Ukinuti fizičko kao obavezan predmet u školama?

Da li ste za ukidanje fizičkog vaspitanja kao obaveznog predmeta?

• Da

glasova: 5 8,8%
  • Ne

glasova: 49 86,0%
  • Samo u srednjoj školi, u osnovnoj da ostane obavezno

glasova: 3 5,3%

• Ukupno glasova
    57
Gde bi ti bio kraj da si učio sat vremena dnevno :mrgreen:
znas onu pricu? boldovao sam kraj koji je ista tvoja recenica :D
tako da sam zadovoljan z:mrgreen:

Jedan čovek bez posla se prijavio na konkurs u Microsoftu za radno mesto "čistač toaleta".

Direktor za ljudske resurse ga je primio na razgovor i posle kratkog testa mu objavi:

"Primljeni ste. Ostavite mi vaš e-mail, tako da vam mogu poslati ugovor i spisak vaših dužnosti."

On jadnik, zbunjen, odgovori da nema računar, pa samim tim ni e-mail. Direktor će na to:

"E pa onda, žao mi je, ako nemate e-mail, virtualno znači da ne postojite, tako da vas ja ne mogu primiti…"

Očajan sirotan izađe iz sedišta Microsofta, bez predstave šta bi mogao da radi, sa samo 10 dolara u džepu. Uputi se prema supermarketu i tamo kupi gajbicu sa deset kg jagoda. Za kratko vreme, proda sve jagode na komad idući od vrata do vrata i do podne duplira početni kapital.

Iznenađen i s entuzijazmom, ponovi istu stvar tri puta i vrati se kući sa 60 dolara.

Brzo je shvatio da bi mu taj sistem omogućio da preživi pa ga je počeo primenjivati u kontinuitetu, izlazeći uvek rano ujutro i vraćajući se kući uvek kasno naveče.

Radeći tako, svakodnevno je povećavao kapital. Za kratko vreme kupio je ručna kolica da bi mogao da poveća obim posla, a kasnije ih je zamenio sa jednim kamiončićem. Radeći tako, u roku od jedne godine, postao je vlasnik male flote vlastitiih motornih vozila. Za pet godina je postao vlasnik jedne od najvećih mreža za distribuciju namirnica u SAD.

I tako, misleći na budućnost svoje porodice, odlučio je da osigura svoj život.

Pozvao je brokera kako bi potpisao polisu osiguranja. Broker ga na kraju razgovora pita za njegov e-mail da bi mu poslao prospekt osiguranja. Junak ove priče mu odgovori da nema e-mail.

"Baš čudno" prokomentisao je broker, "Nemate e-mail, a uspeli ste da napravite imperiju. A zamislite gde biste bili, da ste ga imali".

Čovek se zamisli, pa odgovori: "… u Microsoft-u čisteći wc šolje!".

Slažem se! Mrzila sam fizičko zbog presvlačenja, smrdljivih svlačionica i stalno izmišljala razloge što ne mogu biti aktivna na času. Onda mi je prof. na polugodištu rekao: slušaj šmizlo, ja sam oborio na popravni jednog Bregu, jednog Lošu, nemoj ni da sanjaš da tebe neću! I fakat me obori lik na polugodištu, morala usmeno odgovarati, seminarski o skijaškim disciplinama pisati da popravim 1 :D
Screenshot_20210820_233723_083637.jpg

igrali smo i izmedju 4 vatre :D
Agresivna užasna igra. Moja učiteljica muškarača nas svrstavala dečaci protiv devojčica (jako pametno) pa nas dečaci (uvek jači i agresivniji) namerno raspale loptom jer im igra dozvoljava, ke ke ke, baš smešno.
Dok se učiteljica dernja "Hvataju loptu, neće te pojesti":roll:
A ja došla kući s krvavim nosom. Prvi razred.

Poslednja izmena:
Svejedno. Problem s tom igrom je što je agresija skroz legitimna. A nisu svi isto jaki psihički i fizički da podnesu udarac i uzvrate istom merom. Mislim, ok je i ta igra ko hoće, u slobodno vreme, ali da bude deo obaveznog programa fizičkog nije normalno. Ja sam zamrzela loptu zbog "između", trebalo mi je 5, 6 godina da prihvatim, a u stvari sam bila spretna s loptom, ali ne da me neko zakucava njome.
Da li je ova igra i dalje po planu?

Agresivna užasna igra. Moja učiteljica muškarača nas svrstavala dečaci protiv devojčica (jako pametno) pa nas dečaci (uvek jači i agresivniji) namerno raspale loptom jer im igra dozvoljava, ke ke ke, baš smešno.
Dok se učiteljica dernja "Hvataju loptu, neće te pojesti":roll:
A ja došla kući s krvavim nosom. Prvi razred.

Шта ли се ту код вас дешавало... Како дете први разред може тако јако да баца лопту да разбије неком нос. Оно једва може да пребаци поље за играње.А ни дечаци у том узрасту нису баш физички доминантнији од девојчица.

Svejedno. Problem s tom igrom je što je agresija skroz legitimna. A nisu svi isto jaki psihički i fizički da podnesu udarac i uzvrate istom merom. Mislim, ok je i ta igra ko hoće, u slobodno vreme, ali da bude deo obaveznog programa fizičkog nije normalno. Ja sam zamrzela loptu zbog "između", trebalo mi je 5, 6 godina da prihvatim, a u stvari sam bila spretna s loptom, ali ne da me neko zakucava njome.
Da li je ova igra i dalje po planu?
Agresija u sportskom nadmetanju ? Prvo što se uči na časovima fizičkog vaspitanja je fer play , pravila igre i slično. Zna se koja vrsta lopte je za ovu igru, tako da ne mogu da verujem da ona meka lopta, koju koristimo može razbiti nekome nos, koliko god da je jako bačena. Inače , pre te igre se prvo obradi bacanje i hvatanje lopte, odbijanje lopte od zida, bacanje lopte u cilj itd , itd.. naravno da ima dece koja ne vole ovu igru, niko ih ne prisiljava da je igraju, mogu biti dodatni igrači koji dodaju loptu kapitenu. i da, igramo se i dalje tu igru.

Back