- Poruka
- 43.506
inache ishla sam i ja na plivanje u sklopu shkole
i to je bilo toliko retko da bih se udushila ko mish da sam se na to oslonila
i to je bilo toliko retko da bih se udushila ko mish da sam se na to oslonila
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ok, razumem, ali sistem nije dobar. Premalo bazena?
Ovde toga nema.
U nekim drzavama, nije svuda nazalost....Sad citam, pa i u Nemackoj je od treceg razreda obavezan kurs plivanja.
Mene je tata naucio da plivam. I to bas rano. Ne znam ni koliko godina sam imala (3?), jer od kada znam za sebe, znam i da plivam.
Disciplina...Tačno, skijam od pete godine, rolam, kližem, plivaću koliko hoćeš ali mani me smaranja i presvlačenja radi 45 min glupiranja!
Ja se sjećam prvog ljetovanja sa školom. Medena kod Trogira. Treći osnovne. Ushićeni planirali, mjesec prije polaska svi znali plivati, 10 dana prije 15 ipak zaboravilo plivati, 5 dana prije još troje nije baš sigurno znaju li. U autobusu ka moru troje nas znalo i daljeМи смо у основној имали обавезан одлазак на базен Ташмајдан. Дељени смо на пливаче, полупливаче и непливаче и онда је сходно томе свако радио оно што треба. Са стручним лицем, наравно.
Nisam ni ja visoka, ali sam u skoli od svih devojcica, i onih starijih, najvise mogla da skocim u visinu i daljinu, pa mi je nastavnica predlozila odbojku i na mrezi sam bila odlicna. Ne onako kao Megi koja je ubijala, ali sam mogla bez problema da zaustavim loptu ili da je lagano cvrknem preko mreze ali u zeznut ugao.И мени су екипни спортови језиви али то није једино што се ради на физичком. А нисам интровертна, напротив. Једноставно немам осећај за тимску игру и отимање око лопте. То су волеле високе бедевије, што ја нисам била.
Da, da, to je to nase klasicno ucenje plivanja. Bućne te u vodu, pa mlati rucicama i nozicama.I ja sam rano naučila.
Ali se dugo nisam oslobodila i jedne godine imala sam 5ili 6 godina ujak me na moru samo ubacio u duboku vodu
I od tada sam se oslobodila)))
Izgleda da obrazovni sistem u Nemackoj treba reformu. Nisam bas mnogo upoznata kako u DE stoje stvari, ali evo zasto to kazem.U nekim drzavama, nije svuda nazalost....
Strah od vode je nerealan.Ja se sjećam prvog ljetovanja sa školom. Medena kod Trogira. Treći osnovne. Ushićeni planirali, mjesec prije polaska svi znali plivati, 10 dana prije 15 ipak zaboravilo plivati, 5 dana prije još troje nije baš sigurno znaju li. U autobusu ka moru troje nas znalo i dalje![]()
Ja se držim one: more zove kukavice, hrabri sami dođu. Prilično sam oprezna u bilo kakvoj vodi. Mogu dugo i daleko plivati ali bez ikakvih zaebancija u vodi.Strah od vode je nerealan.
Ne kažem da ne treba biti oprezan i pametan u vodi, znati granice, ali treba i znati da je svako od nas lakši od vode koja nas nosi, naše je samo da sednemo, legnemo, ili visino na moretu...Dalmatinac mi reče da reč voda niko normalan ne koristi za more ili okean..
Uf pliva mi se. Beh jednom kratko u Trogiru, svideo mi se.
Da, da.Strah od vode je nerealan.
Ne kažem da ne treba biti oprezan i pametan u vodi, znati granice, ali treba i znati da je svako od nas lakši od vode koja nas nosi, naše je samo da sednemo, legnemo, ili visino na moretu...Dalmatinac mi reče da reč voda niko normalan ne koristi za more ili okean..
Uf pliva mi se. Beh jednom kratko u Trogiru, svideo mi se. U prolazu samo...
Ja sam se opustio na vodi(Emerald Beach Američka Devičanska, St Thomas) - karipskom moretu dok sam posmatrao kolegu kako se glupirao na plaži(stoj na glavi, salto,...)Da, da, to je to nase klasicno ucenje plivanja. Bućne te u vodu, pa mlati rucicama i nozicama.![]()
Pa na lepom mestu si se opustio.Ja sam se opustio na vodi(Emerald Beach Američka Devičanska, St Thomas) - karipskom moretu dok sam posmatrao kolegu kako se glupirao na plaži(stoj na glavi, salto,...)
Nije više puta uspelo da samo udjem i da se oslobodim. Koliko znam kad god su pokušali da me ubace ja se hvatam obale ili kraja bazena, ili kao mali "mišića"...
Trebao sam mnogo pre. Pre toga sam "plivao" po Karibima, Havajima i CG/Grčkoj...Pa na lepom mestu si se opustio.![]()
Koji predmet je po tvom mišljenju, besmislen, baš sam radoznala?Има далеко бесмисленијих предмета у школи које бих укинуо јер не служе ничему али физичко, данас поједина дјеца не знају потрчати како треба а да не упадну те им то дође једина каква таква рекреација у периоду живота када је физичко битно за развој.
Poenta i jeste u tome da se svako dete pronađe u nekoj oblasti fizičke aktivnosti za koju je sposobno. Retka su deca koja ne žele da se bave baš nijednom aktivnošću, bar u mlađim razredima i ako ih pitate koji im je omiljeni predmet , na prvom mestu je fizičko vaspitanje.Najbitnije je da se čovek pokreće , i umno i fizički. Nismo napravljeni da ležimo.
Neko je brz , neko ima dobru koordinaciju , dobre reflekse , neko izuzetnu gipkost , a neko poseduje snagu. Svako ponešto, tako smo " konstruisani" , treba samo otkriti šta nam odgovara. Tehnički detalji vezani za izvođenje te nastave mogu biti predmet diskusije jer postoji milion sportova ili ne mora to biti sport- jednom rečju fizička aktivnost i kako to približiti deci. @Lagerta , od 20 devojčica u razredu koliko njih neće hteti na ples naprimer ?
Plivanje i šetanje nikom ne škodi , stvarno su izuzeci na nivou statističke greške ili ozbiljnog zdravstvenog problema
jel ima jos onog dosadjinstva?Koji predmet je po tvom mišljenju, besmislen, baš sam radoznala?
pametna deca.I još nešto, kada idemo na nastavu u prirodi, prvo što me pitaju je, ima li hotel bazen![]()
najomiljeniji - mali i veliki odmorPoenta i jeste u tome da se svako dete pronađe u nekoj oblasti fizičke aktivnosti za koju je sposobno. Retka su deca koja ne žele da se bave baš nijednom aktivnošću, bar u mlađim razredima i ako ih pitate koji im je omiljeni predmet , na prvom mestu je fizičko vaspitanje.