Ubiti coveka

Ti ljudi tamo idi jer za pola godine službe u Iraku ili Avganistanu zarade koliko za 5 godina kod kuće. Daleko od toga da među njima nema psihopata ubica ali je jako bezobrazno generalizovati i sve ih smatrati nenormalnim.

Pa dobro mozes i da dilujes drogu i zaradis koliko za 20 godina u Srbiji, nije to problem...novac takodje dobro otkriva ljude.
Mislimo razlicito pa se razilazimo u stavovima ;)

Empatija.

Osoba sa veoma visokom stopom ispoljavanja empatije ne moze da ubije.

Osobe sa nizom mogu kada je ispod granice.

I naravno izuzimamo osobe sa neuroticnim i psihoticnim poremecajima i bolestima.

p.s. Koliko vidim retko ko je uspeo da odgovori bas ono sto postavljac zeli. A on zeli da se iskljuce svi motivisuci razlozi koji olaksavaju ubistvo, a tu su i mehanizmi odbrane razni koji nam pomazu da ubijemo a da ostanemo psihicki zdravi.

Znaci nije u pitanju bes, strah, zastita porodice, ubi ili budi ubijen itd. NEGO DA LI MOZE DA UBIJE SMIREN MIRAN COVEK !

Ja ne bih mogao! Ukocio bih se ali ne bih mogao. Kada bi bilo jedan na jedan, ko zna, ali verujem da bi pre mene ubili.

A Vi ostali, "branioci porodica" , zaprepastili biste se, KADA BISTE SE NASLI U SITUACIJU DA UBIJETE BRANECI PORODICU. Mnogi od Vas ne bi bili sposobni.
Sada preko foruma, sama pomisao na Vasu porodicu i nesto lose da joj se moze desiti od nekog pojedinca u Vama izaziva ljutnju i bes, i to je normalno, ali to i ubistvo u praksi nije isto.

Mnogo je lako reci, mnogo tesko uraditi.

Koga zanima ova tematika neka odgleda ovaj film:

Film je o vojnoj psihologiji.
Znate ono - Vlada, vojska, i psiholog bihejviorista testiraju kandidate u potrazi za PSIHOLOSKIM PROFILOM KOJI BI ZRTVOVAO SEBE RADI DRZAVE, TJ GRUPE KOJOJ PRIPADA.

Odgledajte film je fenomenalan:

sve ima svoju cenu
al sto je lik gore reko za neku sicu ubiti staricu ili starca tog treba lincovati jer je bolesan um

Ako je bolestan um ,a pritom opasan za okolinu, treba ga zapravo zatvoriti u instituciju i leciti.

A ako je zdrav UM a ubija e onda ide u zatvor na sluzenje kazne.

Smrt ponekada takvim zlocincima predstavlja spas od grize savesti koja se budi posle odr. broja godina u zatvoru. I upravo je to kazna - da zivis i prozivljavas grizu savesti bez ikakvog zadovoljstva i bez slobode.

To je licni pakao i mucenje na zemlji.

Smrt je olaksanje. Kada smo mi tu smrt nije, kada smrt dodje, mi nismo tu, i fakticki nikada ne iskusimo taj osecaj smrti i tu situaciju.

Mene je u ratu zarobila grupa hrvatskih paravojnika zvanih Zenge . Uspio sam da im pobjegnem . Bila je o tome reportaza na Novosadskoj televiziji .
Prije toga je ta grupa ubila cetiri zene i pet muskaraca .Znaci , vidio sam ubice , a bio sam i ja predvidjen za likvidacuju . Jos se tu vodi sudjenje .
Sva sreca pa te likvidacije nisam gledao .Vidio sam dosta ljudi da ginu od metaka ili granata .Gadan je prizor vidjeti kad iz covjeka tece krv , ali
se vremenom ogugla .

Ako u vezi ovoga imas neke probleme psihicke prirode (normalne situaciji, ne plasi se moje ponude) javi se.

mnogi misle da su "oguglali" a onda se samo to kompenzuje u neki manji ili veci poremecaj.

Čovek koji pri čistoj svesti potpuno smireno ubija čoveka se neće kajati zbog toga. Posle 20 dina u zatvoru se jedino može kajati što je uhvaćen, ostalo su filmske fore. Snajperista u specijalnoj jedinici policije ne pita ko je čovek na koga treba da puca i ne razmišlja o tome da li je taj neko zaslužio metak u mozgu. Tako i neko ko za novac ubije nečijeg poslovnog partnera ne razmišlja čime je on to zaslužio. Razlika sa stanovišta psihologije i morala ne postoji. Nijedan ni drugi nisu opasnost za okolinu po defaultu jer im je za posao potreban pre svega stabilan karakter. Opasnost su osobe koje koriste ove ljude da ubijaju i sa stanovišta psihe i morala isto je da li je neko ubio komšiju sekirom ili je platio nekog da to uradi umesto njega.

Ako je bolestan um ,a pritom opasan za okolinu, treba ga zapravo zatvoriti u instituciju i leciti.

A ako je zdrav UM a ubija e onda ide u zatvor na sluzenje kazne.

Smrt ponekada takvim zlocincima predstavlja spas od grize savesti koja se budi posle odr. broja godina u zatvoru. I upravo je to kazna - da zivis i prozivljavas grizu savesti bez ikakvog zadovoljstva i bez slobode.

To je licni pakao i mucenje na zemlji.

Smrt je olaksanje. Kada smo mi tu smrt nije, kada smrt dodje, mi nismo tu, i fakticki nikada ne iskusimo taj osecaj smrti i tu situaciju.

brate placenik to treba da shvati kao poso kao hirurg sta sad koliko je bilo smrtnih slucajeva greskom hirurga pa oni ljudi i dalje zive i bave se istim poslom jednostavno moras da shvatis smrt kao prirodnu stvar i za nekog dodje pre za nekog kasnije a neko toliko zasere da je potrebno upoznati ga sa smrcu pre njegovog vremena ;)

da dodam...bila sam u situaciji kad sam u trenu shvatila da ću to uraditi ako budem morala
čak sam krajem oka "skužila" šta će mi biti oružje

hvala bogu...nije trebalo
al je začuđujuće u kojoj brzini svjetlosti sam došla u to stanje...e to me šokiralo
na to čovjek reaguje IMPULSIVNO
to valjda pokušavam reći

da dodam...bila sam u situaciji kad sam u trenu shvatila da ću to uraditi ako budem morala
čak sam krajem oka "skužila" šta će mi biti oružje

hvala bogu...nije trebalo
al je začuđujuće u kojoj brzini svjetlosti sam došla u to stanje...e to me šokiralo
na to čovjek reaguje IMPULSIVNO
to valjda pokušavam reći

msm da ovde nije rec o impulsivnom tj ubistvu iz nehata
ovde je rec o profesionalnom bavljenju ovim poslom

Mene je u ratu zarobila grupa hrvatskih paravojnika zvanih Zenge . Uspio sam da im pobjegnem . Bila je o tome reportaza na Novosadskoj televiziji .
Prije toga je ta grupa ubila cetiri zene i pet muskaraca .Znaci , vidio sam ubice , a bio sam i ja predvidjen za likvidacuju . Jos se tu vodi sudjenje .
Sva sreca pa te likvidacije nisam gledao .Vidio sam dosta ljudi da ginu od metaka ili granata .Gadan je prizor vidjeti kad iz covjeka tece krv , ali
se vremenom ogugla .

Jedna čestitka od mene :D Preživeti sve to a opet posle svega ne mrzeti (naročito ne biti nacionalno ostrašćen) - svaka čast od mene reputacija. :ok:

se vremenom ogugla .

kako možeš da oguglaš?

Jedna čestitka od mene :D Preživeti sve to a opet posle svega ne mrzeti (naročito ne biti nacionalno ostrašćen) - svaka čast od mene reputacija. :ok:

a gde si ti video nekoga ko je preživeo svu strahotu rata, kako pravi podele na nacionalnoj osnovi?
to rade ovi koji pušku nisu videli.

kako možeš da oguglaš?

a gde si ti video nekoga ko je preživeo svu strahotu rata, kako pravi podele na nacionalnoj osnovi?
to rade ovi koji pušku nisu videli.

navika ..

ima ih svakako..nego ti vec nisu citavi
medjutim krv otkinute noge ruke prosuti mozgovi brzo kod svakog normalnog ubiju svaku mrznju..

a kad ono phe..te jake inhibicije protiv ubijanja ljudi narocito izgradjene u hriscanskom svetu dovode do jedne druge pojave koju nazivamo "negativna selekcija"..posto je covek postao odavno sam svojim selektorom jer vise nema prirodnih neprijatelja koji bi tu selekciju obavljali
sve to ima jako jako puno veze sa vladanjem i polugama kojima se vlada..posto te inhibicije sprecavaju normalne ljude da skrate za glavu bolesne vlastodrsce
uostalom zato je religija koja propoveda da je vlast od boga tako opsteprihavcena i to ponajpre bas od vlastodrzaca i po kojoj je biti protiv vlasti greh ( kao biti protiv boga ) i jos uz to propoveda okretanje drugog obraza mesto vadjenja oba oka za jedno..phe

Pitao me neki lik svojevremeno da li postoje pare za koje bih ubio coveka..naravno odgovorim sa ne..i onda citam neke hronike kako neko za neku sicu ubije bespomocnu staricu..to su bolesni umovi i nema opravdanja da ih je neka muka naterala na bilo kakav zlocin tog tipa..i onda razmisljam za koliko i zbog cega neko ubije coveka..placena vojska..bez problema povlaci oroz za novac..ako je neko osudjen na smrt opet neko izvrsi taj cin..da li se mozete staviti u tu situaciju i da sagledate razne slojeve ljudi da li je neko manje vredan zivota u slucaju da ste vi dzelat pa bi to mogli uraditi?

Preporucujem knjigu: "ZLOCIN I KAZNA"

Ja sam dželat u rukavicama, uvek sam to bila. Što će reći da apsolutno podržavam ubistvo mojeg humanoidnog parnjaka usled određenih okolnosti; mada ne mogu garantovati da bih ga, ko ovlašćeno lice, mogla sprovesti.

S druge strane, sasvim su mi zamislive situacije usled kojih bi bila u stanju ubiti živog čoveka. Štaviše, u stanju sam da zamislim i ingeniozne načiine mučenja koji prethode istom.

Ali to bi morala biti skroz lična stvar.

Pitao me neki lik svojevremeno da li postoje pare za koje bih ubio coveka..naravno odgovorim sa ne..i onda citam neke hronike kako neko za neku sicu ubije bespomocnu staricu..to su bolesni umovi i nema opravdanja da ih je neka muka naterala na bilo kakav zlocin tog tipa..i onda razmisljam za koliko i zbog cega neko ubije coveka..placena vojska..bez problema povlaci oroz za novac..ako je neko osudjen na smrt opet neko izvrsi taj cin..da li se mozete staviti u tu situaciju i da sagledate razne slojeve ljudi da li je neko manje vredan zivota u slucaju da ste vi dzelat pa bi to mogli uraditi?

pa nema ljudi koji su manje ili vise vrijedni zivota ... ili su vrijedni ili nisu ... ove koje nisu moja ruka bi mogla da ubije, i ne vjerujem da bi se odrazilo na moju dusu ...

Back