Udarac Ruskih Bogova

Epa cekaj malo! Upravo sam saznao da je Happy Jevrej,to okrece stranu za 180stepeni... Sry Happy ali nmg vise da te podrzavam...msm,nista licno,ali sad znam zasto tako pricas...

E sad samo da je Swerdlow Ruskinja pa da se iskljucim iz konflikta. xD
(Nisi valjda j b t ? )

Ma ne pricam ja to zato sto sam Jevrej, nego zato sto on na pogresan nacin uzdize slovenski paganizam. Ja nemam nista protiv dogmatskih rasprava, ali ono sto Istarhov radi je licimerno i nepotrebno. Procitaj knjigu i verujem da ces isto da mislis.....

Kasno u noc dolazimo ovde na raspravu. I jedni i drugi tvrde da su u pravu, jedini nemcoi na poziciji balans. Nemcoi kaze sistem vam je u glavi ali niko ga ne slusa vec svi nastavljaju svoje. Razlozi dolaska mogu biti razni od onih da tragamo za necim do toga da zastitimo svoj vlastiti sistem. Svi imate tu instancu i sam sisem tezi da se samoodbrani od pokusaja da ga drugi sistemi slome. Nemcoi je bio pametan pa je tu instancu izbrisao.

Mada se ne secam da sam ikad procitao da su ljudi na ovom prostoru verovali u reptile.... 8|
Ne secas se "Sto god ima Srbina junaka ,svakoga su odgajile vile,mnogoga su zmajevi rodili".
Pa nasi zmajevi od Jastrebca, Nocaja i sve tako dalje...
Ona varijanta sa zmajem koji ima krst na ledjima...
Red zmaja od Milosa Obilica ,Mateje Korvina,Stefana Lazarevica,do Vilijama Volisa.(Wikipedija)
Nemusti jezik ,kao prica o coveku koga su postedeli i nagradili jer je zmijskog carevica izbavio iz vatre..

Kasno u noc dolazimo ovde na raspravu. I jedni i drugi tvrde da su u pravu, jedini nemcoi na poziciji balans. Nemcoi kaze sistem vam je u glavi ali niko ga ne slusa vec svi nastavljaju svoje. Razlozi dolaska mogu biti razni od onih da tragamo za necim do toga da zastitimo svoj vlastiti sistem. Svi imate tu instancu i sam sisem tezi da se samoodbrani od pokusaja da ga drugi sistemi slome. Nemcoi je bio pametan pa je tu instancu izbrisao.

A sta si ti,neki Kinez,Japanac,hemoroid pa pricas o sebi u trecem licu i u mozgalicama??? Nesto mi je tu cudno..... Da nisi Google Bot?

Nije vazno...

Moracu da procitam knjigu....ali posto se to nece desiti u skorije vreme,prepusticu se svojim pustim nagadjanjima. z:pz:)

Ajde dobro sto taj Istarhov namece svoju religiju ali sto pljuje Jevreje,to nije uredu. :(

Ne secas se "Sto god ima Srbina junaka ,svakoga su odgajile vile,mnogoga su zmajevi rodili".
Red zmaja od Milosa Obilica ,Mateje Korvina,Stefana Lazarevica,do Vilijama Volisa.(Wikipedija)
Nemusti jezik ,kao prica o coveku koga su postedeli i nagradili jer je zmijskog carevica izbavio iz vatre..

Evo, jos jedna kontradiktornost!!!

Zasto su ranije reposi bili navodno toliko izjednaceni sa nama, bliski i transparentni a sada zli , nevaljali i skriveni?! I mean WTF?!

Aih, Nemcoiev balans....
Sta si ti mislio da postignes ovim ne razumem. Da li se neko posle ovog Nemcoiveg posta osetio prosvetljenim?

Jes bre stvarno.....al dobro,barem nemamo ostale reptile poput zmije,aligatora i onih mutacija sa slika. :)

Nisam bas siguran ali bi voleo da je tako. Samo iz gluposti, straha ili manipulacije covek moze da tvrdi da sigurno ne postoji nesto za sta postoji logicki osnaovana teoretstaka mogucnost. Izaberi sta ti od ta tri odgovara.

A ta teoretska mogucnost je zasnovana na logici onih koji ne zele da prihvate sopstvenu odgovornost za desavanja u svojoj i siroj okolini, pa (ponavljam se) izgovor za svoju nesposobnost nalaze u izmisljenim sf bicima kao sto su recimo ti humanoidni reptili.

Sto kaze Marfijev zakon "ljudski je gresiti, a jos ljudskije prebaciti gresku na nekog drugog"

Aih, Nemcoiev balans....
Sta si ti mislio da postignes ovim ne razumem. Da li se neko posle ovog Nemcoiveg posta osetio prosvetljenim?

Hteo sam da kazem da ima mnogo, mnogo razlicitih gledista na pitanja na koja se ne moze dati tacan odgovor. Logika kaze da moze a i ne mora da bude istinito tj da moze da obitava u istinitosti odnosto neistinitosti samo u pogledu procenta relevantosti. Mada moja preporuka je da nastavite sa vasim stavovima i diskusijom jer svi vi skupa dajete jedan balans. Takodje misliom da je citava rasprava uzaludna ali mozda koristi necemu. Ne pustajete to u memoriju vec samo u kes a onda ispraznite posto procesirate i ne razmisljajte puno o ovome, to je moj savet.

A ta teoretska mogucnost je zasnovana na logici onih koji ne zele da prihvate sopstvenu odgovornost za desavanja u svojoj i siroj okolini, pa (ponavljam se) izgovor za svoju nesposobnost nalaze u izmisljenim sf bicima kao sto su recimo ti humanoidni reptili.

Sto kaze Marfijev zakon "ljudski je gresiti, a jos ljudskije prebaciti gresku na nekog drugog"

Znas nisu ta bica iz sf filmova vec su nastala kao produkt prica o otmicama, raznoraznim autorima koji su pisali o tome, snimaka u ciju relevantnost necu ulaziti, freski, umetnickih i drugih zapisa drevnih civilizacija, verovanja mitova, legendi, religija... Imajuci u vidu da je postanak coveka i ostalog zivota na planeti Zemlji kao i celog univerzuma i dalje nerazresen, za jednog iole svesnog coveka stavljanje ovog pod moguce je potpuno normalno i zdravorazumski.

Znas nisu ta bica iz sf filmova vec su nastala kao produkt prica o otmicama, raznoraznim autorima koji su pisali o tome, snimaka u ciju relevantnost necu ulaziti, freski, umetnickih i drugih zapisa drevnih civilizacija, verovanja mitova, legendi, religija... Imajuci u vidu da je postanak coveka i ostalog zivota na planeti Zemlji kao i celog univerzuma i dalje nerazresen, za jednog iole svesnog coveka stavljanje ovog pod moguce je potpuno normalno i zdravorazumski.

Ili samo posle par hiljada godina Bog vise nije toliko popularan kao sto je bio. Usled toliko nerazjasnjenih pricica o tom svemocnom Bogu, ljudi polako prestaju da veruju u njega, a usled gomile nekih tamo naucnih dokaza covek zauzima mesto Boga i krojaca sopstvene sudbine, ali on to ne moze da podnese, jer je to velika odgovornost a nema vise tog Boga koji prihvata na sebe sve dobro i sve lose uradjeno u zivotu.
U tehnoloski razvijenom svetu Bog prekriven liscem koji hrani narod jabukama vise ne pije vodu, pa ljudska odgovornost mora da se prenese na neko uzvisenije i tehnoloski prihvatljivije bice, a za to su idealna ta bica sa drugih planeta u obliku krokodila koji hodaju na dve noge. Super idu uz ovo sf doba...

Ili samo posle par hiljada godina Bog vise nije toliko popularan kao sto je bio. Usled toliko nerazjasnjenih pricica o tom svemocnom Bogu, ljudi polako prestaju da veruju u njega, a usled gomile nekih tamo naucnih dokaza covek zauzima mesto Boga i krojaca sopstvene sudbine, ali on to ne moze da podnese, jer je to velika odgovornost a nema vise tog Boga koji prihvata na sebe sve dobro i sve lose uradjeno u zivotu.
U tehnoloski razvijenom svetu Bog prekriven liscem koji hrani narod jabukama vise ne pije vodu, pa ljudska odgovornost mora da se prenese na neko uzvisenije i tehnoloski prihvatljivije bice, a za to su idealna ta bica sa drugih planeta u obliku krokodila koji hodaju na dve noge. Super idu uz ovo sf doba...

Jedna rec....evolucija. z;)z:hm:

Kada si ti mene video da ponistavam teoriju o religijskom nacinu postanka? Samo kazem da to sta vi pricate da je ovo totalna glupost i da oni koji stavljaju to pod moguce beze od "realnosti i odgovornosti". Znaci tvrdis da sva ta gomila ljudi koji tvde da su zrtve otmica, ludi sizofrenici, ljudi bez dodirnih tacaka sa realnoscu ili izmanipulisani televizijom, sf filmovima, serijama poput X-files? Za tebe su svi ti izvestaji i priznanja pojedinih ljudi koji su bili na visim polozajima, autora koji su pisali o tome i sami istrazivali ovakve pojave, glupost?

Ma ja nikako da vidim i neko ime kada se pominju ljudi koji su preziveli te otmice i sve o cemu ti pricas. A i kada se navede neko po imenu, ne mozes nigde da ga nadjes, a razlog tome je, kako vi kazete, "zatrli mu trag da ne bi progovorio".... Ja samo cujem o ljudima koji su istrazivali nesto o tim pojavama isto kao sto ti istrazujes.... Sedis kuci, gledas holivudske filmove i zakljucujes kako bi bilo lepo da I Ti postoji...
I da... nikad nisi direktno rekao da iskljucujes da je Bog stvorio coveka, ali iznosenjem svih ovih teorija, koje iznosis o nastanku i o gomili stvari, ti indirektno govoris da nas Bog mozda i nije stvorio, a tesko da vernici misle tako...

Ma ja nikako da vidim i neko ime kada se pominju ljudi koji su preziveli te otmice i sve o cemu ti pricas. A i kada se navede neko po imenu, ne mozes nigde da ga nadjes, a razlog tome je, kako vi kazete, "zatrli mu trag da ne bi progovorio".... Ja samo cujem o ljudima koji su istrazivali nesto o tim pojavama isto kao sto ti istrazujes.... Sedis kuci, gledas holivudske filmove i zakljucujes kako bi bilo lepo da I Ti postoji...
I da... nikad nisi direktno rekao da iskljucujes da je Bog stvorio coveka, ali iznosenjem svih ovih teorija, koje iznosis o nastanku i o gomili stvari, ti indirektno govoris da nas Bog mozda i nije stvorio, a tesko da vernici misle tako...

Svakim postom me sve vise razocaracas. Pominju se u knjigama autora i istrazivaca nlo pojava ali zasto bih sad ja to stavljao na forum. Ne pokusavam nikog ovde da ubedim u nesto niti sam Fox Molder pa idem i istrazujem. Mozda bi bio ali da mi neka drzavna sluzba adekvatno plati taj moj rad. Ako hoces uzmi pa citaj, imas gomile textova na netu o tome. Moje istrazivanje je pocelo i zavrsio se na slucaju S T V A R jer je upravo jedan moj poznanik, prijatelj video to. Sve vreme govorim kako neobavesteni krenete da kuckate iz ko zna kojih razloga ( strah, izmanipulisanost, odbrana vlastitog sistema a sistem pociva na istanci koja se zove - kako sam nastao? )

Ovo u drugom redu je totalni nonsens. Zar sam ja pricao o tome kako su ti reptiloidni vanzemaljci stvorili coveka? Oni se mogu uklopiti u pricu o negativcima u biblijskoj prici ako vec hoces. Gde god sam citao o toj temi postojali su i razni sabloni koji nisu iskljucivi po pitanju religije.

I ljudi prestanite da optuzujete mene za nesto jer nisam ja izmislio nista. Samo sam pisao o necem sta vec postoji i kazem da je to moguce, nista vise od toga. Da li je moje ime Dejvid Ajk? Da li sam ja izjavio da sam zrtva otmice? Odgovor je nisam niti zelim da budem. Tema je jasna, nek raspravlja ko hoce, kako hoce... Ionako je nemoguce doci do istine jer ona uvek nekud izmice. Istina je negde tamo..

ali iznosenjem svih ovih teorija, koje iznosis o nastanku i o gomili stvari, ti indirektno govoris da nas Bog mozda i nije stvorio, a tesko da vernici misle tako...
Ovo je vec udarac ispod pojasa.Vecina vas skeptika ovde najvise veruje u Darvina i teoriju evolucije, majmunolikog coveka itd, i to cak otvoreno i priznajete. I sad kao spominjes kreacionizam samo da bi dolio ulje na vatru. Na vasu zalost, Bog se tu savrseno uklapa i sveprisutan je, ali to je sada najmanje bitno. Nije me briga da te ubedjujem u bilo sta, ali je ocigledno da ti pokusavas da ubedis druge ljude u suprotno, ali ne na fer nacin....

Back