Ухапшен Ратко Младић

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, jesam mladja, nisam ispratila desavanja u tom trenutku, ali verujem da ih realno, kao ni objektivno nisi ispratio ni ti. Cak i da si bio na licu mesta, ispratio si samo ono sto su ti servirali, socijalisticku zlu huskasku politiku.
Ова друга реченица је сувишна,продукт медијског испирања мозга.Ја за себе не могу да гарантујем што бих урадио да сам у рату и преда ми се велики број непријатељских војника.Као што сам већ написао,за чување заробљеника је потребна велика логистика и то кошта.Алтернатива је да их пустиш,да се опет наоружају и да те поново нападну.

da, ali jedan zlocin U RATU povlaci drugi, a taj drugi treci i tako u krug. lepo i lako je pricati o zlocinima sada, u udobnosti svoga doma, komentarisuci nesto sa cime nismo imali veze. to moze svako. plus, iznositi neke "fakte" koji se mogu pronaci na cnn ili optuznici haskog tribunala. a pravu istinu necemo saznati jos uvek, sta se zaista dogodilo u srebrenici. i samim tim ne mozemo priati o broju zrtava i nacinu na koji su ubijeni.
drugo, poredjenje generala mladica i hitlera je krajnje neukusno i neumesno. general mladic nije prvi krenuo sa vojskom na susednu zemlju, general mladic je branio svoje ljude u svojoj zemlji od potomaka istih onih turaka koje u svom postu pominjes. znas, istorija je jako cudna i sa vremena na vreme ume da se ponovi.
za kraj, strasno je nekoga proglasiti zlocincem, pre nego sto je uopste doneta bilo kakva presuda od nadleznog suda. a jos strasnije je, sto su u tom istom sudu, neki drugi - oslobodjeni...

ma jasno... pa je slučajno početkom 95 imao pod kontrolom 70 %bosne :rumenko:

Najpre, ne deluje mi da se krio po rupama, jos manje da je to cinio sam, uz pomoc neke svoje mreze saradnika i finansijera.
Imam utisak da je istina drugacija, a kakva je tacno, ne bih znao da ti kazem kao ni da li je to zavisilo samo od njega.
Ako jeste, trebao je da se preda ranije, dok je bio zdraviji i sposobniji da iznese brojne cinjenice, od kojih ce verujem neke biti prilicno neprijatne

A mislis li da bi njegove cinjenice promijenile unaprijed donesenu osudu?Sumnjam...

Najpre, ne deluje mi da se krio po rupama, jos manje da je to cinio sam, uz pomoc neke svoje mreze saradnika i finansijera.
Imam utisak da je istina drugacija, a kakva je tacno, ne bih znao da ti kazem kao ni da li je to zavisilo samo od njega.
Ako jeste, trebao je da se preda ranije, dok je bio zdraviji i sposobniji da iznese brojne cinjenice, od kojih ce verujem neke biti prilicno neprijatne

Smatram da svaki covek, tu spada i on, uvek ima bar neki izbor. On je, pokazalo se, izabrao da ga kao sedamdesetogodisnjaka, bolesnog i oronulog vucaraju po sudovima koje sam ne priznaje. Kad sam rekla rupe, nisam mislila na udzarice pune vlage, nego na bilo koja mesta koja su mu bila skroviste.

A mislis li da bi njegove cinjenice promijenile unaprijed donesenu osudu?Sumnjam...
Нема шта да сумњаш.Ништа што би он могао да каже или изнесе на видело,не може ништа да промени.Ратови доносе огромне паре и покрећу пропале економије.Нико не може ништа онима који изазивају ратове а Младић не спада у њих.

Tvoj post kaze da se posle rata mora odgovarati i za "zlocin" samoodbrane.:eek:

zasto onda niko nikad na svetu nije odgovarao z te i takve zlocine, zasto to sugerises samo nama Srbima?

Ne bih rekla da se iz mog posta vidi da pricam o ubistvu iz smoodbrane. Znas li sta je nuzna samoodbrana, a znas li sta je prekomerna upotreba sile u samoodbrani. Jako tesko na sudu dokazati sta je od to dvoga u pitanju, a za drugo se odgovara.

Нема шта да сумњаш.Ништа што би он могао да каже или изнесе на видело,не може ништа да промени.Ратови доносе огромне паре и покрећу пропале економије.Нико не може ништа онима који изазивају ратове а Младић не спада у њих.

Znam, na zalost tako je.Svi smo u stvari u den Haagu, samo sto to neki jos ne vide, misle da ce u EU, ali ne vide da ima samo jedan pravac, via Hag.

Pa rekoh ranije. Sposobni smo da objektivno sagledamo, al do moyega
Za jedne je bezgresan, za druge je djavo, a poneo je ogromnu odgovornost u teskom trenutku

U svemu tome preziveo je licnu tragediju, nagledao se svakakvih bestijalnosti, lopovluka, podmetanja, ljudskih shljamova, trpeo svakodnevne pritiske, donosio vazne odluke, jeo, spavao i ziveo za i sa svojom vojskom, trpeo razne ljige od politicara i njihove pritiske, razne ljige od profitera i njihove pretnje, razne ljige od bivsih vodoinstalatera, cuvara plaze, strojara i cistaca gova.na koji su postali generali necijih vojski, trazio resenja tamo gde bi ih bilo tesko naci i u miru i naravno, napravio neke greske.

Njegove greske imaju vecu tezinu od gresaka raznih samozvanih vojskovodja, jer bio je skolovani oficir. Ali posle bitke, lako je biti general.... Njegov teret tesko da bi iko rado poneo
Ja samo u tom svetlu mogu da posmatram njega i njegov zivot

E,svaka čast na komentaru...

Ова друга реченица је сувишна,продукт медијског испирања мозга.Ја за себе не могу да гарантујем што бих урадио да сам у рату и преда ми се велики број непријатељских војника.Као што сам већ написао,за чување заробљеника је потребна велика логистика и то кошта.Алтернатива је да их пустиш,да се опет наоружају и да те поново нападну.

Pa kosta i ratovanje, ali za tu cenu niko ne pita. Ccc

Ma da, izrezirali su raspad Jugoslavije, znas zasto, trebala im nafta i priodni gas iz Vojvodine, da da. Jugoslavija se,uprosteno, raspala jer je nestalo para, a nestalo ih je jer komunjare ne vole da rade, nego vole da kao nesto dele. Zamisli jednu tepsiju, punu ´rane i svi mi jedemo iz te tepsije a niko ne dodaje, i kad nestane te iste ´rane, mi ne gledamo kako nesto da skuvamo nego se pobijemo oko prazne tepsije. Eto tako se raspala prazna o praznoglava Jugoslavija, lutko lepa.

A slučajno se u to vrijeme raspao i SSSR i srušen Berlinski zid...?
Meni se čini da je to malo komplikovanije pitanje od onog kako ga ti predstavljaš...

Zar ti scenario Libije ne liči baš nimalo na naš balkanski scenario? Njima bar nije bila prazna tepsija...

Poslednja izmena:
A slučajno se u to vrijeme raspao i SSSR i srušen Berlinski zid...?
Meni se čini da je to malo komplikovanije pitanje od onog kako ga ti predstavljaš...

Zar ti scenario Libije ne liči baš nimalo na naš balkanski scenario? Njima bar nije bila prazna tepsija...

Nije slucajno, nego komunizmu odzvonilo, sto se tice Libije, slicna situacija, svaka tiranija mora da prsne. Pa da, nije bila ni Slobi, kao ni Gadafiju prazna tepsija, a nekom mučeničku sličnom tebi i meni....a?

Nije slucajno, nego komunizmu odzvonilo, sto se tice Libije, slicna situacija, svaka tiranija mora da prsne. Pa da, nije bila ni Slobi, kao ni Gadafiju prazna tepsija, a nekom mučeničku sličnom tebi i meni....a?

A sad ti je punija ?Bolje živiš?
I sad će tom narodu u Libiji da svane,kad ih "oslobodi"američka čizma?:roll:
Kakav Slobo,kakav Gadafi...?To je isto kao da povjerujemo da je zbog Gavrila Principa počeo prvi svjetski rat...

Naravno. Svaki rat ima svoj povod i svoj uzrok. Libija je školski primer te činjenice. Molio bih ovu gospodu sa šahovnicama da objasne koji će k. baza bondstil na KiM ? Da čuvaju šiptare od nas? Pa što je onda nisu turili kod granice ako je tako? Jok, oni nas samo napadaju i pozivaju se na naš nekakav srpski nacionalizam. Pa gde oni vide nacionalizam kada smo u svim proteklim ratovima samo napadani (svim u zadnjih 700god)? Zar je tako teško shvatiti da se skoro svi ratovi (oružani i specijalni) organizuju iz bele kuće, Brisela i Londona?
Zar je tako teško? Zar je tako teško shvatiti taktiku "zavadi pa vladaj". Možda vi sa šahovnicama smatrate da taktika "zavadi pa vladaj" više ne važi? To bih voleo čuti. Stari rimljani bi bili oduševljeni kako današnja propaganda efikasno skriva njihove najbolje metode ratovanja.
Svima sa šahovnicama ovde na forumu dajem peticu iz demagogije. Zamutili ste vodu za medalju.

Lično, ako na mene puca jedan od desetorice dušmana. Ja ću pucati na svih deset. Zašto, pitate se? Pa jer bi me u svakom slučaju onih devet ubilo. Vi ne bi ste tako postupili? Jok, pošto sam Srbin, to bi bio genocid. Da sam amer, hrvat, balija ili bilo ko drugi, to bi bilo ok. Tužno je to.

Naravno. Svaki rat ima svoj povod i svoj uzrok. Libija je školski primer te činjenice. Molio bih ovu gospodu sa šahovnicama da objasne koji će k. baza bondstil na KiM ? Da čuvaju šiptare od nas? Pa što je onda nisu turili kod granice ako je tako? Jok, oni nas samo napadaju i pozivaju se na naš nekakav srpski nacionalizam. Pa gde oni vide nacionalizam kada smo u svim proteklim ratovima samo napadani (svim u zadnjih 700god)? Zar je tako teško shvatiti da se skoro svi ratovi (oružani i specijalni) organizuju iz bele kuće, Brisela i Londona?
Zar je tako teško? Zar je tako teško shvatiti taktiku "zavadi pa vladaj". Možda vi sa šahovnicama smatrate da taktika "zavadi pa vladaj" više ne važi? To bih voleo čuti. Stari rimljani bi bili oduševljeni kako današnja propaganda efikasno skriva njihove najbolje metode ratovanja.
Svima sa šahovnicama ovde na forumu dajem peticu iz demagogije. Zamutili ste vodu za medalju.

Lično, ako na mene puca jedan od desetorice dušmana. Ja ću pucati na svih deset. Zašto, pitate se? Pa jer bi me u svakom slučaju onih devet ubilo. Vi ne bi ste tako postupili? Jok, pošto sam Srbin, to bi bio genocid. Da sam amer, hrvat, balija ili bilo ko drugi, to bi bilo ok. Tužno je to.

Bolesna euforija i svrsavanje na cetnicki izliv fasizma,....ovako se qurcilo pa se potom pusilo,.....

E to je već neki nov momenat. Znači Šešelj je uzrokovao sve ratove na svetu? Ili je možda Gadafi imao svog Šešelja? Da nisu možda iračani imali svog Šešelja? Da nabrajam ostale?
Jedino ne podržavam takav humor na račun onih desetorice koje sam gore pomenuo. Ipak se sa tim ne šali.

@Ramax, slučajno te nisam citirao

Poslednja izmena:
Ne bih rekla da se iz mog posta vidi da pricam o ubistvu iz smoodbrane. Znas li sta je nuzna samoodbrana, a znas li sta je prekomerna upotreba sile u samoodbrani. Jako tesko na sudu dokazati sta je od to dvoga u pitanju, a za drugo se odgovara.

Naravno, ako bih i ja imala brem osecaj da ce neko da me ucmeka ili nekog mog, i ja bih verovatno potegla prva

Ne sumnjam da ne znas o cemu pricas, ali ako ti je za utehu nisi jedina, ima ovde slicnih pacijenata:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back