UHAPŠEN STOJAN ŽUPLJANIN

Nista brate. Upoznaj neprijatelja da bi ga vise mrzeo.

0,,5238192,00.jpg

:D:D:D:D

da, da..
junaci posebnog kova..
osvojili su zepu, srebrenicu, vlasenicu...
pa čovječe, to bi svako platio da nema, a ne ginuti za te nedodjije,
a izgubiti sarajevo, mostar, tuzlu, zenicu, gdje je, ako ti je vec stalo do srba,
srba bilo brojčano mnogo više.
ali teško je bilo praviti kompromise...

nego se stalno potenciralo: jna je s nama, mi borci, mi junaci, bla bla..
a onda je vp najvise posla imala oko čuvanja granice na drini..

:roll:
A što nas je do qrca bilo u Zenici!!! Ne lupaj previše!!!

da, da..
junaci posebnog kova..
osvojili su zepu, srebrenicu, vlasenicu...
pa čovječe, to bi svako platio da nema, a ne ginuti za te nedodjije,
a izgubiti sarajevo, mostar, tuzlu, zenicu, gdje je, ako ti je vec stalo do srba,
srba bilo brojčano mnogo više.
ali teško je bilo praviti kompromise...

nego se stalno potenciralo: jna je s nama, mi borci, mi junaci, bla bla..
a onda je vp najvise posla imala oko čuvanja granice na drini..

:roll:
Ne lupaj,ni u jednoj od nabrojanih tvojih (ne)dodjija,1991.Srba nije bilo brojcano vise,za tvoju informaciju.SARAJEVO(Muslimani 45%,Srbi 38%,Hrvati7%),MOSTAR(M 35%,S 19%,H 34%),ZENICA(M 45%,S 19%),TUZLA(M 53%,S16%,H 8%).Sto je za nekog nedodjija,za nekog je rodni kraj,mozda bi i poginuo za njega,prema tome,pokusaj da razgranicis pojmove nedodjije i dodjije jer i onaj sto dodje sa Menhetna u Sarajevo,za njega je to vjerovatno nedodjija a za tebe metropola,sto je i razumljivo.Svako ima svoje ideale,svako gine i izgara za ono sto je njemu vredno,a ne za ono sto mu drugi nametnu.Pozdrav iz nedodjije

Stojan Župljanin ove nedelje u Hagu

Hag, Beograd - Haški tribunal očekuje da ove nedelje srpske vlasti izruče haškog begunca Stojana Župljanina, zaključuje se iz rasporeda rada te institucije, dok u Srbiji ocenjuju da se transfer Župljanina u Hag može očekivati najkasnije u petak, kako bi bila ispoštovana sva pravna procedura.
Narednih dana, pred sudiju Tribunala mogao bi prvi put biti izveden i Stojan Župljanin, koga su prošle nedelje u Pančevu uhapsile vlasti Srbije. On bi, prema pravilima Suda, trebalo da se izjasni o krivici po optužnici koja mu na teret stavlja progon i druge zločine nad Muslimanima i Hrvatima u Bosanskoj krajini 1992. godine. Župljanin je u to vreme bio načelnik Centra javne bezbednosti u Banjaluci i, prema optužnici, komandovao je policijom u samoproglašenoj Autonomnoj regiji Krajina.
Istražni sudija Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu Dragan Plazinić doneo je rešenje o ispunjenosti zakonskih pretpostavki da se haški optuženik Stojan Župljanin izruči Haškom tribunalu, nakon saslušanja Župljanina, koji je u petak odbio da primi hašku optužnicu, tvrdeći i pored DNK analize koja je potvrdila njegov identitet, da je on Branislav Vukadin.
Njegovi branioci Nebojša Maraš i Igor Pantelić podneli su zahtev sudu da se uradi "nezavisna" DNK analiza i da se uporede otisci prstiju sa otiscima Vukadina iz Bačke Palanke.
Na rešenje sudije o izručenju odbrana ima pravo žalbe u roku od tri dana, pa bi u tom slučaju konačnu odluku donelo vanraspravno veće Suda za ratne zločine, koje ima rok od 72 sata. Na odluku veća ne postoji pravo žalbe i ministar pravde zatim donosi konačnu odluku o izručenju.
Stojan Župljanin je uhapšen u sredu u Pančevu i posle potvrđivanja identiteta analizom DNK određen mu je pritvor. Prema optužnici, on je, kao načelnik Centra službi bezbednosti u Banjaluci, bio najviši policijski oficir u samoproglašenoj Autonomnoj regiji Krajina. Optužen je u 12 tačaka za progon, istrebljenje i ubistvo, mučenje, okrutno postupanje, nehumana dela, deportacije, bezobzirno razaranje naselja i verskih i kulturnih objekata.

Ne lupaj,ni u jednoj od nabrojanih tvojih (ne)dodjija,1991.Srba nije bilo brojcano vise,za tvoju informaciju.SARAJEVO(Muslimani 45%,Srbi 38%,Hrvati7%),MOSTAR(M 35%,S 19%,H 34%),ZENICA(M 45%,S 19%),TUZLA(M 53%,S16%,H 8%).Sto je za nekog nedodjija,za nekog je rodni kraj,mozda bi i poginuo za njega,prema tome,pokusaj da razgranicis pojmove nedodjije i dodjije jer i onaj sto dodje sa Menhetna u Sarajevo,za njega je to vjerovatno nedodjija a za tebe metropola,sto je i razumljivo.Svako ima svoje ideale,svako gine i izgara za ono sto je njemu vredno,a ne za ono sto mu drugi nametnu.Pozdrav iz nedodjije

u samom sarajevu je bilo vise srba nego na podrucju cijele istocne bosne..
ali nebitno....
boriti se za dom, rodni kraj.. to je sve ok, ali sta to znaci za srbe iz sarajeva ? dakle oni su imuni i njima nije bilo bitno da ostanu svoji na svom...
ne bih rekla, prije je to politicka trgovina uslovljena donekle stanjem na terenu...
a kakvi su ti krajevi tamo ne sudim po prirodnim ljepotama i ljudima, nego samo zamisljam kako je kada treba hitna medicinska pomoc nekom u zepi ili slicno :(
btw. sarajevo nije metropola..

u samom sarajevu je bilo vise srba nego na podrucju cijele istocne bosne..
ali nebitno....
boriti se za dom, rodni kraj.. to je sve ok, ali sta to znaci za srbe iz sarajeva ? dakle oni su imuni i njima nije bilo bitno da ostanu svoji na svom...
ne bih rekla, prije je to politicka trgovina uslovljena donekle stanjem na terenu...
a kakvi su ti krajevi tamo ne sudim po prirodnim ljepotama i ljudima, nego samo zamisljam kako je kada treba hitna medicinska pomoc nekom u zepi ili slicno :(
btw. sarajevo nije metropola..

Boga mi i nije. Bio sam prošle godine i zaprepastio sam se na šta liči moj rodni grad. Fuj! Odvratno. A tek ljudi... U masi karakteristično deformisanih lojavih faca ćeš, tu i tamo, ali svakako bez problema (pogotovo kad progovore), prepoznati ponekog pravog Sarajliju.

...pa da...kada jednom ode, više se ne vraća...?

tako je i sa Šešeljem...

Trebalo bi poslati "demokrate" malo, da ih vidimo i njihovu "demokratiju" na djelu...:whistling::thumbdown::whistling:

A sto, hoce li da ti nedostaje mozda?
Ima jedna razlika, demokrate nisu ratovale i vrsile zlocine, pa ih niko i ne juri...:mrgreen:
Pacov, porodicu mu maltretiraju 8 godina, a on se svrcka po Srbiji, radi kao fizikalac i sad kao treba da mi je zao jel?
A sto njemu nije zao njegove porodice, nikom nista?:think:

Vlada za izručenje Župljanina20. jun 2008. | 11:09 -> 17:51 | Izvor: Beta Beograd -- Vlada Srbije dala je, na telefonskoj sednici, saglasnost sa rešenjem Ministarstva pravde o izručenju Stojana Župljanina Haškom tribunalu

U donošenju te odluke nisu učestvovali premijer Vojislav Koštunica i ministri iz DSS i NS, zato što su smatali da je za saglasnost na izručenje Župljanina, u skadu sa Zakonom o saradnji sa Haškim tribunalom, nadležano Ministarstvo pravde

Kako je jadan ovaj koštunica, a najviše ih je on spakovao za hag:roll:

Leti, leti, leti...... Župljanin:mrgreen:

Župljanin u Hagu21. jun 2008. | 09:59 -> 11:53 | Izvor: Beta Haški optuženik Stojan Župljanin smešten u pritvor Tribunala pošto su ga vlasti Srbije izručile tom sudu. Sproveden je rano jutros sa beogradskog aerodroma redovnim letom za Holandiju

Još trojica:cool:

Back