Ubijena kuja.

tu tu tu

Buduća legenda
Poruka
45.209
Krvavi pir u Zaječaru
Ubijena kuja koja je dojila štence!!!
Petak - 12.11.2010
Nepoznata osoba ili više njih ubili su kuju u Zaječaru dok je još dojila štence, a potresnu fotografiju kučića koji sisaju mleko mrtve keruše poslao je čitalac „Alo!“, besan što se niko državnih organa ne bavi zlostavljanjem životinja u tom gradu na istoku Srbije.

Nakon što je „Alo!“ u više navrata pisao o mučkom hvatanju i zlostavljanju pasa lutalica u Zaječaru, redakciji su počeli da pristižu imejlovi s fotografijama ljubitelja životinja u kojima se tvrdi da su slike autentične i snimljene u tom gradu, ali i traži da se putem medija animira javnost ne bi li se ovakvim brutalnostima stalo na put.
Poslednja u nizu je i fotografija ubijene kuje, ali i uhvaćenih pasa u neuslovnim boksovima šinterske službe.
- S prozora sam posmatrala kako šinteri hvataju pse u naselju Kraljevica. Pojure za psom ili mu se jednostavno približe i onda jadnim životinjama namaknu omču od žice oko vrata. Pri tom, s obzirom na to da se kuce otimaju, omča zaseče njušku, uvo ili drugi deo tela životinje pa ih tako krvave smeštaju u kamion - kaže meštanka Kaja K.

Ljubitelji životinja snimaju mobilnim i postavljaju na internet šintere koji patroliraju gradom noseći neizbežne sajle. Fotografije krvavih, povređenih pasa preplavile su razne sajtove, a apeli snimatelja ostaju bez odziva. Mnogi meštani kontaktirali su s novinarima tvrdeći da se psi do uspavljivanja čuvaju dva, tri dana bez vode i hrane, ali o tome nema konkretnih dokaza.
Glumac Miloš Đuričić, čije je udruženje ljubitelja pasa „Beta“ u osnivanju, kaže da je po njegovim saznanjima zabranjen prilazak zaječarskoj kafileriji.
- Niko ne može da uđe i vidi šta se tamo dešava, a upoznat sam sa slučajevima da su protiv meštana koji su došli blizu mesta gde se čuvaju psi podignute krivične prijave. U kafileriji postoje tri boksa za čuvanje pasa, u koje u normalnim uslovima može stati desetak životinja. U boksove se smešta i do 70 pasa. Pokušaćemo sa lokalnom samoupravom da pronađemo rešenje, ali to možemo da uradimo tek nakon 20. januara iduće godine jer su nadležni do tada proglasili besnilo - kaže Đuričić.
Pre samo nedelju dana javnost je bila šokirana video-snimkom „Zlostavljanje pasa Zaječar“, na društvenoj mreži „fejsbuk“, na kome se jasno vide šinteri kako jednog psa nasilno ubacuju u kamion, a drugog dave žicom. Svedok koji je to sve video tvrdio je da je bio izbezumljen prizorom psa koji je krkljao, razgoračenih očiju, dok mu je na usta liptala krv.
- Dok su ga tako davili, drugi šinter je prišao psu otpozadi i uhvatio ga za leđa, a onda je njegov kolega koji je držao ta klešta sa žicom kojom ga je davio, podigao psa da ga ubace u kamion. Glava i vrat su mu bili uvrnuti i tada mi nije baš delovao kao da je živ - pričao je zgroženo očevidac.

Automobilom vukla psa

Protiv Vesne S.(32) iz Požarevca policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično delo mučenja i ubijanja životinja. Policija je tereti da je psa mešanca vezala lancima za vučnu kuku putničkog vozila i vukla ga kroz više ulica u centru Požarevca. Građani koji su to videli slučaj su prijavili policiji, koja je psa pronašla vezanog za ogradu. Veterinari su utvrdili da pas ima povrede kože i prednjih nogu i da mu nedostaju delovi kože. Nakon ukazane pomoći, životinja je zbrinuta u prihvatilištu za pse i mačke u Požarevcu. Na pitanje policije zašto je mučila psa, Vesna, koja je inače zdravstveni radnik, nije želela da odgovori, već se branila ćutanjem.

Keruša Mila

Svima je dobro poznat slučaj monstruoznog sakaćenja keruše Mile u beogradskom naselju Medaković. Stanari zgrade najbliže parkingu na kojem je, prema proceni veterinara, osakaćeni pas ležao više od nedelju dana, sumnjali su na svog komšiju, koji je, kako su naveli, „sposoban da uradi tako nešto“.
- Viđali smo ga kako juri pse i one koje je uspeo da uhvati je čak nosio na ramenu i bacao u vazduh, posle bi ih uzeo za šape i vukao po ulici.

http://www.alo.rs/vesti/32813/Ubijena_kuja_koja_je_dojila_stence

Zivotinje u strahu
Caci se ne pise dobro
11.11.2011.

Kako saznajem u drustvu koje brine o zivotinjama, krmaca Caca je ovih dana preplasena da ce se pretnje njenog gazde obistiniti i da ima pokazatelja da ce u periodu oko 29. 11. biti ubijena i pretvorena u cvarke, kobasice i raznorazne mesne preradjevine. Citava javnost je sokirana brutalnoscu mestana koji otvoreno pricaju kako godinama ubijaju svinje i kokoske, i posle ih masakriraju praveci od njih poslastice koje ritualno jedu tokom nekakvih slavlja i praznika. Javnost je sokirana, a drzava nista ne preduzima. Sumnja se da je visoka cena hrane motiv za ovakve krvave obracune sa stocnim fondom.

Stvarno više smarate sa tim. Do koliko juče bila je normalna pojava bacanja kučića u vodu, a sad je svaka druga vest mrtvo kuče i mače i zgražavanje javnosti kojoj se mažu time oči..:roll:

Zivotinje u strahu
Caci se ne pise dobro
11.11.2011.

Kako saznajem u drustvu koje brine o zivotinjama, krmaca Caca je ovih dana preplasena da ce se pretnje njenog gazde obistiniti i da ima pokazatelja da ce u periodu oko 29. 11. biti ubijena i pretvorena u cvarke, kobasice i raznorazne mesne preradjevine. Citava javnost je sokirana brutalnoscu mestana koji otvoreno pricaju kako godinama ubijaju svinje i kokoske, i posle ih masakriraju praveci od njih poslastice koje ritualno jedu tokom nekakvih slavlja i praznika. Javnost je sokirana, a drzava nista ne preduzima. Sumnja se da je visoka cena hrane motiv za ovakve krvave obracune sa stocnim fondom.

A znaci ti jedes kucice kinezu nijedan?:think:

Мислим да је ово жалосно...шта се ради животињама..
Али данас убијају Србе..а нико ништа...
Мислим да је ред да се боТа лајући извине...

Ако је психопата особа са поремећајем личности које се манифестује као потпуни недостатак емпатије односно саосећања са другим живим бићима, може се закључити да је то дело управо тих особа.

Симптоматичан је велики број таквих случајева који су без адекватне медицинске дијагнозе и терапије!

Не би пуно зачудило да се у Србији ускоро појаве серијске убице и сличне биљке!

bas tako, sramota, zloupotreblajvaju neciju nesrecu i koriste u politicke svrhe, nemaju nimalo razumevanja za druga bica, treba to pobiti, prirodna selekcija, i osloboditi zivotinje daljih ubijanja, verovatno je rast zlocina nad zivotinjama doneli sa njihovim zakonima koji ocito nevaljaju, i nece da priznaju da su nesposobni, ili jako sposobni za obmanu, da bi zivotinje spasili njihovog spasenja treba smeniti loode spasioce, i okaciti na zivotinjama natpise, nespasavajte nas vise ovako molimo vas, av av

Poslednja izmena:
u Ovoj zemlji u zadnjih 3- godine je poklano preko 100000 mlecnih krava pa nema teme o tome. Nije u redu da se ubijaju zivotinje naravno i sve price su potresne ali i to je odraz drustva u kome smo.

u Ovoj zemlji u zadnjih 3- godine je poklano preko 100000 mlecnih krava pa nema teme o tome. Nije u redu da se ubijaju zivotinje naravno i sve price su potresne ali i to je odraz drustva u kome smo.

ima tu istine, mali procenat, plas me sto u srbiji nikada nije bilo ovoliko zlocina nad zivotinjama, mora da je neki americki program skretanja paznje, treba uhvatiti tog spijuna sto kolje(mada je pod zastitom udruzenja prava zivotinja jer je zivotinja ko ovi sto i vode) i vratiti deci lepotu uzivanja sa zivotinjama, a ne prvi kontakt unakazeno lice, i neiskoriscavati jadne zivotinje politicki, jbm ih izopacene, nece u srbiji dobro proci izopaceni, dok je nama nase dece da im polupa peece one izopacene, neka puste zivotinje i decu na miru monstrumi

Један кратак цитат из књиге "Исповест палог анђела":

"Ono na šta sam posebno usmerio svoje napore jeste da sklonost
prema nasilju razvijem u ljudskom rodu od najranijeg doba. Možda ne
obracaš dovoljno pažnje na ono što sam danas pripremio za decu. Na
crtane filmove i na kompjuterske igre. Na moja ostvarenja u ovom
podrucju posebno sam ponosan. Bilo je pokušaja ljudi da skrenu
pažnju na nasilje još u starijim crtanim filmovima poput Toma i Džerija,
ali sve je to ostalo na zapažanju nekolicine. Danas sam uspeo decu
prikovati uz najbrutalnije crtane filmove poput Pokemona i Digimona.
Deca su pocela uživati u nasilju. Pocela su se poistovecivati sa likovima
u crtanim filmovima.
Kroz kompjuterske igre sam omogucio deci da licno budu oni koji
ce ubijati i uništavati stotine razlicitih bica, a posebno ljudi koji su oznaceni
kao neprijatelji. Šta misliš, kako danas jedan mladi vojni pilot
ili onaj koji upravlja pravom i razornom navodecom raketom doživljava
ljude koje vidi na svom monitoru? Misliš li da on razmišlja da su to
dole živi ljudi? Misliš li da razmišlja o strahovitoj patnji i bolu koji ce
naneti tim ljudima dole? Da razmišlja o sakacenju granatama, ubijanju
necijih voljenih... Naravno da ne! On to doživljava kao kompjutersku
igricu. Moja lukavost je ovde došla do stvarnog izražaja. Kada
neko nekoga u filmu navodno ubije, gotovo da nema sahrane, gotovo
da se ne prikazuje da neko žali za tom osobom. Nema prikaza
uništenih života porodice ubijenog. U kompjuterskim igricama toga
nema uopšte. Uskoro ce ceo jedan naraštaj koji dolazi postati upravo
tako nemilosrdan. Vaspitani nasiljem kao jedinim odgovorom na rešavanje
problema, šta misliš kakvi ce oni biti politicari, ljudi koji ce voditi
neku zemlju, grad, firmu, porodicu...?"

Ovo jeste ružna i tužna slika. Bez obzira da li je ova kuja nekome naudila, imala je mlade i nije trebala ovako da završi.
Takođe mi je nejasno mešati ovaj slučaj sa problemima ljudi i siromaštvom. To jesu odvojeni slučajevi i tako ih treba posmatrati i rešavati.
Da li je nekome siromaštvo opravdanje za nasilništvo?

Ovo jeste ružna i tužna slika. Bez obzira da li je ova kuja nekome naudila, imala je mlade i nije trebala ovako da završi.
Takođe mi je nejasno mešati ovaj slučaj sa problemima ljudi i siromaštvom. To jesu odvojeni slučajevi i tako ih treba posmatrati i rešavati.
Da li je nekome siromaštvo opravdanje za nasilništvo?[/QUOTE]

i za ogorčenost, mržnju, monstruoznost?

ne razumem čemu tolika uka, buka i frka oko svake ubijene životinje u Srbiji! Daj prvo da sredimo i rešimo osnovne egzistencijalne probleme ljudi, pa ćemo lako sa životinjama onda

ne razumem čemu tolika uka, buka i frka oko svake ubijene životinje u Srbiji! Daj prvo da sredimo i rešimo osnovne egzistencijalne probleme ljudi, pa ćemo lako sa životinjama onda

A da li možemo da rešavamo osnovne probleme, a paralelno sa tim budemo i malo humaniji? ne vidim zašto raditi jednu po jednu stvar, kad može i uzajamno?
To je kao kad bih ja bacao papiriće u kantu za smeće, ali pljuvao na ulicu. Ako sam kulturan, takav sam u svemu.

A da li možemo da rešavamo osnovne probleme, a paralelno sa tim budemo i malo humaniji? ne vidim zašto raditi jednu po jednu stvar, kad može i uzajamno?
To je kao kad bih ja bacao papiriće u kantu za smeće, ali pljuvao na ulicu. Ako sam kulturan, takav sam u svemu.

naravno, ali ljudi su toliko zaokupljeni rešavanjem osnovnih egzistencijalnim problemima, običnim preživljavanjem, pa ih niej mnogo briga za stanje u kome žive životinje. Ja lično veoma volim životinje, i drago mi je što se obraća pažnja na njih, ali ipak ljudi treba da budu prioritet. Uvek mi je bilo strašna pojava na ulicama Beograda da su kutije za skupljanje pomoći životinjama i za izgradnju azila uvek punije nego kutije onih LJUDI koji traže milostinju, tj prose

Back