodonjeck, Lisicansk i idu dalje. Ma ima itekako istine ono sto je rekao Putin da nisu jos skoro ozbiljno i poceli.Uhh previse si optimistican. Nece put ka potpunom oslobadjanju Donbasa biti otvoren nakon oslobadjanja Avdijivke, ali ce biti oslobodjeno jedno od najvecih uporista ***********a. Ima do oslobadjanja kompletnog Donbasa bar jos 3-4 meseca.
Mene kopka, iako znam da na internetu necu naci odgovor, gde li ce Rusi krenuti nakon oslobadjanja Donbasa. Da li ce ici na Nikolajevsku oblast, pa pravac Odesa, ili ce resavati Harkovsku oblasti, ili mozda nesto trece.
To je Narodna milicija. Nisu imali gubitaka.Kadrovi sa prve linije... Ovde su Ukrajnci naleteli najverovatnije na ruski oklop, i verovatno su tu zavrsili karijeru.
.Uhh previse si optimistican. Nece put ka potpunom oslobadjanju Donbasa biti otvoren nakon oslobadjanja Avdijivke, ali ce biti oslobodjeno jedno od najvecih uporista ***********a. Ima do oslobadjanja kompletnog Donbasa bar jos 3-4 meseca.
Mene kopka, iako znam da na internetu necu naci odgovor, gde li ce Rusi krenuti nakon oslobadjanja Donbasa. Da li ce ici na Nikolajevsku oblast, pa pravac Odesa, ili ce resavati Harkovsku oblasti, ili mozda nesto trece.
Slazem se skoro sa svim, Rusi su nepredvidivi i znaju i imaju cime da ratuju. Nece me iznenaditi gde god da udare nakon sto zavrse Donbas.Da, to ce verovatno biti pitanje, e to je ono sto ce zadavati glavobolju i Ukrajincima, videlo se na pocetku da Rusi ako hoce mogu i za par dana do predgradja Kijeva ili Sumi, Cernjigov, pa Nikolajev, Odesa, Harkov, mozda ce prema Zaporozju ili Krivi Rog, i eto koliko su bitni prvi dani rata Ukrajinci razvuceni po raznim frontovima i onda opkoljavanje Mariupolja i oslobadjanje od naci azovaca, i onda se Ukrajinci kao grupisali za Harkov i kao neka kontraofanziva skroz besciljna dok Rusi polako oslobadjaju Rubezno, Popasnu, Severodonjeck, Lisicansk i idu dalje. Ma ima itekako istine ono sto je rekao Putin da nisu jos skoro ozbiljno i poceli.
Evo i Kadirov slicno prica da nisu jos nista ozbiljno poceli, deluje da su se Ceceni malo odmorili i pregrupisali, deluje da se spremaju za oslobadjanje Slavjanska i Kramatorska izgleda da ce tamo biti teske ulicne borbe i stvarno kako ce jadni Ukrajinci parirati sve jacim i iskusnijim borcima Cecena i Ruskih specnaz i spec Donbasa.
I ovi gradovi ce izgleda nazalost biti zrtvovani za interese Amerike, pa sta ce da rade ako stvarno zele eskalaciju i koliko vidim toliko pate od nekog ludila ili nemoci ili zla i neke mrznje prema Rusima da stvarno misle da mogu da pobede Rusiju i povrate teritorije, pa da li oni zele da im se bombarduje elektro mreza, voda, putevi, komunikacije, vitalni objekti, mi smo posle 78. dana stali i izvukli smo maximum, da li su Kijev i Glumac skroz poludeli.
Ceceni
Ako je u prvih par meseci rata stradalo 25,000 ruskih agresora, onda zamisli kako će ta brojka izgledati kad se bitka malo rasplamtiSlazem se skoro sa svim, Rusi su nepredvidivi i znaju i imaju cime da ratuju. Nece me iznenaditi gde god da udare nakon sto zavrse Donbas.
Jedino se ne bih slozio da ce u Slavjansku i kramatorsku da se vode teske ulicne borbe. Pasce to kao i Lisicansk. Nema tu prijatelju vise dovoljno kvalitetnih jedinica (to su one jedinice sto su imale iskustva iz rata 2014., vecina njih je izginula ili su ostali bogalji, zato Kijev salje na front teritorijalce iz drugih krajeva Ukrajine) koje mogu da prihvate borbu. Na pocetku SVO Rusi su se klali po 7 dana sa Ukrajincima oko nekih omanjih gradica i sela, a posle toga Severodonjeck pade relativno brzo. Jednostavno ne mozes stati Rusima na crtu sa vojnicima koji su dosli ko zna odakle, sa boga pitaj kakvom obukom i kakvim moralom. To kad linije krenu da pucaju, ode sve u vrazju. Mozda gresim, ali eto neko moje misljenje je da ce sve to pasti brze i bezbolnije (za gradove i civile) nego Mariupolj, Lisicansk, Severodnjeck.
Ma kakva eskalacija, nema od toga nista. Nije Amer ili Nemac navikao bez tople vode, bez jeftinog goriva, nije navikao da cvokoce od zime, da nema posla itd. Mislis da ce zrtvovati ne samo zivotni standard vec i cele drzave (ako dodje do sveopste tarapane) zbog tamo neke Ukrajine. Na kraju krajeva, da su hteli mogli su da ulete jos na pocetku, ali nisu jer znaju da Rusi ne blefiraju nego su spremni na sve. Pored svega toga, vidi se da su se Rusi dugo spremali za ovaj rat (razvili citavu lepezu novih oruzja) i zato su ovako smelo uleteli u Ukrajinu, zatekli i Ukrajice a bogami i zapadnjake spustenih gaca. E sad ako su bas toliko ludi, a nisu veruj mi oni gledaju samo svoje dupe, onda ce zapoceti treci svetski i nuklearni rat. A to mogu da urade sutra, mogli su i juce i prekjuce ali kao sto vidis nista od toga. Sve se svodi na doturanje naoruzaja Ukrajini i to je to. Dakle, zapad je svestan da je ovaj rat za njih izgubljen, preostaje im jedino (kao kada se dete naljuti) da pumpaju Ukrajinu oruzjem nebili naneli Rusima sto vecu stetu kada vec ne mogu da ih pobede. Jos kad krenu protesti po Evropi kako se zima bude blizila, kako cene svega budu sve vece, imace oni mnogo vecih briga kod kuce nego da brinu za Ukrajinu.
.
Русима се не жури.
Мислим да ће да наставе према Николајевску и да очисте нацисте све до дњипрестовља и одсеку остатку територије приступ мору.
Тада то постаје трећеразредна територија без икаквог стратешког значаја, а Руси ће да прошире подршку свом народу у Дњипрестровљу.
.
Дубоко верујем да ће то Руси и учинути, јер морају да укро-нацистима заувек одузму оно што је увек било руско ... Дакле, да не буде забуне, и једно и друго, но свакако је Русима значајнија Николајевска област и Одеса, то ће пре Харкова да ослободе, а онда, наравно и Харсковска област да буфде ослобођена од укро-нациста и осталог шљама ...Da li ce ici na Nikolajevsku oblast, pa pravac Odesa, ili ce resavati Harkovsku oblasti, ili mozda nesto trece.
Pa to mi je jasno, da im se zuri bacili bi u vatru mnogo vece trupe. A sto se tice Dnjepropetrovske oblasti, ona je na redu kada se zavrsi prica sa Zaporoskom oblascu. Tamo ce 100% ici jer je tamo procenat pro-ruskog stanovnistva daleko veci nego u Hersonskoj oblasti i nekim drugim oblastima. Kopka me Odesa i Harkov, ajde Harkov manje-vise misljenja sam da ce njega na kraju resavati. Da se ja pitam kao sto se ne pitam cistio bih Nikolajevsku oblast i isao na Odesu, a Harkov ce pre ili kasnije pasti kao zrela kruska. Mada opet ko zna, Rusi su to, nepredvidivi su i kad mislis da ce 100% ici tu i tu oni udare na skroz drugom pravcu pa je tesko prognozirati bilo sta. Jednostavno su takvi, i kao sto napisa foruas iznad: Mogu misliti kakvu ce glavobolju (a imaju je vec sada) imati Ukrajinci i njihovi generali kada Rusi zavrse sa Donbasom..
Русима се не жури.
Мислим да ће да наставе према Николајевску и да очисте нацисте све до дњипрестовља и одсеку остатку територије приступ мору.
Тада то постаје трећеразредна територија без икаквог стратешког значаја, а Руси ће да прошире подршку свом народу у Дњипрестровљу.
.
Jel tako kazu na Twiteru?Ako je u prvih par meseci rata stradalo 25,000 ruskih agresora, onda zamisli kako će ta brojka izgledati kad se bitka malo rasplamti
Zavisi i od Ukrajinaca. Ako budu pametni nece slusati pirgave i onne preko bare, tad mozda i ostane nesto od Ukrajine. Ali ako budu glupi i nastave da slusaju doticne velike su sanse da deca nase dece u skolama na casovima istorije uce: bila jednom jedna Ukrajina.Дубоко верујем да ће то Руси и учинути, јер морају да укро-нацистима заувек одузму оно што је увек било руско ... Дакле, да не буде забуне, и једно и друго, но свакако је Русима значајнија Николајевска област и Одеса, то ће пре Харкова да ослободе, а онда, наравно и Харсковска област да буфде ослобођена од укро-нациста и осталог шљама ...
Pa to se slaže s mapom terena.Jel tako kazu na Twiteru?
Znas li ti sta je 25.000 vojnika za mesec daa? Ako znas, onda znas da a jednog poginulog vojika u proseku dodju 3 ranjena vojnika, pa onda zarobljeni. E sad uzmi proguglaj sta su Ameri govorili pre ruske specijalne operacije, posto ocigledno verujes svemu sto Ameri kazu, kakve su procene oni dali (koliko su ljudstva Rusi dovukli na granicu sa Ukrajinom itd).
Kad sve saberes i oduzmes, ako znas da racuas, videes da ti ni logika ni matematika nije jaca strana, jer po tebi iz stroja je izbaceno vise vojnika nego sto su Rusi angazovali. A valjda znas da ne ucestvuje svaki vojnik u borbenim operacijama, ima tu i kuvara, tu je i logistika itd. Pitam se onda, ko to ide napred ako su svi Rusi izginuli?
Uostalom, to sto ti pises to cak ni ukrajinska propaganda ne tvrdi, uzmi proveri pa ces videti da lupetas gluposti.