Ukinuti fizičko kao obavezan predmet u školama?

Da li ste za ukidanje fizičkog vaspitanja kao obaveznog predmeta?

• Da

glasova: 5 8,8%
  • Ne

glasova: 49 86,0%
  • Samo u srednjoj školi, u osnovnoj da ostane obavezno

glasova: 3 5,3%

• Ukupno glasova
    57
Najbesmisleniji predmet u školi. Sad navodno služi da se deca razvijaju, zdravo žive i slično a u reali, tokom časa sport upražnjavaju samo oni koji ga i privatno treniraju i vole dok je ostalima to veliko gubljenje vremena, prilika za hvatanje zjala i slično... Mislim da je krajnje vreme da se uvede kao izborni predmet i da prekinu da se maltretiraju deca beskorisnim glupostima.

YYrk9kqTURBXy9lZjFlNGI3NzVjZTM1MWEyMjgzODY2OTNhMGNmNTgyZS5qcGVnkZMCzQSwAN4AAaEwAQ
Tako je; sta ce pederskom drustvu fizicko ili sluzenje vojske.
Degenerici imaju danas manje stanovnika i bolesniji su kao nacija nego pre 40 i 50 godina.
To se zove progres.

Dobro, nećeš puškom da braniš nekog dok taj vata zjale, ali ne kapiram šta ti smeta da neko ne izabere fizičko jer eto nije u fazonu da juri za loptom ili je debeo i ne može da uradi zgib.
Samo mi nemoj reći da je debeo jer ne radi fizičko 3 puta pola sata nedeljno.
Debeo je od nevaspitanja ,krkanja i nekretanja,zato se i zove fizicko vaspitanje

Fizičko je jedini predmet koji ovoj generaciji treba udvostručiti. Znači pored intenzivnog vežbanja, nastavu obogatiti kulturom ishrane i osnovama nutricionizma, da imaju i praksu i teoriju, kao i jedan obavezan sport.

U moje vreme se dešavalo da đak iz fizičkog ima keca i da u avgustu izađe na polaganje, što treba ponovo da postane praksa - da shvate da je fizička kultura jednako važan predmet kao i matematika i srpski, ako ne i važniji u određenom smislu. (ne mora svako da ume da reši kvadratnu jednačinu i da recituje Prevera, ali baš svako mora da zna važnost brige o sopstvenom telu)

Има далеко бесмисленијих предмета у школи које бих укинуо јер не служе ничему али физичко, данас поједина дјеца не знају потрчати како треба а да не упадну те им то дође једина каква таква рекреација у периоду живота када је физичко битно за развој.

Tako je; sta ce pederskom drustvu fizicko ili sluzenje vojske.
Degenerici imaju danas manje stanovnika i bolesniji su kao nacija nego pre 40 i 50 godina.
To se zove progres.
И јесте педерско друштво оно које промовише љигавце и дезертере а исмева достојне и способне.

Pa Pikax, nikada gojazna djeca i ne rade fizičko :( iz više razloga se roditelji "snađu" za papir kojim ga oslobode. Možemo mi pričati šta hoćemo, znamo kako je u praksi.
Код нас су сви радили а веома дебелих није заправо ни било.

Нисам сигуран шта је колегу Редмонда подстакло на овакву идеју али у периоду основне и средње школе једини период када се дјеца буквално развијау и расту убрзано, после тај раст стаје и онда је ствар менталне хигијене да ли ћеш бити 200 кг или фит, не улазим у то свако по свом избору.

Моја клинка у вртићу већ иде на спорт као додатно јер сматрам да јој треба тај моменат, толико има снаге у њој да се просто запитам гдје би је трошила да не иде на спорт.Дан када нема спорт у вртићу вишак снаге троши тако што скаче по мени или по дворишту,трамболини или брату или нешто углавном је покрет константан, то дијете уопште не хода, углавном трчи.Мислио сам да је само моје такво али велика већина дјеце траже додатну физичку активност, плес, спорт, било шта.То је ок.Није ок да само лежи, једе, сједи, гледа тв и буде гојазно.То је предвиђено за нас старије све у складу са годинама. :mrgreen:

Pa i Jokić je bio gojazno dijete, sa 13 nije mogao napraviti nijedan sklek. A vidi ga danas, svijet pod njegovim nogama :)

Nije bio gojazan, bio je umereno debeo - medicinski gledano to je ogromna razlika :) Po klasifikaciji debljine, bar u Srbiji, ide ovako: umereno debeo, debeo i gojazan. Ovo poslednje je najrizicnije za zdravlje.

Sve je to istina. Ali 3 puta po pola sata fizičkog nedeljno nema ama baš nikakav uticaj ako su ostale životne navike loše. Kao kap kiše u moru. I nikako da se bilo ko osvrne na to kako se osećaju ta deca na časovima fizičkog koji za njih nemaju nikavog smisla.
Osim toga, nije samo reč o debeljucama, ja sam se osvrnula i na starije đake. Fizičko, ovako kako je kod nas, je više stvar preferencija, opuštanja, igre, pravljenja čopora. Postoje introvertna deca kojima su ekipni sportovi i sportovi uopšte jezivi. Da li je po tebi u redu terati odrasle da igraju npr. košarku. Tako nije u redu 17- godišnjaka. To nije više dete, to je ličnost. Budite realni.
Evo ja ću da se osvrnem i opišem jedan čas fizičkog u nižim razredima iz mog iskustva učiteljice : prvo radimo vežbe oblikovanja , jako vole kada izaberem nekog od njih da pokaže vežbu. Zatim imamo deo časa kada recimo, imaju hodanje po švedskoj klupi. Ne rade svi dobro ali im je zanimljivo. Smišljamo igru koja uključuje hodanje po švedskoj klupi i učimo kako se navija za svoju grupu . I ajde sve to da ukinemo.

Sve je to istina. Ali 3 puta po pola sata fizičkog nedeljno nema ama baš nikakav uticaj ako su ostale životne navike loše. Kao kap kiše u moru. I nikako da se bilo ko osvrne na to kako se osećaju ta deca na časovima fizičkog koji za njih nemaju nikavog smisla.
Osim toga, nije samo reč o debeljucama, ja sam se osvrnula i na starije đake. Fizičko, ovako kako je kod nas, je više stvar preferencija, opuštanja, igre, pravljenja čopora. Postoje introvertna deca kojima su ekipni sportovi i sportovi uopšte jezivi. Da li je po tebi u redu terati odrasle da igraju npr. košarku. Tako nije u redu 17- godišnjaka. To nije više dete, to je ličnost. Budite realni.

И мени су екипни спортови језиви али то није једино што се ради на физичком. А нисам интровертна, напротив. Једноставно немам осећај за тимску игру и отимање око лопте. То су волеле високе бедевије, што ја нисам била.

1686732791352.png

ovo je bilo najgore

ako sam iskrena nisam mrzela uvek fizicko

zavisi shta se radi i kakav je program

ipak se mogu slozhiti da se ukine fizichko ali da se uvede PLIVANJE

ovde sve manje djece ume da pliva nazhalost svakog ljeta dolazi do tragedije da se deca i mladi utope

ovamo postoji spisak za chekanje neka deca chekaju po 1,5 dana da dodju na red za kurs!!

Nije bio gojazan, bio je umereno debeo - medicinski gledano to je ogromna razlika :) Po klasifikaciji debljine, bar u Srbiji, ide ovako: umereno debeo, debeo i gojazan. Ovo poslednje je najrizicnije za zdravlje.
Da. A i onako napisano zvuci kao da se on uopste nije kretao i nije mogao ni sklek da uradi, a zapravo je vec igrao kosarku, ali je i dalje imao visak kilograma.

Ovo je komentar Dejana Milojevica, trenera Mege koji objasnjava kako su uopste dosli do Jokica i spominje taj sklek.

IMG_1234.jpeg

Pogledajte prilog 1359924

ovo je bilo najgore

ako sam iskrena nisam mrzela uvek fizicko

zavisi shta se radi i kakav je program

ipak se mogu slozhiti da se ukine fizichko ali da se uvede PLIVANJE

ovde sve manje djece ume da pliva nazhalost svakog ljeta dolazi do tragedije da se deca i mladi utope

ovamo postoji spisak za chekanje neka deca chekaju po 1,5 dana da dodju na red za kurs!!
Promenite obrazovni sistem u Nemackoj, jer je ovde kurs plivanja u osnovnoj skoli obavezan. :) Ide se citave godine. Uci se plivanje i ronjenje.
Ne mora da se ukine fizicko, vec se plivanje samo doda.

Slažem se! Mrzila sam fizičko zbog presvlačenja, smrdljivih svlačionica i stalno izmišljala razloge što ne mogu biti aktivna na času. Onda mi je prof. na polugodištu rekao: slušaj šmizlo, ja sam oborio na popravni jednog Bregu, jednog Lošu, nemoj ni da sanjaš da tebe neću! I fakat me obori lik na polugodištu, morala usmeno odgovarati, seminarski o skijaškim disciplinama pisati da popravim 1 :D
ima i gore, al necu se brukam.

Sad citam, pa i u Nemackoj je od treceg razreda obavezan kurs plivanja.
Ми смо у основној имали обавезан одлазак на базен Ташмајдан. Дељени смо на пливаче, полупливаче и непливаче и онда је сходно томе свако радио оно што треба. Са стручним лицем, наравно.

Back