Moderna Pevacica
Elita
- Poruka
- 16.002
Informisao sam se u međuvremenu, našao sam šta mi treba, hvala svima još jednom.
Nema na cemu. Hajde, sada napisi i da drugi vide, ako im zatreba.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Informisao sam se u međuvremenu, našao sam šta mi treba, hvala svima još jednom.
Nema na cemu. Hajde, sada napisi i da drugi vide, ako im zatreba.
Zna li neko posto se placaju kursevi stranih jezika u inostranstvu?
Sve je navedeno na sajtovima kulturnih centaraGlupo je da navodim isto.
Čekiraj ovaj cjenovnik. London je u pitanju, engleski jezik.
Zna li neko posto se placaju kursevi stranih jezika u inostranstvu?
Sve je navedeno na sajtovima kulturnih centaraGlupo je da navodim isto.
Čekiraj ovaj cjenovnik. London je u pitanju, engleski jezik.
Necu bas mnogo nauciti, hm!
Neko je rekao da se najbolje uci u toj sredini gde se govori taj jezik... A, da, to si bila ti"izjavila" moderna, a gle' sada ovo, "izgleda primamljivo ali neces bas mnogo nauciti".
Znam cuvenu skolu stranih jezika u Rimu koja postize verovali ili ne da za dva meseca
progovoris italijanski, samo mislim da se placa oko 400 e.
Ne znam da li jos ima slicnih skola s. j. i posto je upis...
Da, ti si bila u jednoj skoli sto ne mora da znaci da funkicionisu sve isto skole, u skoli s.j. u Rimu se isto tako govori dva-tri dana ali bez obaveze za italijanskim... posle ne ides u nikakve grupe vec -ne znam kako da ti kazem, kako neka razmena ucenika ali nije, tako nekako. Ides sa ostalim iz te skole u neko selo gde slusas,pricas,citas i ostalo na italijanskom, znaci zaboravis na svoj maternji jezik i tokom dva meseca mozes pricati sa Italijanima da ih razumes sve. Sto se tice tecnog znanja tada je neophodno ostati malo duze u Italiji, evo recimo probaj se sa devojkom moderna smuvati "E, sada cu ti ispricati kako izgleda kada ucis strani jezik po tim skolama u inostranstvu. Prvo, kada sam rekla da se tako najbolje uci jezik, mislila sam na to da zivis tamo. To je po mom misljenju i iz mog iskustva i najbolji nacin. Evo, kako idu te skole...
Kada dodjes u tu skolu, recimo sa internatom najpre te smeste u sobu sa nekim, ko je iz tvoje zemlje. Ides na casove i upoznajes se sa drugima. Prva dva-tri dana pricate na tom jeziku, a onda se polako odvajaju grupice ljudi, koji poticu iz zemalja gde se govori jezici srodnih grupa. Na primer, moj slucaj je bio kada sam isla da ucim galjego u La Korunji. Posto nije bilo nikog iz Izraela, a moja zemlja porekla je Izrael, jer imam izraelski pasos, stavili su me sa jednom Svajcarkinjom u sobu. Nas dve smo super funkcionisale, dok nisam provalila da je ona ljubomorna, jer sam manekenka i stalno mi je prigovarala zasto izlazim svako vece. Stalno je zanovetala, jer mi je dolazio decko u sobu. Cak me je i par puta prijavila. Pored toga, ja sam se smuvala i sa jednim profesorom tu. On je bio Spanac i nasao mi se bas kada sam raskinula sa tim deckom. Ali ja sam bila maloletna, pa sam morala da krijem vezu sa njim. Cim sam se okrenula, videla sam da su se Francuzi udruzili sa Francuzima, Nemci sa Belgijancima, Svajcarci sa Austrijancima i Rusi sa Cesima. Ja i ne znam, kada su se te grupe napravile, samo znam da sam ostala pocela da se druzim sa jednom Dankinjom. Stvarno super devojka. Normalna, komunikativna. Ona je tu ubrzo nasla posao kao striptizeta, a smuvala se i sa nekim fudbalerom. Nas dve smo se druzile, jer sam ja govorila dnaski sa njom. Na kraju, kada smo imali zavrsni ispit, na koji sma jedva izasla zbog izostanaka, ja sam imala najvise poena (vec sam govorila portugalski). Moj decko je bio u komisiji i prvi mi je cestitao. Dankinja Mari i ja smo i dalje u kontaktu, cak smo jedno vreme zajedno i nastupale.
Da, ti si bila u jednoj skoli sto ne mora da znaci da funkicionisu sve isto skole, u skoli s.j. u Rimu se isto tako govori dva-tri dana ali bez obaveze za italijanskim... posle ne ides u nikakve grupe vec -ne znam kako da ti kazem, kako neka razmena ucenika ali nije, tako nekako. Ides sa ostalim iz te skole u neko selo gde slusas,pricas,citas i ostalo na italijanskom, znaci zaboravis na svoj maternji jezik i tokom dva meseca mozes pricati sa Italijanima da ih razumes sve. Sto se tice tecnog znanja tada je neophodno ostati malo duze u Italiji, evo recimo probaj se sa devojkom moderna smuvati ""
Kako znas da su sve skole stranih jezika iste?
Kod nas "vecinom" jesu. Ali u inostranstvu nisu. Razlikuju se po metodama... koje se praktikuju od skole do skole.
Da, spomenuo sam ti to u jednom postu te metode. Odreduju se grupe i u svakoj grupi se uci drugom metodom u zavisnosti kojom grupom pripadas.
A, je l' ti mislis da ces 24 h pricati sa nekim na stranom jeziku?
Ti neces. Ali ja hocu.
Sve se moze " kada se hoce".
Ako imas jaku volju naucices strani jezik za mesec dana, i ako je to bas ono sto zelis.
Pa sama si rekla da je nemoguce da se naci za jedan dan osnove stranog jezika, a sada kazes kada sam ti ja rekao da se moze naucit, kazes da me podrzavas.
Mozes nauciti strani jezik za jedan dan. Ako to hoces i ako to zelis i "naravn"o ako posedujes fotografsko pamcenje. Sto se tice obicnih smrtnika mogu da nauce bar ono osnovo, kupe "recnik-za svaku priliku" i uce.

Mislim da smo ljudima dali neke korisne savete na to kako da uce strani jezik, ukoliko sam neku metodu ili nacin zaboravio, tu vam na scenu stupa moderna![]()