Укинут притвор Милораду Грчићу

Moze biti jedino gotov na sledecim izborima a to je 27,do tada mogu da ukradu milijarde...

Ma koja 2027. Ja sam slično mislio, ali situacija je takva da neće dočekat ni ovu jesen na vlasti. Preigrao se i zamjerio se ljudima kojima se nije smio zamjerit. Pri tome je i psihički obolio do kraja. Neće budalu više trpit ni ovi izvana. Iz EU su mu rekli da ako ode u Moskvu da mu je bolje da tamo i ostave. Ne znam kako će Rusi reagirat na činjenicu da im Žva. lja hoće otet NIS. Biće zanimljivo gledat kako će mu želudac reagirat na ruski čaj 😂

Znači, pokreneš postupak pa onda okriviš? Je l tako? To onda znači da svi nepokrenuti postupci prilikom postojanih sumnji ili dokaza znače da sudovi ne rade svoj posao niti da se zakon poštuje. Ako sam ja to dobro razumela
Znači da je sem kod najtežih krivičnih dijela ( tipa ubistvo ili terorizam ) pritvor izuzetak. To što neko provede kompletno suđenje u pritvoru ne znači da će biti osuđen. I obrnuto.

Znači da je sem kod najtežih krivičnih dijela ( tipa ubistvo ili terorizam ) pritvor izuzetak. To što neko provede kompletno suđenje u pritvoru ne znači da će biti osuđen. I obrnuto.
Ja sam nešto drugo rekla. U pritvoru si, imaju sve dokaze a onda ti se ukine pritvor. Gde je zakon u tom slučaju?

Ja sam nešto drugo rekla. U pritvoru si, imaju sve dokaze a onda ti se ukine pritvor. Gde je zakon u tom slučaju?
Ajmo ponovo. Pritvor nije kazna. Ne određuje se na osnovu dokaza. U slučajevima kao što je ovaj njegov je izuzetak. Obično traje toliko dok se ne ispitaju određeni svjedoci i izvrše određene procesne radnje i postupci na koje bi okrivljeni mogao/li uticati. To što je on u ovom momentu na slobodi ne znači da neće biti osuđen.

Ajmo ponovo. Pritvor nije kazna. Ne određuje se na osnovu dokaza. U slučajevima kao što je ovaj njegov je izuzetak. Obično traje toliko dok se ne ispitaju određeni svjedoci i izvrše određene procesne radnje i postupci na koje bi okrivljeni mogao/li uticati. To što je on u ovom momentu na slobodi ne znači da neće biti osuđen.
Sve je to jasno zakonski, nejasno mi je što nekako nestanu svi dokazi kada se radi o pojedinicma ili se krivični čin koji povlači težu kaznu odjednom pretvara u lakši prekršaj uz pomoć neke više sile. Postavlja se pitanje šta se dešava sa zakonom u takvim slučajevima.

Ма какав притвор, немој да сте наивни. ;)
Вратио се са тајног задатка из ЕУ, где су га послали да саботира снабдевање струјом, што је успешно обавио. :mrgreen:

nemacete_struje.jpg

Sve je to jasno zakonski, nejasno mi je što nekako nestanu svi dokazi kada se radi o pojedinicma ili se krivični čin koji povlači težu kaznu odjednom pretvara u lakši prekršaj uz pomoć neke više sile. Postavlja se pitanje šta se dešava sa zakonom u takvim slučajevima.
E to je drugo. Ali to veze sa pritvorom nema. Potkupi se tužilac, svedok, sudija, veštak. Neko ukrade 10 miliona ( lupam cifru ). Normalno da mu nije problem dati milion za potkupljivanje.

Делимично тачно.
Притвор није казна.
Али, ОДРЕЂУЈЕ се на основу (расположивих) доказа.
Не одређује се тек тако, неком дунуло. Тужилац га предлаже, али суд га потврђује, кад постоји основана сумња.
Ако је неко био у притвору, а после се не поведе поступак, или се не поведе за дело због кога је притворен, нешто ту није у реду. О томе причамо. ;)

Постоји истражни поступак, период испитивања и прикупљања доказа.
Када се то обави- пушта се на слободу, уколико није опасност по безбедност, до суђења, када му се одреди казна, па онда иде у затвор, или се ослобађа кривице.
Тако је чак и у оном делу света према којем имаш велико поштовање.

Постоји истражни поступак, период испитивања и прикупљања доказа.
Када се то обави- пушта се на слободу, уколико није опасност по безбедност, до суђења, када му се одреди казна, па онда иде у затвор, или се ослобађа кривице.
Тако је чак и у оном делу света према којем имаш велико поштовање.
Sve mi je to jasno, al mi nije jasno otkud ti znaš prema kome ja imam veliko poštovanje, a i zanima me razlog tog ''mog poštovanja'' :mrgreen:

E to je drugo. Ali to veze sa pritvorom nema. Potkupi se tužilac, svedok, sudija, veštak. Neko ukrade 10 miliona ( lupam cifru ). Normalno da mu nije problem dati milion za potkupljivanje.
Е то је прво. Због тога студенту (и сви остали) протествују. Прекардашило.

Делимично тачно.
Притвор није казна.
Али, ОДРЕЂУЈЕ се на основу (расположивих) доказа.
Не одређује се тек тако, неком дунуло. Тужилац га предлаже, али суд га потврђује, кад постоји основана сумња.
Ако је неко био у притвору, а после се не поведе поступак, или се не поведе за дело због кога је притворен, нешто ту није у реду. О томе причамо. ;)
Određuje se na osnovu opasnosti od bjekstva, mogućnosti ponavljanja dijela i/ili uticaja na svjedoke. Ako nema toga nema ni pritvora. Nema ni potrebe.

Određuje se na osnovu opasnosti od bjekstva, mogućnosti ponavljanja dijela i/ili uticaja na svjedoke. Ako nema toga nema ni pritvora. Nema ni potrebe.
Али мора да постоји ОПРАВДАНА сумња, што значи да постоје уверљиви докази.
Не може после тога да се одустане од поступка. Мислим, може, али у неком малом броју случајева. А код нас може, и ником ништа. ;)

Back