Ugradnja plina u auto?

mario80

Stara legenda
Poruka
80.261
Jel se isplati? Drugar je kupio minija kome je ugrađen plin pre 4-5 meseci. Nije stigao ni da ga atestira isti se pokvario. Kada se prebaci na plin slabo prima gas i trokira.

Isplati li se ova kocka? Motor je 1.6 90 ks inače jako lepo ide na benzin. Ali cena benzina je 185 din litar mini ne troši ispod 10 u gradu. Jeftinije ići taksijem nego minijem. Plin 103 dinara litar.

sviđa mi se hibrid malo benzin malo struja mislim da je to skroz prihvatljivo rešenje ali yebiga to košta a ovde kod nas uglavnom mnogi nemaju para za tako nešto nego se dovijaju sa ugradnjom plindže i raspalim dizelašima koje evropa više neće

meni kazu da se ne isplati , a obicno me ne lazu...iako osetim miris plina cesto , ali mahom su to taxi vozila..

Gledao sam zasedanje skupstine kad su donosili odluke za plinske aparate i cene , toga i jahti i bilo je ocigledno da je bitno da jahte budu sto jeftinije a voznja na plin sto skuplja, tako da jasno je usmerenje....akcize su pare i tako to mora da ostane..

Mozes da se vozis na drva, ali moras da nadjes Jareta on poseduje patent na to...

I ja to viđam sve ređe na automobilima ali nemački auto ne možeš drugačije da voziš. Meni se ne isplati jer je potrošnja po gradu 6-7 litara a nemački automobili troše duplo više.

Tu su danas i nejaki materijali koji se koriste za izradu motora. Opet i nove trocilindraše niko ne može da vozi na benzin jer troše 12 po gradu.

Jel se isplati? Drugar je kupio minija kome je ugrađen plin pre 4-5 meseci. Nije stigao ni da ga atestira isti se pokvario. Kada se prebaci na plin slabo prima gas i trokira.

Isplati li se ova kocka? Motor je 1.6 90 ks inače jako lepo ide na benzin. Ali cena benzina je 185 din litar mini ne troši ispod 10 u gradu. Jeftinije ići taksijem nego minijem. Plin 103 dinara litar.
Јесте исплатив ако се добро угради или метан међутим остено је и на тим кубикажама међутим кад имаш бензин рецимо 1.8 2.0 онда добијеш неку потрошњу 1.2 1.4

meni kazu da se ne isplati , a obicno me ne lazu...iako osetim miris plina cesto , ali mahom su to taxi vozila..

Gledao sam zasedanje skupstine kad su donosili odluke za plinske aparate i cene , toga i jahti i bilo je ocigledno da je bitno da jahte budu sto jeftinije a voznja na plin sto skuplja, tako da jasno je usmerenje....akcize su pare i tako to mora da ostane..

Mozes da se vozis na drva, ali moras da nadjes Jareta on poseduje patent na to...
Lazu te opasno, imam plin i nemam nikakvih problema i itekako se isplati ....a mozes da zamislis koliko se vise taksisitima isplati koji preleze vece kilometraze.

Da nije motor zapravo prdnuo jer kad prdnu obično ima više simptoma na plinu nego benzi. Ugradnja plina je hazard, da li je ti motor pogodan za plin, i u kakvom je stanju mašina generalno. Ja sam kupio novo iz salona s plinom( Dacia), to je milina, sve glatko radi.

1.6 s 90 KS u Minija je dizel pa ne čudi ako ima problema :zcepanje: :worth: Inače danas su većinom DI benz motori, a to se isto baš ne isplati plin, puno komplicirano.

Da nije motor zapravo prdnuo jer kad prdnu obično ima više simptoma na plinu nego benzi. Ugradnja plina je hazard, da li je ti motor pogodan za plin, i u kakvom je stanju mašina generalno. Ja sam kupio novo iz salona s plinom( Dacia), to je milina, sve glatko radi.

1.6 s 90 KS u Minija je dizel pa ne čudi ako ima problema :zcepanje: :worth: Inače danas su većinom DI benz motori, a to se isto baš ne isplati plin, puno komplicirano.
1.6 benzinac sa plinom , dizel sa plinom ne postoji.

Mini se kvari i na plin i na benzin i na dizel....
Baš se pokazao kao nepouzdan auto.

Uato metan ni da mrdne na dole a nekad je bio 90 din a danas 139 sto je vise od 50% skok.
Nekad najpovoljnija voznja je postala horor za vlasnike automobila na metan sem za one koji imaju svoj kompresor i pune u sopstvenom dvoristu.

Ukratko - plin može biti dobra stvar, ali raspitajte se kod majstora koji automobili ga dobro prihvataju pre nego što neki konkretan kupite.
Evo danas sam pitao, cena ugradnje je oko 500 evra za volzila bez direktnog ubrizgavanja i turbina, a za one sa tim može ići i do 1000.

Back