Ukrajina se sprema da povrati jug od Rusije "sa 1.000.000 vojnika"

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.152
Predsednik Vladimir Zelenski naredio je ukrajinskim trupama da zauzmu priobalne oblasti koje je zauzela Rusija.

Ministar odbrane zemlje Aleksij Reznikov veruje da je njena vojska opremljena da počne da vraća zemlju koja je važna za ekonomiju.

Gospodin Reznikov je objasnio koliko je veterana koji su se odselili van Ukrajine vratilo kući „da se bore za svoju zemlju“ i značajno povećalo broj ljudstva nacije.

„Imamo otprilike 700.000 u oružanim snagama, a kada se tome dodaju nacionalna garda, policija, graničari, imamo oko milion ljudi“, rekao je za Tajms.

https://www.msn.com/en-us/news/worl...-from-russia-with-1000000-soldiers/ar-AAZtI1n

AAZtUnK.jpg

Koja je poenta zamajavanja i svojih ljudi i celog sveta? Mogu samo ludo da izginu, a zašto?
Što više odugovlače sa pregovorima, sve više teritorije će nepovratno da izgube. To ne kažem samo ja već i vodeći zapadni analitičari.

ne shvatam šta hoćeš da kažeš?

Хоће да каже да када је наша земља била нападнута од стране агресора, ми смо се бранили, а сада када је друга земља нападнута од стране агресора, позиваш их да се не бране.

Ваљда треба да имамо исте принципе и исте аршине за све ситуације.

И ми нисмо могли да се одбранимо од вишеструко јачег противника, али смо бранили своју земљу. То сада раде и Укри.

Хоће да каже да када је наша земља била нападнута од стране агресора, ми смо се бранили, а сада када је друга земља нападнута од стране агресора, позиваш их да се не бране.

Ваљда треба да имамо исте принципе и исте аршине за све ситуације.

И ми нисмо могли да се одбранимо од вишеструко јачег противника, али смо бранили своју земљу. То сада раде и Укри.
Treba prvo da se dogovorimo da li su Rusi agresori, pa tek onda da pričamo dalje

Ukrajinci verovatno nikada neće priznati teritorijalne gubitke kao što nećemo ni mi ali to neće promeniti situaciju na terenu.

Znači možemo reći da će prostor Ukrajine kao i prostori Bosne i Kosova biti večni zamrznuti konflikti koji bi povremeno mogli biti odmrznuti.

Nešto kao Izrael - Palestina i generalno Bliski istok.

Treba prvo da se dogovorimo da li su Rusi agresori, pa tek onda da pričamo dalje

Агресор је онај ко пошаље трупе на суверену земљу (или пошаље бомбе без трупа), а да није добио позив од власти те земље да пошаље трупе.

Русија преко своје државне границе није бацала цвеће, тако да, јесте агресор, ма колико да симпатишемо Русе.

Ukrajinci verovatno nikada neće priznati teritorijalne gubitke kao što nećemo ni mi ali to neće promeniti situaciju na terenu.

Znači možemo reći da će prostor Ukrajine kao i prostori Bosne i Kosova biti večni zamrznuti konflikti koji bi povremeno mogli biti odmrznuti.

možeš tako da kažeš i za Poljake da neće nikada priznati gubitak Galicije te da će sada da je povrate

možeš tako da kažeš i za Poljake da neće nikada priznati gubitak Galicije te da će sada da je povrate
ili Italija da povrati Dalmaciju
Pa nisam siguran da su to adekvatni primeri. Poljska i Italija su priznale Ukrajinu i Hrvatsku u ovim granicama. Dok toga nema po pitanju odnosa Ukrajine i Rusije a takodje izmedju Srbije i Kosova.

mislim da rusija nece na to pristati

niko ne zeli potencijalno zariste na granicama, neko to ne moze spreciti , rusi mogu.

Агресор је онај ко пошаље трупе на суверену земљу (или пошаље бомбе без трупа), а да није добио позив од власти те земље да пошаље трупе.

Русија преко своје државне границе није бацала цвеће, тако да, јесте агресор, ма колико да симпатишемо Русе.

Ne bih rekao...

https://www.rtv.rs/sr_lat/svet/oebs...ja-u-petak-u-donjecku-i-lugansku_1315836.html

mislim da rusija nece na to pristati

niko ne zeli potencijalno zariste na granicama, neko to ne moze spreciti , rusi mogu.
Rusija ako želi okončati konflikt morala bi osvojiti celu Ukrajinu.

Medjutim broj trupa koji koristi i brzina kojom se kreće meni govori da Rusiji nije cilj cela Ukrajina.

Ako postoji neka Ukrajina u kakvim god granicama ona će uvek biti filovana oružjem i novcem od zapada što samim tim čini konflikt večnim.

Sta god da je radila Ukrajina ona nije napadala Rusiju , doduse sada vec verujete da jeste.
Ostavite slobodne prolaznike da zive i rade u miru , agresori.
znas li za ono * bolje spreciti nego leciti*

cak i da nije bilo bombardovanja donbasa zadnjih 8 godina

rusija je pokusala diplomatijom da spreci nato prilazak , kad je videla da joj ne uspeva - sprecava

a ukrajina je trebala da uziva od silnih para zbog protoka gasa i da sadi cvece

Teško da će biti zamrznutog konflikta, jer će Rusi do kraja svoje operacije uništiti sve neprijateljske formacije na teritorijama koje budu zauzeli, dok ono što bude ostalo od Ukrajine (ako uopšte) eventualno može da ima policiju.

Medjutim broj trupa koji koristi i brzina kojom se kreće meni govori da Rusiji nije cilj cela Ukrajina.

Ako postoji neka Ukrajina u kakvim god granicama ona će uvek biti filovana oružjem i novcem od zapada što samim tim čini konflikt večnim.
Rusi su napravili prvo pakao rusima u Ukrajini pa i ostalima ... te trenutno osvojene zone ce biti uvek pod napadima.

to si u pravu, ne znamo dalje ruske korake , mozda ce nakon probijanja

onih godinama formiranih pozicija ukrajinske vojske krenuti veca sila

Back