Тихи
Starosedelac
- Poruka
- 187.753
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mogu pored njega i Hitleru i Musoliniju i Paveliću bez problema da naprave spomenik jer su se svi skupa družili
U Staroj Gradišci.Jesu njega streljali u Blajburgu?
Haha, koja nevidjena budala. A četnici pomenutog vojvode pobijeni i sahranjeni sa ustašama i nemcima u Sloveniji, dok su zajedno bežali ka Austriji. Čak ima i knjiga saučešća na tom groblju. Zovu se nacionalne snage.Vladika Metodije: Spomenik vojvodi Pavlu Đurišiću ide u crkvu, pa nek dođu da je ruše!
Mitropolit budimljansko-nikšićki Metodije, koji je služio liturgiju kod hrama Svete mati Paraskeve u selu Gornje Zaostro u Beranama, izjavio je da će spomenik komandantu četničkog pokreta Pavlu Đurišiću biti premešten u crkvu.
Vojvodi Pavlu i svima vojnicima, ratnicima, oficirima, podofiricima i borcima jugoslovenske vojske u otadžbini večna pamjat. Spomenik će biti postavljen u crkvu pa nek dođu da je ruše“, rekao je Metodije. U blizini crkve u selu Gornje Zaostro u čijoj je blizini juče osvanuo spomenik u čast četničkom komandantu iz Drugog svetskog rata Pavlu Đurišiću, okupljeno je stotinak građana sa obeležjima i majicama na kojima piše „Srbska kraljevska vojska u otadžbini”, „Živ
https://lat.sputnikportal.rs/202508...crkvu-pa-nek-dodju-da-je-ruse-1188687083.html
Svaka cast vladiko!!!
Dostojan!!!
I zasto bi ga ustase ubile ako je bio saradnik nacista.Pavla Đurišića su ustaše ubile u Jasenovcu. Oficiri koji su tada pobijeni sa njim takođe zaslužuju obeležje, makar pominjanje imena na ploči.
Pavle Djurisic nikada niie osudjen za bilo kakav zlocin.
Haha, koja nevidjena budala. A četnici pomenutog vojvode pobijeni i sahranjeni sa ustašama i nemcima u Sloveniji, dok su zajedno bežali ka Austriji. Čak ima i knjiga saučešća na tom groblju. Zovu se nacionalne snage.
Znaci u Crnoj Gori je lazna demokratija. U Kanadi mi imamo nekoliko spomenika Drazi.
baju slusaju samo ljudi iz njegove ulice i jos jedno 200 ljudi topsUzgred, Nikolaidis je rekao kad bi DPS i SDP otpuštali svoje članstvo koje voli Baju Malog Knindžu, da bi se kao stranke prepolovili.
Cetnicima dizati spomenike je oksimoron.
Tako i film o Pranjanima dodje u Sarajevo na festival.Tamo skocili.Velicanje cetnistva,prekrajanje istorije.Kad ono nece bas biti.Kod Pavla Đurišića i drugih četnika je problem što su komunisti posle rata dosta toga falsifikovali i poturali četnicima da bi izjednačili četnike sa ustašama. Znam da je bilo slučajeva da su se partizani oblačili kao četnici pa činili zločine da bi pridobili narod na svoju stranu.
Da, jer su svi pobegli tamo posle rata.svako ima pravo da slavi svoje junake
to je demokratija
Ko sto rece kolega KninGrad u Americi i Kanadi imas gomilu spomenika cetnicima
Djeca komunizma ucila partizansku istoriju.Ne bi partizani lagali i cinili zlocine.Ma kakvi.I zasto bi ga ustase ubile ako je bio saradnik nacista.
Zgubidani partizani ko ovi danas zgubidani ista fela lazu ko psi
Ne znam, nisam to gledao.Tako i film o Pranjanima dodje u Sarajevo na festival.Tamo skocili.Velicanje cetnistva,prekrajanje istorije.Kad ono nece bas biti.
Da je Đurišić bio saradnik okupatora i domaćih izdajnika onda bi otišao zajedno sa ustašama u Austriju. Ovako će on verovatno biti proglašen za svetitelja - mučenika.lupetas gluposti kao po obicaju
cetnici pavla djurica su izginuli u borbi sa ustasama na Lijevca polju kod Banja Luke
Spasavanje americkih pilota u Pranjanima.Znaju se imena pilota i njihovi potomci su dolazili u pranjane.Ne znam, nisam to gledao.
Hvala na informacijama. Čuo sam da su četnici spasili 500 američkih pilota.Spasavanje americkih pilota u Pranjanima.Znaju se imena pilota i njihovi potomci su dolazili u pranjane.
Tu lekciju smo preskocili u SFRJ.
Mislio sam da si dosao do preuvelicanog broja,ali i vikipedija spominje 500 pilota.Hvala na informacijama. Čuo sam da su četnici spasili 500 američkih pilota.
na svu srecu nije srbin.A zasto cetnik to mi ono deluje bas grozno.kao da je neka para vojska bila u pitanju
On je bio srpski oficir jugoslovenske armije.
I metodije ne kaze cetnik.
Pravilno rece.
Vojvodi Pavlu i svima vojnicima, ratnicima, oficirima, podofiricima i borcima jugoslovenske vojske u otažbini vječna pamjat“, rekao je mitropolit Metodije.
Haha, koja nevidjena budala. A četnici pomenutog vojvode pobijeni i sahranjeni sa ustašama i nemcima u Sloveniji, dok su zajedno bežali ka Austriji. Čak ima i knjiga saučešća na tom groblju. Zovu se nacionalne snage.
Đurišić se od partizana sklonio kod ustaša i oni su ga zaklali. Nije on odveden u logor zato što se borio protiv njih. Pod dva, po kom to zakonu se sudi mrtvom čoveku.Pavla Đurišića su ustaše ubile u Jasenovcu. Oficiri koji su tada pobijeni sa njim takođe zaslužuju obeležje, makar pominjanje imena na ploči.
Pavle Djurisic nikada niie osudjen za bilo kakav zlocin.
A zasto cetnik to mi ono deluje bas grozno.kao da je neka para vojska bila u pitanju
On je bio srpski oficir jugoslovenske armije.
I metodije ne kaze cetnik.
Pravilno rece.
Vojvodi Pavlu i svima vojnicima, ratnicima, oficirima, podofiricima i borcima jugoslovenske vojske u otažbini vječna pamjat“, rekao je mitropolit Metodije.