UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
AL je Sahtjor razvaalio hrvate... c c c Tako se ne igra u Evropi...

Slazem se:thumbdown::thumbdown::thumbdown:razvalio nas je ko da smo neki amateri..a bolje nismo ni zasluzili,prodane su najvece zvijezde kluba-Luka Modric u Totenham,Nikola Pokrivac u Monaco,Ognjen Vukojevic u Dinamo Kijev..to je bila kicma momcadi,a nisu dovedena adekvatna pojacanja..vec polupojacanja iz Argetinske druge lige...problem opcenito naseg nogometa(fudbala)je to sto su novci vazniji od icega..ekipa je na drugom mjestu..a mogla bi se stvoriti jako dobra momcad..da nije prodan Eduardo da Silva,sada igrac velikog kluba Arsenala,Vedran Corluka clan Manchester Cyti a Luka Modric Totenham, te vec spomenuti dvojac Vukojevic-Pokrivac a da je doveden posto je vec bio na pragu potpisa Robert Kovac bila bi to zbilja onda odlicna momcad..i garantiram vec drugu godinu bi igrali Ligu Prvaka..nazalost politika Zdravka Mamica da kupuje jeftino te prodaje astronomsko je dobra za budjet kluba i djep Zdravka mamica i suradnike..ali ne i za ambicije kluba da bude stalni ucesnik lige prvaka..tako se jednostavno ne moze..

Novac diktira sve,danas je novac vazniji od rezultata i vjeerujem da je takvo stanje i kod vas..

U prvom kolu kupa UEFA ce od srpskih timova da se u jakom sesiru nadje samo Partizan sa svojim koeficijentom 25.527.

Ostali ako prodju bice u slabom sesiru. Najslabiji u jakom sesiru je ove godine Stade Rennais iz Francuske sa koeficijentom 24.380. Poredjenja radi koeficijenti nasih klubova su sledeci

Borac 5.527
Vojvodina 5.527
Zvezda 18.527

Partizan ce samim tim imati verovatno jako slabog protivnika i uci u UEFA ligu. Ostali ce imati protivnika iz jakog sesira.
Ovde vidimo sesire i sta sve moze da saceka nase klubove koji imaju los koeficijent. Tako da je svaki bod vazan. A posto se za koefidijent klubova boduju samo utakmice u regularnim post kvalifikacionim delovima takmicenja neka se i uzmu u pamet.

78111426ny1.jpg

A ovo su bodovi koje su klubovi uzeli ove godine do sada u kvalifikacijama, koje se na zalost racunaju samo za nacionalni koeficijent.

32146143ot9.jpg

Poslednja izmena:
U prvom kolu kupa UEFA ce od srpskih timova da se u jakom sesiru nadje samo Partizan sa svojim koeficijentom 25.527.

Ostali ako prodju bice u slabom sesiru. Najslabiji u jakom sesiru je ove godine Stade Rennais iz Francuske sa koeficijentom 24.380. Poredjenja radi koeficijenti nasih klubova su sledeci

Borac 5.527
Vojvodina 5.527
Zvezda 18.527

Partizan ce samim tim imati verovatno jako slabog protivnika i uci u UEFA ligu. Ostali ce imati protivnika iz jakog sesira.

Jak sesir: Slab sesir

AC Milan Ita 119.934 FC København * Den 23.748
Sevilla Esp 102.837 Hapoel Tel-Aviv * Isr 21.197
Valencia Esp 83.837 Borussia Dortmund Ger 21.078
Benfica Por 77.176 Napoli @ Ita 19.934
Schalke 04 *** Ger 67.078 Aris Thessaloniki ** Gre 19.525
CSKA Moscow Rus 59.437 Brøndby IF * Den 18.748
Tottenham Hotspur Eng 55.996 Litex Lovech ** Bul 18.644
Hamburger SV Ger 52.078 Red Star Belgrade ** Srb 18.527
VfB Stuttgart @ Ger 52.078 Vitória Guimarães *** Por 18.176
Ajax Ned 51.610 Dinamo Zagreb *** Cro 17.836
Olympiakos Piraeus *** Gre 51.525 AS Saint-Étienne Fra 17.380
Deportivo La Coruña @ Esp 46.837 FC Zürich ** Sui 16.993
Everton Eng 43.996 Grasshoppers Zürich @ Sui 16.993
Club Brugge Bel 41.810 Slovan Liberec ** Cze 16.496
Rapid Bucuresti Rom 41.398 VfL Wolfsburg Ger 16.078
Besiktas ** Tur 40.469 Wisla Kraków *** Pol 15.973
Spartak Moscow *** Rus 40.437 Maritimo Funchal Por 15.176
Paris Saint-Germain Fra 37.380 Vitória Setúbal Por 15.176
Sparta Praha *** Cze 36.496 Standard Liège *** Bel 14.810
Dinamo Bucuresti Rom 36.398 FC Twente Enschede *** Ned 14.610
Heerenveen Ned 35.610 FK Moscow ** Rus 14.437
Rosenborg BK @ Nor 35.400 Petrzalka Bratislava *** Svk 14.070
Udinese Ita 34.934 Unirea Urziceni Rom 13.398
Feyenoord Ned 33.610 FC Timisoara Rom 13.398
Sporting Braga @ Por 33.176 FC Vaslui @ Rom 13.398
Levski Sofia *** Bul 32.644 NEC Nijmegen Ned 12.610
Dnipro Dnipropetrovsk ** Ukr 31.932 SK Brann Bergen *** Nor 12.400
Austria Wien * Aut 31.840 Viking Stavanger * Nor 12.400
AEK Athens ** Gre 31.525 Baník Ostrava Cze 11.496
Slavia Praha *** Cze 31.496 Kayserispor Tur 11.469
Manchester City * Eng 30.996 Motherwell Sco 11.013
Galatasaray *** Tur 30.469 DVSC Debrecen * Hun 10.960
Sampdoria Ita 28.934 Metalist Kharkiv Ukr 10.932
Hertha BSC * Ger 27.078 FC Salzburg * Aut 10.840
Partizan Belgrade *** Srb 25.527 AA Gent ** Bel 8.810
AS Nancy Lorraine Fra 25.380 IF Elfsborg @ Swe 8.518
Portsmouth FC Eng 24.996 Cherno More Varna * Bul 7.644
Aston Villa @ Eng 24.996 FC Nordsjælland * Den 6.748
Racing Santander Esp 24.837 Borac Cacak * Srb 5.527
Stade Rennais @ Fra 24.380 FBK Kaunas *** Lit 2.640

cekaj,znaci Partizan ce biti medju nositeljima??onda je moguce da izvuce Dinama jer mi smo nenositelji..i neslazem se sa tvojom konstatacijom da ce Partizan izvuci jako slabog protivnika..jer takvoga nema.Uostalom ko je danas slab protivnik..pogledaj samo koje su sve ekipe izborile Ligu prvaku..

Nisam gledao da li su gore dva prilozena sesira i azurirana sinocnim rezultatima. Ako nisu znate vec ko je prosao i ko ce umesto koga biti na listi. Ako prolazi slabiji tim treba obratiti paznju na njegov koeficijent.

cekaj,znaci Partizan ce biti medju nositeljima??onda je moguce da izvuce Dinama jer mi smo nenositelji..i neslazem se sa tvojom konstatacijom da ce Partizan izvuci jako slabog protivnika..jer takvoga nema.Uostalom ko je danas slab protivnik..pogledaj samo koje su sve ekipe izborile Ligu prvaku..

Da moze da padne i Partizan Dinamo. Interesantno da vam se fudbal toliko srozao. Za vreme Budjmana je bio jaci :D

To sto kazes za snagu je tacno ali opet nece biti sve jedno da li si izvukao Shalke, Milan ili Valenciu koji mogu da padnu Zvezdi i DInamu i Cherno More Varna , Motherwell ili na primer FC Timisoara koji mogu da padnu Partizanu.

Da moze da padne i Partizan Dinamo. Interesantno da vam se fudbal toliko srozao. Za vreme Budjmana je bio jaci :D

To sto kazes za snagu je tacno ali opet nece biti sve jedno da li si izvukao Shalke, Milan ili Valenciu koji mogu da padnu Zvezdi i DInamu i Cherno More Varna , Motherwell ili na primer FC Timisoara koji mogu da padnu Partizanu.

Je srozao nam se klupski nogomet dobrano..cuj sve ti je to politika Zdravka Mamica,Igora Stimca i ostale bagre kojima je glavni cilj strpati sto vise para u svoj djep..da nije tako,da se ima samo malo strpljenja i takta imali bi strasnu ekipu..sposobnu da naudi svakome..vec sam to pisao negdje..zamisli da je u Dinamu ostao Eduardo,Modric,Corluka..da je doveden Kovac..kakva bi to ekipa bila..

Aleks sve o koeficijentima imas ovde http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/

A Partizan je najbolji klub bivse SFRJ u poslednjih 5 godina jer ima najjaci koeficijent. A kaži mi kad je Dinamo bio poslednji put u Ligi Sampiona. A Partizan je bio 2003/04.

dobro tu jesi u pravu..i imao je veliku priliku protiv Artmedie opet uci u LP ali napadaci su bila katastrofa a onog Piera Boju necu ni komentirati..znam da su koeficijenti na strani Partizana,ali svejedno da se ta dva kluba susretnu ne znam bas kako bi zavrsilo..sjeti se samo 1997/1998..

P.s. hvala na linku:ok:

@crni lepotan
Jeste da ima jakih ali je procenat ucesca jakih mnogo mnogo veci u jakom sesiru.

@ALex
1997 smo igrali u LS posle visegodisnjih sankcija. Partizan je bio nenormalno oslabljen i neiskusan. Sada bi odnos bio 60 prema 40 za Partizan. Ali bi bilo svakako neizvesno i ne bi se vise desile tolike gol razlike.

Gledajuci igru Partizana i Dinama u CLQ3 ipak mislim da bi Partizan prosao.

@crni lepotan
Jeste da ima jakih ali je procenat ucesca jakih mnogo mnogo veci u jakom sesiru.

@ALex
1997 smo igrali u LS posle visegodisnjih sankcija. Partizan je bio nenormalno oslabljen i neiskusan. Sada bi odnos bio 60 prema 40 za Partizan. Ali bi bilo svakako neizvesno i ne bi se vise desile tolike gol razlike.

Gledajuci igru Partizana i Dinama u CLQ3 ipak mislim da bi Partizan prosao.
e iako sam Dinamovac teska srca priznajem da mislim da bi Partizan prosao..Dinamo je prodao sve sto valja a nije doveo niti jedno jedino pojacanje..pojedini igraci ne igraju na svojim prirodnim pozicijama a u timu je i nekoliko tinejdjera..uglavnom trenutno je u Dinamu rasulo..a pogledaj kako se samoprozvane zvjezdice pripremaju za tekmu sa SHaktarom...hmm..nece mi link a bas bi volio da to vidis..zasto nemogu copy paste..da l ise ovdje drugacije postavljaju linkovi:???:

Link samo kopiras iz adress bara.

U prvom kolu kupa UEFA za žrebanje ce se 80 ucesnika podeliti na 8 grupa sa po 10 klubova. Inicijalno rasporedjivanje se vrsi po koeficijentima, a na kraju ti u svakoj grupi za žrebanje zavrse 5 jakih i 5 slabije rangiranih klubova.. Ne zna se bas najtacnije cela procedura žrebanja. A ima cesto situacija gde timovi moraju da se prebacuju kako bi se doslo do nekako "pravedne" distribucije timova.

Ovo je formula sa priloženog sajta kako se rasporedjuju timovi po grupama u inicijalnom razmeštanju za žrebanje.

pos G1 G2 G3 G4 G5 G6 G7 G8
1 1 2 3 4 5 6 7 8
2 16 15 14 13 12 11 10 9
3 17 18 19 20 21 22 23 24
4 32 31 30 29 28 27 26 25
5 33 34 35 36 37 38 39 40
6 48 47 46 45 44 43 42 41
7 49 50 51 52 53 54 55 56
8 64 63 62 61 60 59 58 57
9 65 66 67 68 69 70 71 72
10 80 79 78 77 76 75 74 73

Tu vidis da ce u bubanj broj 1 (od 8) uci timovi sa pozicija (na osnovu koeficijenata) br. 1 16 17 32 33 48 49 64 65 80. Pa se oni uparuju.

Tako se žreb obavlja unutar grupa. Pa se u jedan bubanj strpaju recimo svi klubovi iz prve grupe i kreće izvlacenje. Po pravilu u jednom bubnju tj u jednoj grupi ne sme biti vise od dva tima iz iste države. Ali se može desiti da udju dva, pa je samim tim moguć i njihov susret u prvom kolu UEFA kupa. A možda se tada ponavlja žreb ali taj info nigde nisam nasao. I to je sve sto se tice geografske odredjenosti.

Po ovoj formuli bi nekako Partizan trebalo da u bubnju i kao moguče protivnike ima

35 Partizan
30 Manchester City
19 Sparta Prag
14 Briž
3 Valencia
46 Brondby
51 Sent Etjen
62 Petržalka
67 SK Brann
78 Nordsjelland

Tako je po Bertu vlasniku sajta za koji sam pustio link. Medjutim ja sam gledao proslogodisnje parove i poziciej timova po koeficijentima i bertova teorija NE PIJE VODU !!

A možda i pije ali se svakako parovi raznoraznim podpravilima i računanjem UEFA dosta menjaju.

SVe u svemu nacin žrebanja i buduci protivnici su vrlo magloviti.

Uopće ne znajući ko su mogući protivnici Dinama u prvom kolu kupa uefe odgovorno tvrdim kako nema nijedne ekipe koju ovakav Dinamo može izbaciti.:otkacio:

Hrvatsku ligu bi trebalo rasformirati i "nogometašima" koje će predvoditi zagrebački šminkeri dati lijepo lopate u ruke, jer Hrvatska ima previše neobrađenog zemljišta zbog čega nam poljoprivreda i izvoz propadaju.:banovati:

Mislim da kod UEFE ne bi morali ni ići službenim zahtjevom za odjavu, jer bi im trebalo 10-ak godina da uopće skuže da nas nema.:cool:

Toliko...

EH da evo lepih vesti za Partizan.

Izbunario sam problem oko žrebanja.

Kada se formira tih 8 grupa koje sam gore pomenuo a sa po 10 timova, svaka grupa se ne trpa u jedan bubanj. Ne. Nego recimo grupa sa partizanom ima 10 klubova, a onda se ta grupa stavlja u dva bubnja pa se onda unutar grupe uparuju 5 klubova sa jakim sa jedne i 5 klubova sa slabim koeficijentom sa druge strane. tako da se fakticki pravi 8 grupa po 10 klubova... a svaka grupa se podeli na dva bubnja i iz svake grupe se izvuce 5 parova.

Bice ukupno 16 bubnjeva !! Mnogo su zakomplikovali. Mogli su lepo sve na pola i dva bubnja , izvuces i gotovo.

Svakako partizan dobija neke jadnike a ostali neka se pomole Bogu... Kad kažem ostali mislim na sve klubove bivše SFRJ koji su u prvom kolu UEFA u slabijim bubnjevima, a osim Partizana. Jer Partizan ima najjaci koeficijent pa ce biti u nekom bubnju sa nosiocima :) :)

Evo ovi levo ce ici u jake bubnjeve a ovi desno u slabe :)

Partizan je u jakom a Dinamo u slabom. Ostali nasi ako prodju ili su prosli idu desno: Borac, Dinamo, Vojvodina, Zvezda. Od Hrvata jos mogu da prodju i Hajduk i SLaven koji danas igraju. Makedonaca, Crnogoraca ni od korova... Ljubljana nema sanse jer mora sa Hertom da nadoknadi razliku od dva gola. Tu jos možda uleti i Siroki Brijeg sa Zrinjskim ali cisto sumnjam.

A ču kaže SLAVEN !! Kakvo je to ime za hrvatski tim?? Niste li vi iranskog porekla hahaha.

78111426ny1.jpg

Poslednja izmena:
hm..molim boga da Dinamo izvuce rumunje,austrijance ili bugare..prolaz ni u ludilu ne bi bio zagarantiran ali bar bi bila neka neizvjesnost..jer ako izvucemo nekoga iz lige petice ili nizozemce itd.ovaj Dinamo nema ni grama sanse..

Ovako stvari stoje:

Champions League group stage draw in full:
Group A: CHELSEA, AS Roma, Bordeaux, Cluj
Group B: Inter, Werder, Panathinaikos, Anorthosis
Group C: Barcelona, Sporting, FC Basel, Shakhtar
Group D: LIVERPOOL, PSV, Marseille, Atletico
Group E: MAN UTD, Villarreal, CELTIC, Aalborg
Group F: Lyon, Bayern, Steaua, Fiorentina
Group G: ARSENAL, FC Porto, Fenerbahce, Dinamo Kiev
Group H: Real Madrid, Juventus, Zenit, Bate

Sto se nas tice, ja sam zadovoljna. Osim Rome, nema cimanja. Laganoooo... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back