Ubijanje Zivotinja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:roll: nemoj ih uopste porediti ... psi su psi konji su konji ... pse su ljude nastanili u svoje gradove, konje nisu i kraj price ...

a to sto su ljubitelji objasnili nije njihova uloga, nego njihovo stanje ...

ti se gubis u postovima, inat te tjera, sramotis se samo ...

Ахам, јасно, мора се, како и са Запада сугеришу, уважити реалност, пси су ту, заузели су територију, гризу, али то је реалност.

А ово око љубитеља ми није баш најјасније шта је писац хтео да каже, али има основа да се израз љубитељ посматра као дијагноза...

Кад сам ја бо дете и тамо где сам ја био дете људи су били људи, па пси нису били у прилици да формирају чопоре око зграда..

Hoćeš da kažeš da ljudi nisu bili neljudi pa su se drugačije ophodili prema psima i životinjama generalno?
Ili misliš da su sve po kratkom postupku?
Kad sam ja bila klinka, svaka kuća je imala najmanje jednog psa čuvara. Najmanje. I nisam čula da je nekad nekome naudio ijedan. A odrasla sam na selu.
Kad sam se preselila u grad, prvo što su mi komšijska deca uradila, je bilo da su mi otrovali mače koje nikad nije prešlo ogradu i nekom zasmetalo. Sipali su mu neku hemikaliju u usta špricem i danima se mučilo... Bilo je pitomo i svakom je prilazilo. Naredna dva psa su otrovana na sličan način. Oba su bila mlada, nisu izlazila iz dvorišta. Nikom nisu napravila bilo kakvu štetu. Jedan od njih je pojeo parče mesa sa komadićima stakla i ubrzo uginuo.
E, to je ono što nikad neću shvatiti! Da nekog ko ti na senku nije stao ti hoćeš da uništiš samo iz nekih svojih ličnih frustracija ili fobija itsl.

Hoćeš da kažeš da ljudi nisu bili neljudi pa su se drugačije ophodili prema psima i životinjama generalno?
Ili misliš da su sve po kratkom postupku?
Kad sam ja bila klinka, svaka kuća je imala najmanje jednog psa čuvara. Najmanje. I nisam čula da je nekad nekome naudio ijedan. A odrasla sam na selu.
Kad sam se preselila u grad, prvo što su mi komšijska deca uradila, je bilo da su mi otrovali mače koje nikad nije prešlo ogradu i nekom zasmetalo. Sipali su mu neku hemikaliju u usta špricem i danima se mučilo... Bilo je pitomo i svakom je prilazilo. Naredna dva psa su otrovana na sličan način. Oba su bila mlada, nisu izlazila iz dvorišta. Nikom nisu napravila bilo kakvu štetu. Jedan od njih je pojeo parče mesa sa komadićima stakla i ubrzo uginuo.
E, to je ono što nikad neću shvatiti! Da nekog ko ti na senku nije stao ti hoćeš da uništiš samo iz nekih svojih ličnih frustracija ili fobija itsl.

Баш тужна прича, али не знам зашто људи имају потребу да своје тужне приче причају некима које не познају. Имам и ја тужних прича, али их не делим по нету.
Људи у моје време и на месту x нису обраћали пажњу на псе, јер паса готово да није било по улицама, а по зградама нико није држао ни псе ни мачке. И ево, ма колико да се трудим, не могу да се сетим никога ко је био толико ударен (по ондашњим критеријумима у месту х) да прља стан, да гњави животињу и да себи натовари обавезу око ње.
Једино знам неке који су држали псе по двориштима, али их нису поносно шетали градом, јер би их околина сматрала за дангубе и чудаке, људи излазе у чаршију да се друже с људима, да покупе најновије вести, да чују шта се дешава, да осете пулс колектива, а не да праве ћеф џукели.

Али некоме коме је његово доопе све и свја, ко не мари ни за шта друго џабе је причати да кад чопор покида једно дете неко друго ће свакако бити следеће ако се нешто не предузме.

Poenta je u glupostima koje se ovde iznose... toliko velika količina da je osporavanje tih gluposti izgubilo poentu... :)

Misliš da sam ovde iznela toliko veliku količinu gluposti koju je nemoguće osporiti zbog nemoći da se ospore? :)
Traženje poente batale ljudi nakon što shvate da ne umeju da je pronađu. :) Ali zato pronađu alibi za svoje odustajanje. Tada najčešće kažu: "Osporavanje gluposti je izgubilo poentu."

Misliš da sam ovde iznela toliko veliku količinu gluposti koju je nemoguće osporiti zbog nemoći da se ospore? :)
Traženje poente batale ljudi nakon što shvate da ne umeju da je pronađu. :) Ali zato pronađu alibi za svoje odustajanje. Tada najčešće kažu: "Osporavanje gluposti je izgubilo poentu."

Zapravo, nisam mislio na tebe (pre svega na forumašicu iz Kraljeva)... te gluposti su više puta osporene, tako da jeste izgubilo poentu odgovori na iste. Smara.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back