Ubijeni gardisti nase voljske

Od pocetka devedesetih pa na ovamo je bilo mnogo ubistava, i sva su po difoltu stavljana Milosevicu na dusu, bez obzira da li su mu bili saradnici ili protivnici. Znaci uvek je bio kriv rezim. Posle promene rezima 5. oktobra, za ubistva koja su se nastavila, bio je kriv bivsi rezim. Meni vise mirise da je neko sa strane, dovoljno mocan, vrsio ubistva bas da bi se stvorila nesigurnost i podrivao rezim, koji naravno, nije bio cvecka, a usput je bio pun idiota koji su rezultat negativne selekcije, nesposobni za bilo sta.

Znaci, ja sa strane gledam kako se svadjaju Mika i Zika, a obojica mi smetaju (ili samo jedan, nebitno, drugi je kolateralna steta), ja cu da koknem Miku i nabedim Ziku, i jos cu da odem kod Mikine porodice i da ih podrzavam protiv odvratnog Zike, koji je jelte, bio u sukobu sa Mikom, i naravno, ubio ga.

Zasto neko sa strane ne bi poslao specijalce da ubiju nasa dva momka ako ce to da im omoguci da dignu prasinu i optuze Vojsku za nesposobnost, i da svima usade da je to bilo Mladicevo obezbedjenje?

Jos od Markala i ulice Vase Miskina znamo kako se kreiraju propagandni poeni bez obzira na zrtve.

Od pocetka devedesetih pa na ovamo je bilo mnogo ubistava, i sva su po difoltu stavljana Milosevicu na dusu, bez obzira da li su mu bili saradnici ili protivnici. Znaci uvek je bio kriv rezim. Posle promene rezima 5. oktobra, za ubistva koja su se nastavila, bio je kriv bivsi rezim. Meni vise mirise da je neko sa strane, dovoljno mocan, vrsio ubistva bas da bi se stvorila nesigurnost i podrivao rezim, koji naravno, nije bio cvecka, a usput je bio pun idiota koji su rezultat negativne selekcije, nesposobni za bilo sta.

Znaci, ja sa strane gledam kako se svadjaju Mika i Zika, a obojica mi smetaju (ili samo jedan, nebitno, drugi je kolateralna steta), ja cu da koknem Miku i nabedim Ziku, i jos cu da odem kod Mikine porodice i da ih podrzavam protiv odvratnog Zike, koji je jelte, bio u sukobu sa Mikom, i naravno, ubio ga.

Zasto neko sa strane ne bi poslao specijalce da ubiju nasa dva momka ako ce to da im omoguci da dignu prasinu i optuze Vojsku za nesposobnost, i da svima usade da je to bilo Mladicevo obezbedjenje?

Jos od Markala i ulice Vase Miskina znamo kako se kreiraju propagandni poeni bez obzira na zrtve.

Веома поучан пост. :ok:

..ili mozhda specijalci koji su trazhili Mladica, pa su ova dva momka sluchajno naletela na njih..

Da bi se u nekoj "firmi" izvršila smena glavešina, a da se narod (javno mnjenje) ne uzbudi, potrebno je da poverenje tog istog naroda u tu firmu padne na nekih 20-ak posto. Najlakše je to odraditi plasiranjem priče da pojedinci iz redova firme streljaju radnike firme u krugu firme...

PS Stvarno bih voleo da upoznam nekog starešinu koji će da strelja svog vojnika... vojnika još uvek možeš da zaplašiš sa par šamara i produžetkom vojnog roka ukoliko je stvarno nešto "video što ne treba"

Какав се џумбус прави од овога, невјероватне теорије завјере и сл. Најгоре ми је што многе будале у то вјерују. Жао ми је само родитеља које многи вуку за нос и увјеравају да је све недјело неких људи из мрака, тобоже чувара Ратка Младића. Родитељи јадни увијек траже у другима кривце и то није ништа ново. Само комплетном идиоту ова прича о Младићу и његовом обезбјеђењу као убицама може да изгледа могућа!

"Pravda je kao zdravlje,mislis o njoj kada je nema i zaista je neodredjena,ali je mozda najvise zelja da se udavi nepravda,a ona je vrlo odredjena.Svaka nepravda je jednaka a coveku se cini da je najveca ona koja je ucinjena njemu.A ako mu se cini,onda i jeste tako,jer se nemoze misliti tudjom glavom."
Ostavimo ozaloscenje roditelje na miru,jer neke stvari se nemogu reci ukoliko ne postoje.Pitanje je treba li ih reci?

Novi izveštaj o stradanju gardista gotov za nekoliko nedelja
Blic - Pre 13 minuta

BEOGRAD - Dobio sam sve izveštaje o slučaju "Topčider" i vojne i nezavisne komisije. U narednih nekoliko nedelja ću završiti izveštaj kako su gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović nastradali 5. oktobra 2003, ekskluzivno za "Blic" kaže doktor Ljubiša Dragović iz Mičigena u SAD, kome je istražni sudija iz Beograda poverio da obavi novo sudsko medicinsko veštačenje.

Doktor Dragović je potvrdio pisanje "Blica" da mu je iz Srbije poslata dokumentacija o "Topčideru".

- Preko američke ambasade sam dobio materijal o stradanju gardista. Ne mogu ništa da vam kažem o predmetu jer postoji ona poslovica: "Ne prodajemo vino pre nego što sazri" - rekao je Dragović u telefonskom razgovoru za naš list.

Advokati porodica nastradalih gardista ocenili su juče da je predmet smrti gardista potpuno nepotrebno poslat na novo veštačenje u SAD i zatražili od suda da se to ne koristi kao dokaz.

- FBI je ustanovio da su ti momci ubijeni i novo sudsko medicinsko veštačenje je bespredmetno. Ono je i praktično nemoguće, pošto su već izvršene dve obdukcije i jedna ekshumacija - kaže za "Blic" punomoćnik porodica Vladan Batić.

On postavlja pitanje zbog čega je sud predmet poslao pojedincu na veštačenje, a ne nekoj instituciji koja se bavi tim poslom.

- Kada smo videli u "Blicu" da je predmet poslat u SAD, mi smo pozvali istražnog sudiju Dragana Lazarevića koji je rekao da nam je obaveštenje o tome poslao još u maju. Međutim, mi ništa nismo dobili - ističe Batić.

On je naveo i da postoji sumnja u nepristrasnost doktora Dragovića, rekavši da je on učestvovao u seminarima zajedno sa pojedinim veštacima iz vojne komisije, koja je proglasila da su se gardisti međusobno poubijali.

Porodice Jakovljević i Milovanović ogorčene su što tužilaštvo u Srbiji još nije podiglo optužnicu za pogibiju njihovih sinova. Oni smatraju da nije potrebno novo veštačenje i ocenjuju da je FBI utvrdio da su gardisti ubijeni. Advokati porodice su ocenili da se "posebno na nivou tužilaštva" na svaki način odugovlači "utvrđivanje pune istine o tom događaju". Međutim, portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić nije želeo da komentariše navode zastupnika porodica.

- Predmet "Topčider" od maja je u Americi. Okružno tužilaštvo zatražilo novo veštačenje, s čime se saglasio i istražni sudija - rekao je Zorić.

Inače, predmet je u maju poslat doktoru Dragoviću, nakon što ni posle tri veštačenja srpski pravosudni organi nisu mogli da daju ocenu kako su vojnici nastradali. Poslednja ekspertiza je izvršena u laboratoriji "Kvantiko" FBI, ali su stručnjaci te američke agencije uradili samo balističko, bez sudskog medicinskog veštačenja.

Veštak FBI Stiv Kasper svedočio je u aprilu putem video-linka,

isključivši mogućnost da su dvojica nastradalih gardista izvršila samoubistvo. Jakovljević i Milovanović su izgubili život 5. oktobra 2004. godine, dok su bili u patroli koja obezbeđuje vojni objekat za posebne namene "Karaš". Posle pogibije vojnika, 2004. godine nekadašnji Vojni sud sproveo je istražne radnje, a veštaci koje je angažovao zaključili su da je Jakovljević ubio Milovanovića, a onda pucao u sebe. Nezavisna komisija, koju je potom inicirao Visoki savet odbrane državne zajednice SCG, koju je predvodio advokat Božidar Prelević, obavila je uviđaj, ekshumaciju leševa, sprovela sudsko-medicinsko i balističko veštačenje i zaključila da je gardiste ubila treća osoba.

Srpski veštak rešio brojne slučajeve u Americi

Ljubiša Dragović, stručnjak Službe za medicinsko veštačenje Okruga Okland u Mičigenu, čuveno je ime u oblasti forenzičke patologije i neuropatologije. Dragović je 1975. diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu, nakon čega se pre 30 godina iselio u SAD. Poslednjih 19 godina radi u Oklandu, gde je bio angažovan na nizu slučajeva u kojima je njegova stručna reč presudila. Jedan od njih je slučaj navodne eutanazije koju je kontroverzni američki doktor Džek Kevorkijan izvršio na svojim pacijentima. Dragović je bio u timu istraživača koji su proučavali medicinske istorije ljudi koji su umrli uz pomoć Kevorkijana. Reč je o 69 osoba koje su umrle od 1990. do 1998, za koje je Kevorkijan tvrdio da su smrtno bolesni. Ekspertiza je utvrdila da nije tako i on je osuđen na kaznu zatvora za ubistvo drugog stepena. Interesantan je i slučaj Marlen Svit, koja je, prema prvobitnoj verziji forenzičke ekspertize, 1990. umrla od posledica pada u svojoj kući u Krest Forestu. Međutim, dr Dragović, koji je 16 godina kasnije izvršio reviziju slučaja, ustanovio je da dokazi pokazuju da je reč o ubistvu i da snimci i fotografije dokumentuju povrede nastale kao posledica primene sile. Za ubistvo je optužen muž pokojnice Rodžer Svit, koji je zatim osumnjičen i za nestanak druge žene. Ovaj stručnjak je uspešno rešio i slučaj smrti 14-godišnjeg dečaka Metjua Smita, koji je kolabirao dok je vozio skejt. On je analizom ustanovio da je medikament "ritalin", veoma popularan u lečenju hiperaktivne dece, prouzrokovao pogoršanje izvesnih urođenih kardiovaskularnih problema kod Metjua, koji je preparat uzimao deset godina. Dr Dragović se po odlasku u Ameriku usavršavao na Univerzitetu Kvins u Kanadi, Univerzitetu Toronto i Univerzitetu "Džon Hopkins" u Baltimoru. Oženjen je koleginicom, koja je takođe završila medicinu u Beogradu, a radi kao onkolog. Imaju sedmoro dece, među kojima je troje advokata, jedan lekar i jedna novinarka, a dvoje najmlađih se još školuje. Imaju i troje unučadi.

Porodice traže izuzeće veštaka iz SAD

-Nema potrebe za superveštačenjem u SAD, naročito nije potrebno da ga vrši pojedinac posle nalaza FBI.

-Nemoguće je izvršiti sudsko-medicinsko veštačenje nakon dve obdukcije i ekshumacije gardista.

-Stručnjacima FBI je poslat nalaz samo vojne komisije, dok izveštaj nezavisne komisije nije prosleđen u SAD.

Upravo tako, ako bi vojska izašla u javnost da su lovci na glave umešani u ovo onda bi stvorili problem državi da objasni sa čijom dozvolom oni krstare našom zemljom i vrše svoje istrage:otkacio:

Meni bi bilo neverovatno da čuvari Ratka Mladića ubiju neše vojnike. Ako se krio u tom objektu normalno je da nadležni u tom objektu znaju za njegovo prisutvo tako da priča kako su oni iznenadili vojnike na straži deluje malo smešno. Ipak je vojska ozbiljna institucija

Back