Ubijanje Zivotinja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvini, ali ja sebe ne doživljavam kao teško poremećenu, iako - fakat - jesmo nacija pod stresom. Moj odnos prema životinjama u sebi nema ničeg psihopatološkog.
Takođe, sebe ne doživljavam kao osobu sa usko-egoističnim stavovima, i mislim da me tako ni drugi ne doživljavaju.
Verovatno bi ti isto to mogao reći za samog sebe, zar ne?
Usko-egoistični stavovi su, npr, i oni stavovi u kojima polaziš od toga da si ti jedini u pravu a svi drugi "u krivu". Razumeš?

Ах, што рече Бата Стојковић у "балканском шпијуну", ти себе не можеш да видиш са стране, то како неко доживљава сам себе не значи много, стварност није објективна категорија, стварност је сума перцепција, а перцепције се разликују.

Али да не идемо у метафизику, мислим да смо довољно рекли, да смо рекли све што мислимо, и да по мени објективно гледано остаје пар кључних питања:

1. да ли улични пси треба да постоје или не

2. ако је одговор да, где то још има у цивилизованом и напредним земљама

3. ако је одговор не, како их се решити, уз неопходан осврт на финансијски аспект решења (у цивилизованом свету важи оно колико пара толико музике, а онај ко плаћа бира мелодију)

E da, dodaću i ovo:
mržnja ne rađa ništa dobro.
Ali, ako te baš briga za rezultat mržnje, onda imaj u vidu da ona radi dvojako:
uništi objekat mržnje, no uništi i mrzitelja.
Pa ako želiš da joj robuješ, onda, šta više da ti kažem ....

Ja, npr, ne mogu ni tebe da mrzim, bez obzira na naše neslaganje, ali prosto osećam, iz tvojih komentara, da ti mene mrziiš i da sam ti antipatična.:lol: Zbog yebane razlike u stavu. A onda mi držiš lekciju o humanosti ...

Све је то лепо, али нико да ми одговори где се то још у цивилизованим државама којима тежимо могу видети чопори паса по насељима?
Ja nisam išao po drugim državama i tražio čopore pasa, tako da ne znam. Verujem da nema u civilizovanim državama. A ti našu državu smatraš u civilizovane? Ali i necivilizovane imaju svoje zakone, pravila i običaje. Kod nas je običaj da psi jedu ljude i ja ne znam šta ti imaš ptotiv? Ako ti se ne sviđa, ti idi u civilizovanu državu.

Сва твоја дуга прича и сви аргументи падају у воду пред овим, свуда има оних који имају осећања према животињама, и то не само према псима, али овога нема.
Pa naravno, ja i ne podržavam da se po ulicama kreću čopori pasa.

А ја закон не морам да поштујем, нити ме флоскуле о толеранцији обавезују на било шта, могу да поштујем закон у мери у којој га други поштују и у мери у којој ме то не угрожава.
Naravno da ne moraš. Moraš jedino ako ti je cilj da ne uđeš u sukob sa zakonom.

E da, dodaću i ovo:
mržnja ne rađa ništa dobro.
Ali, ako te baš briga za rezultat mržnje, onda imaj u vidu da ona radi dvojako:
uništi objekat mržnje, no uništi i mrzitelja.
Pa ako želiš da joj robuješ, onda, šta više da ti kažem ....

Ja, npr, ne mogu ni tebe da mrzim, bez obzira na naše neslaganje, ali prosto osećam, iz tvojih komentara, da ti mene mrziiš i da sam ti antipatična.:lol: Zbog yebane razlike u stavu. A onda mi držiš lekciju o humanosti ...

Тонеш у хришћанску ирационалност, да не елаборишем много, ја ни не мислим да живим довека, али то што живим трудићу се да живим као човек, а не као гмизавац (ово гмизавац посматрај као стилску фигуру, против животиња немам ништа, ма шта неко мислио)

Не знам одакле ти то да ја тебе мрзим, напротив, не могу рећи да те мрзим ни да те волим, али т могу рећи да сам се прилично изненадио и да јако ценим то што си ми дозволила да искрено кажем оно што мислим, јер умем да користим прејаке речи, такав сам, а то се некима не свиђа па онда дође до изражаја њихова природа (у смислу оног, дај човеку власт да би видео какав је), банују, имају дупле аршине, једнима толеришу вређање, другима не итд...

А колико си ти медведа и змија видео по градовима Србије?
Или не мора њих, колико си видео оваца, коза, кокошака по улицама градова?

Јел то теби природно што их нема, о чему се ту ради?
Kakve veze to ima sa gradovima Srbije i sa gradovima. Pa valjda čovek treba da izađe i u prirodno okruženje a ne ceo život da bude zatvoren u gradu. U grad uglavnom ne dolaze druge životinje, sem ptica. A psi ne izlaze iz grada. Šta misliš zašto? Čija je to krivica?

Ах, што рече Бата Стојковић у "балканском шпијуну", ти себе не можеш да видиш са стране, то како неко доживљава сам себе не значи много, стварност није објективна категорија, стварност је сума перцепција, а перцепције се разликују.

Али да не идемо у метафизику, мислим да смо довољно рекли, да смо рекли све што мислимо, и да по мени објективно гледано остаје пар кључних питања:

1. да ли улични пси треба да постоје или не

2. ако је одговор да, где то још има у цивилизованом и напредним земљама

3. ако је одговор не, како их се решити, уз неопходан осврт на финансијски аспект решења (у цивилизованом свету важи оно колико пара толико музике, а онај ко плаћа бира мелодију)

Ma to kako me neko vidi sa strane i nije toliko bitno, dok god taj "neko" nije osoba do koje mi je stalo. :zper:

1. Naravno da ne treba da postoje. Je l ovde neko rekao da treba? :confused:
2. Bez obzira što je moj odgovor "ne", ovo je u sprezi sa pitanjem br.1: nema u naprednim zemljama. U naprednim zemljama postoje azili za napuštene pse, u koje vlasnici dovode svoje pse koje više ne žele da drže. Takvi psi se pomno posmatraju i profilišu, a potom se oni koji se ocene kao podobni, nude na usvajanje. Ostali psi se, nakon izvesnog vremena, eutanaziraju.
3. Rešenje postoji (i lično znam za jedno koje je ostalo u fazi predloga jer ga je dala vanstranačka ličnost, bez političkih privilegija). Koncept rešenja bazira se upravo na rešenjima naprednih zemalja, koji se pokazao kao veoma uspešan. Ali, mi nismo napredna i civilizovana zemlja - upravo zbog toga što nam važne odluke zavise od birokratije, lezilebovića i nestručnih lica koja rade za lični a ne za opšti interes.

Ja nisam išao po drugim državama i tražio čopore pasa, tako da ne znam. Verujem da nema u civilizovanim državama. A ti našu državu smatraš u civilizovane? Ali i necivilizovane imaju svoje zakone, pravila i običaje. Kod nas je običaj da psi jedu ljude i ja ne znam šta ti imaš ptotiv? Ako ti se ne sviđa, ti idi u civilizovanu državu.

Pa naravno, ja i ne podržavam da se po ulicama kreću čopori pasa.

Naravno da ne moraš. Moraš jedino ako ti je cilj da ne uđeš u sukob sa zakonom.

Ја сам ишао, али неважно је, данас уз интернет немаш потребе да изађеш из своје собе, а можеш добити све релевантне информације. У праву си, нема их у цивилизованим државама. Моја идеја је да ова држава постане цивилизована, и да се у сваком сегменту тежи томе. Имам против тога да будемо нецивилизовани и да се као последњи бедници миримо са тим. И да, не свиђа ми се, али засад ћу овде да се борим како умем и знам да ми деца расту у бољем окружењу од овог сада.

1. Нисам ужаснут податком да пси једу измет него да се после тога лижу са својим газдама
Ko šta voli neka radi. Da nećeš ti da im zabraniš?

2. Ствари које неки износе овде и јесу у домену психологије, тачније психопатологије
I toga će uvek da bude svuda. Čistunac.

3. Неблагонаклоност, или како је ти зовеш мржња јесте природно осећање, скривање и потискивање тог осећања, смешкање и прављење лудим води у тешке поремећаје. Ми смо нажалост тешко поремећена нација, то ти каже неко ко је живео и међу другим нацијама.
Samo se ti čuvaj poremećaja i mrzi. A ovi što ne mrze ili vole životinje, oni su poremećeni.

4. Немам никакво нарочито лоше лично искуство са псима (ниједном нисам био уједен), чак много више добрих искустава. Никако да схватиш да ја неке ствари не радим из уско-себичних побуда, али како некоме ко је одрастао у окружењу у коме си ти одрасла и коме су уско-егоистични ставови усађени дубоко у мозак, како му објаснити да је човек колективно биће. Како уопште у умирућем друштву пробудити осећај за колективно, солидарност и пожтвованост за своје ближње?
Nije stvar u tome. Pogledaj naslov teme. Jel tebi normalno i prihvatljivo da neko odseče sve četiri šape psu i ostavi ga u životu. Pa čovek ume da bude gori od psa. Šta ćemo sa takvima. Jesi li i to video u civilizovanom svetu?

Све је то лепо, али нико да ми одговори где се то још у цивилизованим државама којима тежимо могу видети чопори паса по насељима?
Сва твоја дуга прича и сви аргументи падају у воду пред овим, свуда има оних који имају осећања према животињама, и то не само према псима, али овога нема.

А ја закон не морам да поштујем, нити ме флоскуле о толеранцији обавезују на било шта, могу да поштујем закон у мери у којој га други поштују и у мери у којој ме то не угрожава.

Hmmmmm.... :think:
A ovamo se pozivaš na red, trubiš da idemo ka dnu, da stvari treba da se menjaju, pričaš kako je u uredjenim državama...
Dupli aršini, a?
Drugi moraju, a ja samo do granice koju sam odredim...
Kad se već pozivaš na uredjene države - kako se tamo poštuje zakon? Jel mora, ili može? Obavezna ili dobrovoljna kategorija?
U svakom slučaju, interesantno tumačenje...

Uz dužno poštovanje, ovim si sam sebe diskvalifikovao kao ozbiljnog sagovornika.

Тонеш у хришћанску ирационалност, да не елаборишем много, ја ни не мислим да живим довека, али то што живим трудићу се да живим као човек, а не као гмизавац (ово гмизавац посматрај као стилску фигуру, против животиња немам ништа, ма шта неко мислио)

Не знам одакле ти то да ја тебе мрзим, напротив, не могу рећи да те мрзим ни да те волим, али т могу рећи да сам се прилично изненадио и да јако ценим то што си ми дозволила да искрено кажем оно што мислим, јер умем да користим прејаке речи, такав сам, а то се некима не свиђа па онда дође до изражаја њихова природа (у смислу оног, дај човеку власт да би видео какав је), банују, имају дупле аршине, једнима толеришу вређање, другима не итд...

Inače važim za strogog moderatora i imam laku ruku za banovanje.:lol:
Međutim, sama "držim" ovaj pdf a s obzirom na to da je reč o Psihologiji, moji aršini su malo drugačiji nego na drugim pdf koje moderišem.
Opušteniji. Jer ovde ljudi ispoljavaju veću iskrenost a i veću toleranciju. U tom smislu nečije "prejake reči" se mogu tumačiti u različitom kontekstu, pri čemu sam vrlo obazriva kada ih tumačim.

1. Naravno da ne treba da postoje. Je l ovde neko rekao da treba?
Јесте, мрзи ме сад да тражим.

2. Bez obzira što je moj odgovor "ne", ovo je u sprezi sa pitanjem br.1: nema u naprednim zemljama. U naprednim zemljama postoje azili za napuštene pse, u koje vlasnici dovode svoje pse koje više ne žele da drže. Takvi psi se pomno posmatraju i profilišu, a potom se oni koji se ocene kao podobni, nude na usvajanje. Ostali psi se, nakon izvesnog vremena, eutanaziraju.
Због чега је проблем да се овако нешто ради и код нас? Зашто нама нуде решења која су финансијска бесмислица?

3. Rešenje postoji (i lično znam za jedno koje je ostalo u fazi predloga jer ga je dala vanstranačka ličnost, bez političkih privilegija). Koncept rešenja bazira se upravo na rešenjima naprednih zemalja, koji se pokazao kao veoma uspešan. Ali, mi nismo napredna i civilizovana zemlja - upravo zbog toga što nam važne odluke zavise od birokratije, lezilebovića i nestručnih lica koja rade za lični a ne za opšti interes.
Наравно да постоји, па није ово слање човека на Венеру, ово је проста ствар.
Азил, смештање у азил на пар недеља, програм усвојења, ако нема интересената, еутаназија, у чему је проблем?
Није мени мило што ће животиња бити убијена, али зна се, сигурност људи у градским срединама на првом месту.

А брига о животињама би пре свега требало да подразумева националне паркове где би животиње могло да живе достојно у својим природним стаништима, и оштре казне за било кога ко би их тамо угрожавао, постављао замке, или ловио пушком.

Hmmmmm.... :think:
A ovamo se pozivaš na red, trubiš da idemo ka dnu, da stvari treba da se menjaju, pričaš kako je u uredjenim državama...
Dupli aršini, a?
Drugi moraju, a ja samo do granice koju sam odredim...
Kad se već pozivaš na uredjene države - kako se tamo poštuje zakon? Jel mora, ili može? Obavezna ili dobrovoljna kategorija?
U svakom slučaju, interesantno tumačenje...

Uz dužno poštovanje, ovim si sam sebe diskvalifikovao kao ozbiljnog sagovornika.
Па сестро, ако ја поштујем закон а сви други око мене га крше, онда сам ја морон, да не говорим о томе да долазим и инфериоран положај. У уређеним државама добијеш по џепу за непоштовање закона, па си ти у инфериорном положају, а овде ако не поштујеш закон можеш само да профитираш...

Inače važim za strogog moderatora i imam laku ruku za banovanje.:lol:
Međutim, sama "držim" ovaj pdf a s obzirom na to da je reč o Psihologiji, moji aršini su malo drugačiji nego na drugim pdf koje moderišem.
Opušteniji. Jer ovde ljudi ispoljavaju veću iskrenost a i veću toleranciju. U tom smislu nečije "prejake reči" se mogu tumačiti u različitom kontekstu, pri čemu sam vrlo obazriva kada ih tumačim.

Ма признај да сам ти симпатичан :lol:

Ма признај да ти симпатичан :lol:

Ko?

Čudo jedno: kada god sam prirodna i opuštena, neko misli da mi je simpatičan.
Ma ja sam tebi simpatična. :zper:
------------------------------------------------
p.s. Sad nemam vremena, ali ću na temu o ubijanju životinja napisati jedan duži post. On će, nadam se, objasniti zbog čega se zlostavljači ne sankcionišu, a - s tim u vezi - i štošta drugo.

Ccaterpillar нема дете, него децу.
Само луд човек може да мисли да је животињама лепо у ЗОО врту и да било ко може о њима лепо да брине, животиње, и то углавном величанствене животиње су тамо у затвору, инстинкти су им убијени, постале су само љуштуре, што се види и по њиховим погледима и ту нема ништа лепо.

Ovde ću se složiti s tobom, zato što mislim da je najprirodnije moguće stanište divljih životinja njihovo prirodno stanište.
Ali, ne zaboravi- ZOO vrtovi su napravljeni zbog ljudi i zarad njihove zabave, znači opet smo mi ti koji smo ovde u neku ruku agresori.

Ахам, нарочито у Србији у којој ће ускоро старкеље да чине неких 70% становништва, а оно мало запослених ће морати да их носи на својој финансијској грбачи, вероватно те старкеље неће знати шта ће с парама од пензија, а ови запослени шта ће од вишка слободног времена, па ће и једни и други да се баце на држање чопора по становима..
Pa, čekaj... Jesu li naši stari imali po jedanaestoro dece, pa su uz decu gajili i domaće životinje. I držali pse čuvare??
Nisu prepreka psi za dobar natalitet, nego razmišljanja porodica, često se supružnicima ne žuri da šire potomstvo.Najčešće zbog objektivnih, neretko i drugih okolnosti.... To je sad već neka druga tema.

Па сестро, ако ја поштујем закон а сви други око мене га крше, онда сам ја морон, да не говорим о томе да долазим и инфериоран положај. У уређеним државама добијеш по џепу за непоштовање закона, па си ти у инфериорном положају, а овде ако не поштујеш закон можеш само да профитираш...

Daaaa.... :roll:
Znači, pričati, pričati, pričati dok se usta ne osuše o zakonu, o redu, o potrebi da se nešto menja, o uredjenim državama... I pozivati se na taj zakon kada tebi ide u prilog. A kada ti ne ide u prilog, onda ovako....

Sve mi se čini da nas takvi, sa rezonima poput tvojih, guraju na dno brže nego što sami klizimo. A puna im usta onog kalimerovskog - nepravda, pa to ti je.... :roll:
Iliti, nisam ja pokvario, samo se pokvarilo :roll:

Poslednja izmena:
Ko šta voli neka radi. Da nećeš ti da im zabraniš?
Таман посла. Али нека дозволе да ја немам ништа с тим, дакле имам право да не дозволим да ме туђи пас њуши, и све остало, да се не понављам...

Samo se ti čuvaj poremećaja i mrzi. A ovi što ne mrze ili vole životinje, oni su poremećeni.
Од љубави до поремећаја није далеко, то треба да знаш..

Nije stvar u tome. Pogledaj naslov teme. Jel tebi normalno i prihvatljivo da neko odseče sve četiri šape psu i ostavi ga u životu. Pa čovek ume da bude gori od psa. Šta ćemo sa takvima. Jesi li i to video u civilizovanom svetu?
Наравно да није. А то сам видео у Бугарској, готово у исто време кад и код нас, керуша је добила име Мима:

http://city4people.eu/кампания-срещ...има-–-кучето-с-брутално-отрязани-четири-крака

Исти принципи, иста прича у медијима, све исто, чак и име готово исто. Врло интересантно, зар не? Ја бих рекао и индикативно...

Таман посла. Али нека дозволе да ја немам ништа с тим, дакле имам право да не дозволим да ме туђи пас њуши, и све остало, да се не понављам...

Наравно да није. А то сам видео у Бугарској, готово у исто време кад и код нас, керуша је добила име Мима:

http://city4people.eu/кампания-срещ...има-–-кучето-с-брутално-отрязани-четири-крака

Исти принципи, иста прича у медијима, све исто, чак и име готово исто. Врло интересантно, зар не? Ја бих рекао и индикативно
...

Šta god - meni je indikativno da je to neko MOGAO da uradi životinji.
Kakav je to mentalni sklop? Ko se sve švrćka među nama a nazivamo ga "čovekom"?
E to je ono što je strašno.
"Од љубави до поремећаја није далеко" - možda nije, ali je još bliže rastojanje između sadizma prema životinji i sadizma prema čoveku.

http://city4people.eu/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8/%D0%BC%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%E2%80%93-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81-%D0%B1%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0[/url]

Исти принципи, иста прича у медијима, све исто, чак и име готово исто. Врло интересантно, зар не? Ја бих рекао и индикативно...
Mima i Mila nisu isti psi.
Evo Mile:

REP---KERUSA-MILA.jpg

a Mima je
Image_437119_126.jpg

Pa kad te neko na to primoravao?

Da, to je korak ka poremećaju. :D
A sa mržnjom nem rizika. Bolje mrzeti nego voleti.

http://city4people.eu/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8/%D0%BC%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%E2%80%93-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81-%D0%B1%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0

Ne znam šta si hteo sa ovim "indikativno" da kažeš. Da ne misliš da je ono fotomontaža? Ili da je pas sam sebi odgizao šape? Može neko i da mrzi pse, ali to je bolesno.

Ovde ću se složiti s tobom, zato što mislim da je najprirodnije moguće stanište divljih životinja njihovo prirodno stanište.
Ali, ne zaboravi- ZOO vrtovi su napravljeni zbog ljudi i zarad njihove zabave, znači opet smo mi ti koji smo ovde u neku ruku agresori.
И пси се по становима држе зарад забаве и хира, природно би било да се држе ради чувања имања, стада, итд...

Pa, čekaj... Jesu li naši stari imali po jedanaestoro dece, pa su uz decu gajili i domaće životinje. I držali pse čuvare??
Nisu prepreka psi za dobar natalitet, nego razmišljanja porodica, često se supružnicima ne žuri da šire potomstvo.Najčešće zbog objektivnih, neretko i drugih okolnosti.... To je sad već neka druga tema.
Гајили, али нису их гајили ради хира, него из потребе, и псе и коње и остале живуљке..
Тада је све било постављено на много здравијим и економскијим основама, није се расипало и нико није јео 'леба џабе...

Šta god - meni je indikativno da je to neko MOGAO da uradi životinji.
Kakav je to mentalni sklop? Ko se sve švrćka među nama a nazivamo ga "čovekom"?
E to je ono što je strašno.
"Од љубави до поремећаја није далеко" - možda nije, ali je još bliže rastojanje između sadizma prema životinji i sadizma prema čoveku.

А нећеш да се удубиш мало у разлоге, у медијску кампању после тога, кампању која је била увод у измене закона итд.... То би те одвело и до налогодаваца, а не само до починитеља...

А нећеш да се удубиш мало у разлоге, у медијску кампању после тога, кампању која је била увод у измене закона итд.... То би те одвело и до налогодаваца, а не само до починитеља...
A šta ti imaš protiv medijske kampanje vezanu za sankcionisanje zločina protiv životinja. Da li ti misliš da ne treba sankcionisati one koji se iživljavaju na životinjama?

Pa kad te neko na to primoravao?

Тја, последњи пут летос, иде човек, пустио пса 20m испред себе, а пас ми прилази с намером да ме оњуши. Ја се склањам скроз на ивицу стазе, али пас као пас, иде ка мени. Гледам газду, он опуштено коментарише, нећенеће не бој се. У том тренутку псина добија изненадни ударац у њушку, скичи и премеће се, па креће да бежи, а газда притрчава вичући на мене. Ја га ни не чујем шта прича него и њега одаламим ногом по бутини, онако са стране. Гледам га како се његов израз лица у тренутку изменио од срџбе у страх и болну гримасу. Креће да узмиче уз речи, у реду је у реду је, држи руке испред лица, висок је и дебео па не могу да му нациљам лице него га још пар пута одаламим ногом. Пада, пита ме шта ми је... Гледам га једно минут, ћутим, он полако устаје, зове пса и одлази вадећи телефон, видим из далека како храмље и нешто некоме објашњава....
Каква је то сорта кретена који не могу да схвате да њихова слобода не сме да угрожава моју слободу?

Ne znam šta si hteo sa ovim "indikativno" da kažeš. Da ne misliš da je ono fotomontaža? Ili da je pas sam sebi odgizao šape? Može neko i da mrzi pse, ali to je bolesno.
Кад већ морам да ти цртам, хтео сам да кажем да се ради о организованој акцији усмереној на стварање амбијента за измене закона, и да се све то одвија по већ опробаном сценарију који није примењен само код нас, већ ето готово у исто време и на исти начин и у Бугарској.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back