Ухапшен Cрбин повратник у Xрватску!

Pre više od godinu dana, hrvatska policija je uhapsila mog poznanika, kada je , po ko zna koji put išao u posetu roditeljima u Vukovar. Za vreme rata bio je vrlo kratko u TO Vukovar, jer je većinu vremena i tada provodio u Novom Sadu. Tada su mu mnogi drugari(Srbi) čak zamerali kako nije dovoljno doprineo oslobađanju svog grada od ustaša...
Na jednoj od brojnih fotografija iz tog vremena, vidi se taj moj poznanik, u uniformi i sa oružjem , a pored njega prolazi starac. Rečju, slika kao i hiljde drugih, neko bi čak uočio određenu simboliku bez ikakvih negativnih konotacija, jer slika i ne prikazuje ništa ružno, agresivno....samo dva čoveka, momka i starca u jednom trenutku i jednom kontestu. Ali ne lezi vraže, nakon svih ovih godina se ispostavilo da je dotični starac ubijen.
Naravno da je bilo nemoguće odrediti datum nastanka fotografije, tada su se pripadnici sedme sile utrkivali ko će više dokumentovati novi rat u Evropi.
Na žalost, fotografija je poslužila kao jedini dokaz protiv tog nesretnog čoveka. Da ne pričam, kako smo čuli o "humanom" tretmanu u osiječkom zatvoru i kako je trebalo pronaći svedoke koji su voljni svedočiti u njegovu korist....I naravno, on nije kriv! Ali je trebalo mesecima to dokazivati, gubiti zdravlje, živce i novac, a zašto? Zato što je Srbin.
Ovo je primer za koji lično znam, a zamisli koliko ih još ima...Evo, da svako ovde napiše za nekog za koga je čuo i zna da su ga "skinuli" na granici....Dakle, to što nazivaš "simboličnim" hapšenjima je više nego dovoljno da svakoga ko je sa tih prostora zauvek zaplaši i otera. Dzaba mu i putovnica i obnovljena kuća, ako će čitavog života u strahu prelaziti granicu bilo koje zemlje.

Ово је чист доказ нетрпељивости крватске према Српским повратницима, и говори о степену демократије и слободе у кравтској!

..alooooooo..bre...ne loopetaj..glooposti..
...mnogi od tih ljudi su "klekli"..na propagandu BG-a..jos 91....oni su ravnopravni gradjani R.H....imaju pravo da se vrate..R.H.je donijela zakon o aboliciji...SVI koji nisu "okrvavili ruke"...imaj u pravo da se vrate....o onim drugima..."brine" zakon...
..

O cenjeni gospodin Ivo je stigao.
Cenjeni gospodine Ivo ,ja sam okrvavio ruke zaklao sam svinju kada sam imao 13 godina i od 1984 redovno koljem ,a vi kada ste prvi put zaklali?

Back