Uhapšen šiptarski špijun srpske nacionalnosti

narezak

Aktivan član
Poruka
1.425
Ухапшен Саша Ђорђевић због шпијунаже (видео)

Како „Новости“ сазнају, припадници Безбедносно-информативне агенције (БИА), у сарадњи са ПУ Прокупље и у координацији са Вишим јавним тужилаштвом у Прокупљу, лишили су јутрос слободе Сашу Ђорђевића из села Јажинце, општина Штрпце.

Хапшење је извршено на административном прелазу Мердаре, а Ђорђевићу се на терет ставља кривично дело шпијунаже, по члану 315, став 3 Кривичног законика Републике Србије.

Саша Ђорђевић, иначе запослен у Дому здравља Штрпце, терети се да је у дужем временском периоду био сарадник ОС Албаније – Државне информативне службе (ШИШ) посредством тзв. Обавештајне агенцје Косова (ОАК), по чијим задацима је предузимао активности усмерене против интереса српске заједнице на АП КиМ и Републике Србије на овом подручју, као и на плану припкупљања података о припадницима српских безбедносних структура, а за шта је од Албанаца, припадника поменутих служби, добијао новац.

Поуздано је утврђено да је Ђорђевић у контакту са припадником тзв. ОАК из Урошевца, који је био веза ка ШИШ, иначе бившим припадником терористичке тзв. ОВК, прикупљао сазнања о утицајним представницима српске заједнице на АП КиМ, боравку државног руководства Републике Србије у Покрајини, активностима српских политичара и угледних Срба на том подручју, као и припадницима служби безбедности Србије, БИА, МУП Републике Србије и Војске Србије.

Ђорђевићу је одређено задржавање у трајању од 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

https://www.politika.rs/scc/clanak/689643/uhapsen-sasa-dordevic-zbog-spijunaze-video

Ухапшен Саша Ђорђевић због шпијунаже (видео)

Како „Новости“ сазнају, припадници Безбедносно-информативне агенције (БИА), у сарадњи са ПУ Прокупље и у координацији са Вишим јавним тужилаштвом у Прокупљу, лишили су јутрос слободе Сашу Ђорђевића из села Јажинце, општина Штрпце.

Хапшење је извршено на административном прелазу Мердаре, а Ђорђевићу се на терет ставља кривично дело шпијунаже, по члану 315, став 3 Кривичног законика Републике Србије.

Саша Ђорђевић, иначе запослен у Дому здравља Штрпце, терети се да је у дужем временском периоду био сарадник ОС Албаније – Државне информативне службе (ШИШ) посредством тзв. Обавештајне агенцје Косова (ОАК), по чијим задацима је предузимао активности усмерене против интереса српске заједнице на АП КиМ и Републике Србије на овом подручју, као и на плану припкупљања података о припадницима српских безбедносних структура, а за шта је од Албанаца, припадника поменутих служби, добијао новац.

Поуздано је утврђено да је Ђорђевић у контакту са припадником тзв. ОАК из Урошевца, који је био веза ка ШИШ, иначе бившим припадником терористичке тзв. ОВК, прикупљао сазнања о утицајним представницима српске заједнице на АП КиМ, боравку државног руководства Републике Србије у Покрајини, активностима српских политичара и угледних Срба на том подручју, као и припадницима служби безбедности Србије, БИА, МУП Републике Србије и Војске Србије.

Ђорђевићу је одређено задржавање у трајању од 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

https://www.politika.rs/scc/clanak/689643/uhapsen-sasa-dordevic-zbog-spijunaze-video

Ovu objavu i tekst iz novina sam morao da lajkujem iz razloga jer u tekstu piše AP KiM

za razliku do vas koji radite za sendvi
Kenjaj kiliko hoćeš, ja sam uvek bio protiv naprednjačkog kartela.

dz b so rece nesto o prodanim dusama koji bi se za zrno peska u pustinji...i o integritetu onih koji nesto rade iz uverenja.
Ti i kami biste bili najponosniji kada bi vam neko dodelio titulu CIA saradnika

Kenjaj kiliko hoćeš, ja sam uvek bio protiv naprednjačkog kartela.

Ti i kami biste bili najponosniji kada bi vam neko dodelio titulu CIA saradnika
ja sam cia saradnik vec 20 godina tako da tu titulu ne treba niko da mi dodeli

taman kad sam postao saradnik ovde sam se prvi put registrovao

i saznao da sam na merama i da mi fon slusaju

Da, bitne informacije idu preko sela jazinice
Koje uopste mi informacije imamo da saljemo bilo kome dole?
Zar je bitna geografska lokacija? Špijun je planirao da prikuplja podatke o srpskim bezbedonosnim strukturama koje bi bile od vitalnog značaja za šćiperija inteljiđens. Zaboravio si da su početkom prošle godine Ameri prodali Arnautima antioklopne projektile Javelin u istom broju koliko Srbija ima tenkova. Misliš li da je to slučajnost? Sada kad su nabavili potrebno oružje i obučili svoje paravojne formacije u vojsku, na redu je prikupljanje informacija o položajima pripadnika Vojske Srbije. Sve ovo miriše na kuvanje inkurzije u južnom delu centralne Srbije po ugledu na HAMAS, ali uz podršku NATO i EU.

Back