QueenOfClubs
Veoma poznat
- Poruka
- 10.064
И тек ти сад ништа није јасно...Zapazio sam..![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
И тек ти сад ништа није јасно...Zapazio sam..![]()
Ех, прочитај ти бајке мало пажљивије. Ту и нема баш пуно љубави. Бар не у овим најомиљенијим међу родитељима.
Ту су мушкарци приказани као поводљиви. Ех, шта једна жена може да направи од мушкарца... Сети се родитеља Ивице и Марице, Црвенкапе, Лепотице и звери, Снежане, Пепељуге... Ех ти очеви и те зле маћехе. Запитај се мало шта је увек заплет![]()
А затим крећу перипетије, зло вреба са свих страна... Хероина, најчешће глупа и наивна (мислим, ако је наследила особине од оца, није ни чудо), није баш ни свесна од опасности, па се ни не брани на прави начин. Е онда долази ОН и спашава је од свега.
Шта је било после, нико не наводи. Нико ту не прича о љубави већ од спасењу.
И, и? Где су ту лажне представе о љубави? Где је идеализовање?
Давно су ти читали...
Него, кад порастемо, мислимо да су деца наивна и да не схватају баш шта им читамо. А виде одлично. И добијају неке представе о животу, али су те представе далеко од иделизовања било чега.
И не заборави, деца свој узор налазе пре свега у породици.
Не слушају она много шта им се прича.
Деца посматрају и закључују.
![]()
И тек ти сад ништа није јасно...![]()
Па нико други није хтео да каже девојци.Sto si mi rekla......mogla sam da zivim u zabludi ...jos neko vreme.
Па нико други није хтео да каже девојци.
Хтела је да не чита бајке деци да им не створи лажне илузије.
Ја само хтедох да јој кажем – нек им чита слободно, до миле воље
А за тебе један веееелииики![]()
Не, већ реална.
Skontace sami...kada vec bude kasno...al' sam negativna,ybt...
Не, већ реална.
А како си то успела да постанеш кад су ти онолико читали бајке?
И где је Хелен сад?
Kad te nesto shebe...postanes surovo realan...a u bajke nikada nisam verovala...ne daj da me analiziraju...da ne kvarimo ljudima raspolozenje.![]()
Обећавам.Kad te nesto shebe...postanes surovo realan...a u bajke nikada nisam verovala...ne daj da me analiziraju...da ne kvarimo ljudima raspolozenje.![]()
...za ovo ti dođem poen...čim uzmognem...
je'l to da me utesis?![]()
Sta mislite da li bi bilo pametnije ukinuti deci lazne predstave o ljubavi, da li bi onda bilo manje promasenih uzaludno potrosenih zivota i nesrecnih ljubavi?
Ili je ipak bolje da dok su deca pustimo ih da veruju kako je zivot predivan sve je sjajno bajno ruzicasto, kako ce jednog dana uopznati svog princa na konju i ziveti srecno do kraja do zivota, a posle smrti u raj kao pravi mali andjelcici...Mozda je i ok da ih stedimo na taj nacin, ali moze da se desi da kad odrastu i shvate da su bajke bajke a realnost nesto drugo, da budu toliko pogodjeni time da padnu u depresiju kada shvate da je zivot mnogo tezi i komplikovaniji nego sto su mislili, i da se ne zavrsava prica uvek tako da lovac ubije velikog zlog vuka i dobro pobedi.
Па нико други није хтео да каже девојци.
Хтела је да не чита бајке деци да им не створи лажне илузије.
Ја само хтедох да јој кажем – нек им чита слободно, до миле воље
А за тебе један веееелииики![]()
ne postoji lazna slika o ljubavi, to nikako.
postoje samo razocaranja koja zvuce nekako kao ti sadado nove srecne ljubavi
pa ces nam ondak cvrkutati ovdek nesto drugo
![]()
Sta mislite da li bi bilo pametnije ukinuti deci lazne predstave o ljubavi, da li bi onda bilo manje promasenih uzaludno potrosenih zivota i nesrecnih ljubavi?
Ili je ipak bolje da dok su deca pustimo ih da veruju kako je zivot predivan sve je sjajno bajno ruzicasto, kako ce jednog dana uopznati svog princa na konju i ziveti srecno do kraja do zivota, a posle smrti u raj kao pravi mali andjelcici...Mozda je i ok da ih stedimo na taj nacin, ali moze da se desi da kad odrastu i shvate da su bajke bajke a realnost nesto drugo, da budu toliko pogodjeni time da padnu u depresiju kada shvate da je zivot mnogo tezi i komplikovaniji nego sto su mislili, i da se ne zavrsava prica uvek tako da lovac ubije velikog zlog vuka i dobro pobedi.