Uklonjen sa prvobitnog mjesta: Spomenik Pavlu Đurišiću prebačen u Crkvu

Đurišić se od partizana sklonio kod ustaša i oni su ga zaklali. Nije on odveden u logor zato što se borio protiv njih. Pod dva, po kom to zakonu se sudi mrtvom čoveku.

to su lazi i komunisticke gluposti

Pavle Djurisic je ubijen od strane ustasa u logoru Jasenovac sa jos 3000 zarobljenih cetnika nakon bitke na Lijevca polju u aprilu 1945.

Poslednja izmena od moderatora:
Kod Pavla Đurišića i drugih četnika je problem što su komunisti posle rata dosta toga falsifikovali i poturali četnicima da bi izjednačili četnike sa ustašama. Znam da je bilo slučajeva da su se partizani oblačili kao četnici pa činili zločine da bi pridobili narod na svoju stranu.

Auuuu, sunac ti poljubim, dokle ovo ludilo ide .
Izmišljanjima nigde kraja.

Stvarno je bilo takvih slučajeva. Čuo sam stare ljude kad pričaju.

I meni pričala školska drugarica da su je kao dete kad ode kod babe u Valjevo il tako nešto
plašili sa:
- sa'ćete otmu četnici ako ne budeš dobra.
Umesto babaroge četnicima.

Mada postoje priče da po 20 godina nisu ni znali da je rat završio, tek tu i tamo izlazili iz šuma da orobe šumadijske jatake za hranu :np:
Msm šta znam, pričaju stariji ljudi.

I meni pričala školska drugarica da su je kao dete kad ode kod babe u Valjevo il tako nešto
plašili sa:
- sa'ćete otmu četnici ako ne budeš dobra.
Umesto babaroge četnicima.

Mada postoje priče da po 20 godina nisu ni znali da je rat završio, tek tu i tamo izlazili iz šuma da orobe šumadijske jatake za hranu :np:
Msm šta znam, pričaju stariji ljudi.
Moja učiteljica je bila rođena Šumadinka i svedok onog rata i pričala je da su radili zločine i četnici i partizani, ali da su četnici bili posebno krvoločni. Četnika je bilo 12-13 vrsta i bez centralne komande. Paravojska, ali bilo je u četnicima i dobrih ljudi i boraca.

to su lazi i komunisticke gluposti

Pavle Djurisic je ubijen od strane ustasa u logoru Jasenovac sa jos 3000 zarobljenih cetnika nakon bitke na Lijevca polju u aprilu 1945.
Đurišić je klasičan saradnik okupatora, i u to nema spora. Možeš od njega praviti heroja ali od govna pita ne biva.

Evo hrvati sta pisu i oriznaju da su ga ubili.
Jasno kazu da su cetnici apsolut pravi srbi a sad sto lazu kakvi smo genicidasi druga je prica.
Četničke namjere iz NDH, uspjele su u posljednjem ratu: Srbi su pobili i protjerali sve ne-srbe uz cijelu granicu sa Hrvatske i BiH sa Srbijom i Crnom Gorom od: najsjevernije Baranje, preko Vukovara, pa dolinom Drine uz granicu sa Srbijom do krajnjeg juga istočne Hercegovine i Konavala na Jadranskom moru.
Kad oni kaxu da smo svi cetnici tj caci srbi pu partizanen mrs haha.To su ovi zgubidani blokaderi ista fela.
https://narod.hr/vjera-i-kultura/ku...locinci-i-krvoloci-ubijeni-u-logoru-jasenovac

Moja učiteljica je bila rođena Šumadinka i svedok onog rata i pričala je da su radili zločine i četnici i partizani, ali da su četnici bili posebno krvoločni. Četnika je bilo 12-13 vrsta i bez centralne komande. Paravojska, ali bilo je u četnicima i dobrih ljudi i boraca.

Ne možeš ti da budeš dobar, a na lošoj strani.
Dobri ljudi ne idu, ratuju protiv svojih sunarodnika.

Znaš šta je meni najskandaloznije kod ove teme iz naslova:
Čim primete da je narod progledao, da počinjemo da primećujemo njihove lopovluke, političara, i postajemo solidarni medjusobno, opa, izvlače keca iz rukava.

A ako nemaju ništa bolje na lageru, uvek su tu četnici i partizani, ma ih više skoro da nema živih.
Ne računam nas potomke, ipak su nam glave hladnije.

I šta im sad treba povampirenje i kojekakvi spomenici kojima zaista nije tu mesto?

Samo da bi ljude zadržali na liniji međusobnih zavada.

Sa twitera
Пребиловци синоним српског страдања! Да ли знате да је вођа Међугорских усташа које су извршиле звјерски покољ у Пребиловцима био Иван Јовановић Црни, и да је тај монструм крај рата дочекао као титов партизан, а да је послије рата безбрижно живио у Србији у околини Суботице.

E ovakvih ima kolko hoces u srbiji.

Sa twitera
Пребиловци синоним српског страдања! Да ли знате да је вођа Међугорских усташа које су извршиле звјерски покољ у Пребиловцима био Иван Јовановић Црни, и да је тај монструм крај рата дочекао као титов партизан, а да је послије рата безбрижно живио у Србији у околини Суботице.

E ovakvih ima kolko hoces u srbiji.

#nijesedesilo#
Nečija laž i kleveta, najverovatnije iz ličnih razloga.

I ti možeš isto tako tamo da napišeš za nekoga ko ti se zamerio, a Tiksi na primer brže bolje da prenese ovde kao najistinutiju istinu :D

Back