UEFA spasava Crvenu zvezdu?

Zelen bor

Poznat
Poruka
7.963
Liga Evrope

UEFA spasava Crvenu zvezdu?
Crvena zvezda bi mogla bez borbe da obezbedi plasman u sledeću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je UEFA zapretila Slovanu izbacivanjem! Stadion Slovaka „Pasjenki" ne ispunjava uslove, a drugi ne mogu da obezbede

Fudbaleri Crvene zvezde mogli bi bez borbe da se plasiraju u sledeću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope! Naime, Slovan iz Bratislave dva dana pred revanš nije obezbedio adekvatan stadion za odigravanje meča protiv crveno-belih, pa bi UEFA mogla da naloži da se duel uopšte ne igra, već da se registruje službeno 3:0 za Zvezdu, čime bi beogradski tim otišao dalje!
Slovacima preti kazna jer njihov (inače, privremeni) stadion „Pasjenki" ne ispunjava osnovne bezbednosne kriterijume UEFA (preniska ograda), a rok za prijavu nekog drugog stadiona odavno je istekao. Čak i da nema tog roka, Slovaci ne bi imali rešenje, jer praktično nemaju drugi stadion kao alternativu. Njihov matični stadion koji ispunjava i najstrože kriterijume - „Tehelne pole" trenutno je u fazi rekonstrukcije, dok dom fudbalera Artmedije „Petržalka" ne ispunjava uslove FIFA.

Andora već kažnjena

Slovan bi mogao da dočeka Crvenu zvezdu u Trnavi na stadionu „Antona Malatinskeho" ili na još pet objekata van Bratislave, ali bi premeštanje meča u drugi grad dan ili dva pre utakmice bilo gotovo neizvodljivo. Konačnu odluku o sudbini Slovana UEFA će doneti danas kada izvrši finalnu inspekciju stadiona „Pasjenki".

Da se ne radi o praznoj priči, govori primer od pre mesec dana, kada je UEFA meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Santa Koloma (Andora) - Birkirkara (Malta) registrovala službeno 0:3 u korist gostiju, jer prvak Andore nije uspeo da obezbedi adekvatan stadion za odigravanje tog meča.
Čelnici Slovana već su održali sastanak sa gradskim i policijskim predstavnicima, na kojem je konstatovano da stadion „Pasienski" ne ispunjava nekoliko bezbednosnih uslova potrebnih za održavanje evropskih utakmica. Predstavnici grada Bratislave i lokalne policije čine sve kako bi se u poslednjem trenutku ispravili ti nedostaci, inače meč, prema pisanju slovenačkih medija, neće biti odigran.

- Dobili smo listu zahteva bezbednosnih mera koje moraju biti ispunjene do utorka. Tada će biti napravljena finalna kontrola stadiona i nadamo se da će ocena biti pozitivna - rekao je tehnički direktor Slovana Zdenek Roman.

Čelnici Crvene zvezde juče nisu želeli da komentarišu mogućnost da se bez borbe plasiraju u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Takav stav oni su obrazložili činjenicom da iz UEFA ili Slovana nisu dobili nijedan zvaničan dokument koji bi najavio takvu mogućnost

UEFA ne prašta

- Nemamo komentar na te priče! Nismo dobili nijednu zvaničnu informaciju iz Slovačke ili UEFA, tako da se najnormalnije spremamo za revanš u Bratislavi. Ne znamo šta bismo u ovom trenutku mogli da kažemo na tu temu - rečeno nam je juče u Zvezdi.

http://www.pressonline.rs/sr/sport/fudbal/story/127941/UEFA+spasava+Crvenu+zvezdu.html

:whistling:

Poslednja izmena:
Pa i da prođu, natamburaće ih neko u sledećem kolu.
Tim im je katastrofa- Koroman, Kadu, Perović, Đorđević, igrači koji nisu ni za našu ligu, a kamoli Evropu. Pa taj Koroman ni u jednom ozbiljnom evropskom klubu nije igro ni 15 minuta.
Da ne govorim o treneru, Kratku Ostaniću. Čovek je izgubio 8 utakmica za redom u Bugarskoj. U derbiju sa Partizanom, tim mu nije imao nijedan, znači NIJEDAN šut u okvir gola :dash:.. i ne znam šta iko očekuje od takve kombinacije katastrofalan tim ( s izuzetkom Trifun, i još neki mladi ) i još gori trener profila Kosan-Đorić.
Neke još može vatati Đeneral Lukić, vodi vojsku u Bratislavu.. na priču Stubovi Srpstva, izginućemo i šta ti ja znam.. ko malo duže prati fudbal, zna da od te priče nema ništa.

Tim im je katastrofa- Koroman, Kadu, Perović, Đorđević, igrači koji nisu ni za našu ligu, a kamoli Evropu. Pa taj Koroman ni u jednom ozbiljnom evropskom klubu nije igro ni 15 minuta.
Da ne govorim o treneru, Kratku Ostaniću. Čovek je izgubio 8 utakmica za redom u Bugarskoj. U derbiju sa Partizanom, tim mu nije imao nijedan, znači NIJEDAN šut u okvir gola :dash:.. i ne znam šta iko očekuje od takve kombinacije katastrofalan tim ( s izuzetkom Trifun, i još neki mladi ) i još gori trener profila Kosan-Đorić.
Neke još može vatati Đeneral Lukić, vodi vojsku u Bratislavu.. na priču Stubovi Srpstva, izginućemo i šta ti ja znam.. ko malo duže prati fudbal, zna da od te priče nema ništa.

Ovaj igra samo zbog toga što je gospodin Rajo Božović ostao bez kinte i mora da ga proda...Ja bih ovom spisku samo dodao još i Bogdanovića...:mrgreen:

Питај Филипа Лама колико је Короман лош. Посведочиће болови у кичми које и након три године још осећа...

Da bre sa takvim nesrecnim timom romadiji je bolje da odmah ispadnu od Slovana , nego da prodju na prevaru i onda ih prvi sledeci levati oderu ko Musa jarca .

Back