Учење страних језика

Zvala sam, niko se ne javlja. poslala sam mail, niko ne odgovara. Ali dobila sma informaciju da bih morala da radim prijemni iz nemackog, koji ne znam. i posle da prisustvujem predavanjima na nemackom, koja ne razumem i da se sama snalazim kako cu i sta. znaci nista od toga :/

Ja sam nacula da postoji kurs u Gete institutu. Oko 20 hiljada je. Probaj da ucis tu, ako zaista zelis da upises nemacki, pauziraj godinu, dok ucis na tom kursu i eto. Posle na fakultetu ces biti bolja od svih tih "filologa", koji upisuju jezik da bi njihove majke mogle da se hvale kako im dete govori neki jezik i kako je profesor.

Ma odustajem od nemackog ipak. Ne mogu ja da gubim godinu a ne mogu ni da rizikujem. :/

A sta mislite da upisem japanski? Da li je to puno rizicno posle svega sto se izdesavalo? Pre sam planirala da uspem da dobijem stipendiju neku i odem tamo a sada, ne znam bas :/

I jos jedno pitanje. Da li od izbornog jezika ima posla? Msm da li se moze zaposliti sa njim ili se on samo onako uci?

Ma odustajem od nemackog ipak. Ne mogu ja da gubim godinu a ne mogu ni da rizikujem. :/

A sta mislite da upisem japanski? Da li je to puno rizicno posle svega sto se izdesavalo? Pre sam planirala da uspem da dobijem stipendiju neku i odem tamo a sada, ne znam bas :/

I jos jedno pitanje. Da li od izbornog jezika ima posla? Msm da li se moze zaposliti sa njim ili se on samo onako uci?

nijedan se jezik ne uci "onako", ako ti treba posao naucices ako ne onda ces nauciti "onako"

Back