Učesnici diskusije sa statusom "Gost"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

kojekude2022

Domaćin
Poruka
3.694
Šta znači ovaj status?
Ok što se ne vide nikakvi podaci, ali zbog čega ne može da se primeni opcija Ignoriši?
Prijavljivati ih ako vređaju, pišu sa više naloga?
Evo primera kako pišu sa istog naloga:
KPGS 2.png
KPGS 3.png

Post koji je prethodio replici je ovaj
112.png

Ko je spominjao Svajcarsku i kakvu vezu Troubleshootera i Delhija vidi nepoznati?
Zasto moderator misli da to nekog interesuje?
Omogucavanjem pisanja neregistrovanim, kojih ce biti sve vise, zatrpace se moderatori, a naknadno odobravanje postova nakon kojih su pisani novi postovi obesmislice se neke rasprave.

U znak protesta ukljucujem Ad Blocker.

114.png
Чему одмах радикалне мере, видиш да нико из администрације не учествује у дискусији, сезона је годишњих одмора, вероватно ће заузети ускоро неки став и обавестити чланове. Или ће једноставно без обавештења гости нестати, исто како су и нагрнули, као Тиски цвет.

Videh još jedan problem sa gostima na forumu. Hajde što mogu da pišu anonimno po forumu, nego mogu učestvovati u glasanju na konkursima:
https://forum.krstarica.com/threads...u-da-mogu-vratiti-vreme.954906/#post-45046161

Kako je ovo moguće? Sad se ja mogu izlogovati i glasati za svoj rad. Prosto nema smisla činiti ovako nešto, odnosno, dozvoliti ovako nešto. Po meni, gosti trebaju imati mogućnost da pišu isključivo na ovom potforumu koji se tiče pitanja o forumu, možda imaju problem oko registracije, logovanja i sl. i mogli bi da pitaju, sve mimo toga je suvišno.

Poslednja izmena:
Ja sam samo učesnik u razgovoru.
I ovde nije bitno ko i šta sam ja,
tema je da li će anonimno pisanje unaprediti ili degradirati razgovor.

Zato pitam: kakvo pisanje i kakvo ponašanje može unaprediti razgovor na temama?
Da li je svaki pristojan sagovornik dobar sagovornik?
Da li su reči neregistrovanog sagovornika nužno štetne za forumske diskusije?
Da li vas, registrovane, neregistrovani ometaju u kvalitetnom i plodnom razgovoru?

Ja sam samo učesnik u razgovoru.
I ovde nije bitno ko i šta sam ja,
tema je da li će anonimno pisanje unaprediti ili degradirati razgovor.

Zato pitam: kakvo pisanje i kakvo ponašanje može unaprediti razgovor na temama?
Da li je svaki pristojan sagovornik dobar sagovornik?
Da li su reči neregistrovanog sagovornika nužno štetne za forumske diskusije?
Da li vas, registrovane, neregistrovani ometaju u kvalitetnom i plodnom razgovoru?
Pre svega, nece se svima dopasti tvoji stavovi, tvoje ponasanje i pozelece da ne gleda sta pises. E, tu se javlja problem, ne moze te staviti na listu ignorisanih.
Dalje, mozes pisati u temi svakog puta menjajuci nadimke, predstavljajuci se kao vise od jedne osobe sto je vrlo neumesno i trolovski karakteristicno.
Neophodno je biti registrovan i tacno znati ko je taj sto pise, formirati misljenje o toj personi, a ne ovako iza kulisa imati ovakve privilegije.

Ostajem pri svom stavu. Neregistrovanim korisnicima omoguciti pisanje iskljucivo na ovom potfoumu.

Neophodno je biti registrovan i tacno znati ko je taj sto pise, formirati misljenje o toj personi, a ne ovako iza kulisa imati ovakve privilegije.
Ne možeš ništa znati o bilo kojoj registrovanoj osobi. Vodiš razgovor sa ljudima koje ne poznaješ. To je prednost foruma.
Ako o nekom niku unapred formiraš mišljenje i stav, onda je to predrasuda.
Predrasuda je prečica ka osuđivanju.

Razgovor bez unapred osuđivanja je moguć samo sa nepoznatim sagovornikom. Ne poznaješ ga i zato pažljivo slušaš.
Tu nedostaje sigurnost, i mislim da je to dobro. Sigurnost traže uplašeni.

Važno je, samo ponekad, ko piše,
ali je važno, uvek, šta piše.

Ne možeš ništa znati o bilo kojoj registrovanoj osobi. Vodiš razgovor sa ljudima koje ne poznaješ. To je prednost foruma.
Ako o nekom niku unapred formiraš mišljenje i stav, onda je to predrasuda.
Predrasuda je prečica ka osuđivanju.

Razgovor bez unapred osuđivanja je moguć samo sa nepoznatim sagovornikom. Ne poznaješ ga i zato pažljivo slušaš.
Tu nedostaje sigurnost, i mislim da je to dobro. Sigurnost traže uplašeni.

Važno je, samo ponekad, ko piše,
ali je važno, uvek, šta piše.
Znaš bar ko piše, ne ko stoji iza nadimka, već da je to jedna ista osoba, da se bar to zna. A ne jedan čovek sa pet različita nadimka da piše..

:)
To je prednost, nije mana.
Mene juče napisano ne ograničava, ne sprečava, ne omeđuje da potpuno slobodno napišem svoj trenutni, novi stav.
Da promenim mišljenje.
Nije udobno živeti u tuđem kalupu, uslovljen tuđim očekivanjima. Nečijim "podrazumevanjima".
Sloboda je dobra.
Da li se sloboda može zloupotrebiti? Naravno. Sve se može sloupotrebiti. Zato je ovo pravi test za modove.
Hleb uopšte ne seče nož (on je samo sredstvo, mogućnost, olakšanje, alat), nego ruka koju ne vidimo.

:)
To je prednost, nije mana.
Mene juče napisano ne ograničava, ne sprečava, ne omeđuje da potpuno slobodno napišem svoj trenutni, novi stav.
Da promenim mišljenje.
Nije udobno živeti u tuđem kalupu, uslovljen tuđim očekivanjima. Nečijim "podrazumevanjima".
Sloboda je dobra.
Da li se sloboda može zloupotrebiti? Naravno. Sve se može sloupotrebiti. Zato je ovo pravi test za modove.
Hleb uopšte ne seče nož (on je samo sredstvo, mogućnost, olakšanje, alat), nego ruka koju ne vidimo.
Ne, nikada se nećemo složiti ti i ja u vezi ovoga. Ne shvataš da tebe niko ne može kazniti, banovati, uvek možeš napisati neku provokaciju koja će se provući. Ovako je bolje limitirati privilegije Gosta samo na ovaj potforum i sprečiti zloupotrebu.

Ne shvataš da tebe niko ne može kazniti, banovati, uvek možeš napisati neku provokaciju koja će se provući. Ovako je bolje limitirati privilegije Gosta samo na ovaj potforum i sprečiti zloupotrebu.
Meni ovde brišu poruke. Bez obrazloženja, bez opravdanja, čak i bez razloga.
Neke poruke nisu obrisane nego izmenjene, eno ih stoje sa promenjenim tekstom. :eek:
Ja ne postojim, nemam kome da se žalim. Mogu samo da se, zbog takvih postupaka, utvrdim u odluci da nikada ne uđem skroz.

Tebi ne smeju obrisati ni izmeniti ni jednu poruku koja ne krši pravila.
Meni mogu.

Ovo će dobro izmeriti kakvi su modovi i šta rade. Ako gosti ubrzo odluče da se registruju, modovi su dobri.
Ja, na žalost foruma, imam suprotno iskustvo.

Mogu i meni brisati i menjati poruke bez ikakvog obaveštenja, čak i kada nisu prekršena pravila. Dešava se i to. Nisam ja ničim privilegovan, čak šta više, mogu dobiti ban.
Mogu, zato što se ne buniš, zato što si lako pristao na to.

Ja nisam.

Bunio sam se, pozivao na pravila, smenio najmanje dva moda koji su loše radili, ali to, pokazalo se, nije bilo dovoljno.
Onda sam ja njih banovao svojim nepisanjem, neučestvovanjem, nepostojanjem.
Ko gubi? Ko dobija? Posle vremena je lako izmeriti, svi su gubitnici.
Ko će promeniti svoj status gubitnika? Ko ima tu moć? :think:

Gost treba da ima broj,a ne ime..nick name.
Kakva je to sad glupost?
Nema profil ali ima ime,ko mu je to dozvolio?
I po kakvom mehanizmu to može?
Gosti ne mogu da koriste imena koja su vec zauzeta od strane nasih posetilaca.
Normalno je da mogu da izaberu slobodno ime kad ostavljaju komentar kao sto se radi i na drugim portalima, recimo blic, yahoo itd...

Inace do zloupotrebe ne moze doci jer se nijedna poruka ne vidi automatski na forumu vec samo kad je moderator procita i odobri tako da nema ni govora o problematicnim postovima ili potrebi za prijavljivanjem istih.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back