Ubijanje zivotinja zarad ishrane opravdano ili ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad ga pretera...uradi ovaj eksperiment pa se javi...Ali je najbolje da jednog meseca pustas ono sto se savetuje, a drugog ono sto ja predlazem a to je Slipknot. Posle toga prikazi rezultate i ciji je nervni sistem preziveo.

http://www.education.com/science-fai...respond-music/
Biljke nemaju nervni sistem takodje nisu mobilna bica tako da ne postoji ni jedan razlog zasto bi im odgovaralo da osecaju bol,dok ljudi i ZIVOTINJE osecaju bol da nebi nesto radili,naprimer ti neces pipnuti vrucu ringlu jer osecas bol,tad ti telo govori da to ne radis jer nanosis stetu svom organizmu,ne postoji ni jedan razlog zasto bi bilje imale kada ne mogu da se pomere!

I molim te ti na osnovu slike odredjujes da li je neko zdrav ili ne imas ti puno sportista koji izgledaju zdravi a nisu jer koriste hemiju

I kad se najedu svoje hrane, napune se gorivom, onda im radis ispustanje vimeta, ili iskoristis to mleko za kupanje da se ne baci kad vec ne zelis da ga pijes? Ili im mozda i njima uvedes drugi rezim ishrane, da jedu ljude mesozdere kako bi se uspostavila ravnoteza?
ZABORAVIO SI DA PRETHODNO MORAS DA SILUJES KRAVE DA BI MOGLE DA PROIZVODE MLEKO,RADI SE O PATNJI PROMASIO SI POENTU

Mene zanima zasto bi im uskratili prava,sta je to sto nas stavlja na poziciju da odlucujemo koje zivotinje je ispravno ubijati a koje ne.Zbog cega bi to radili ako postoji bolja alternativa koja ne podrazumeva patnju i silovanja zivotinja?Kako opravdati to sto se krave siluju da bi mi dobijali mleko?A zamena za kravlje mleko moze biti kokosovo mleko,bademovo,sojino KOJI SU MNOGO ZDRAVIJI.Farmaceutske kompanije vecinu proizvoda proizvode za stoku koja se svacime kljuka,u mesarskoj industriji koja unistava okolinu nema otpadaka,pa pogledaj sta se desav u nasoj zemlji sa mesom,zapitaj se kog kvaliteta jedes meso.

Kako šta je to što nas stavlja u poziciju, pa jači smo, inteligentniji smo, imamo bolju tehnologiju, puške i ograde. Kako to misliš šta nas stavlja u poziciju lol? Pa krava da ima pušku i ogradu i ona bi čoveka zatvorila u kavez, sve ti je to normalno, ljudi koriste prednosti koje imaju. Pitanje je zašto se ti boriš za prava neke krave tamo, pogotovo što je kao što sam ti rekao pravo mogućnost, i onaj koji nije sposoban prava nema, tako ti je i među ljudima

što bih ja pio bademovo mleko kad mi je kravlje ukusnije? Što bih maltretirao sebe?

Po takvom razmisljanju to sto je nesto deo necije kulture je opravdano?U pojedinim islamskim zemljama kada neko siluje devojku njen otac je ubije jer je osramotila porodicu,to je kod njih normalno.Takodje musliman koji se odrekne islama je osudjen na smrt,kako mozes da opravdas takve stvari recenicom "to je njihova kultura",kako mozes da opravdas kanibalizam time.Hvala ti sto si mi preporucio knjigu zvuci zanimljivo procitacu je

Pa da, naravno da je opravdano, nemaju oni šta tebi račun da podnose, žive kako žive. Ako imaju problem s tim, oni će to rešavati, šta ima ti njima da namećeš kako i šta.

to je nasa percepcija da biljke ne osecaju bol ali da li je tako.bilo je nekih istrazivanja koja su pokazala da na biljke uticu neke stvari pa cak i na molekule vode.

znaci ne treba piti ni vodu MOZDA i ona oseca na nekom nivou.

radi kako hoces ali mozda ce ti se desiti u starosti kad obolis da pitas sam sebe-*zasto ja pasoh travu ceo zivot*

Odricanje zarad zdrave ishrane znaci odricanje od ruznih navika, odricanje od bele smrti: secer, so, brasno i mast u neumerenim kolicinama.
Zdrava ishrana podrazumeva i ove namirnice u umerenim kolicinama. Umerenost je mera.
Nemas ti pojma. Ti si prototip pacijenta sledbenika, deo stada.
Odricanje zarad zdrave ishrane znaci odricanje od namirnica koje stete organizmu,ruznom navikom se smatra i cackanje nosa.Ja ne kazem da meso ubija ali zasto bi nanosio patnju zivotinjama ako mozes imati zdravu ishranu i bez mesa?

Kako šta je to što nas stavlja u poziciju, pa jači smo, inteligentniji smo, imamo bolju tehnologiju, puške i ograde. Kako to misliš šta nas stavlja u poziciju lol? Pa krava da ima pušku i ogradu i ona bi čoveka zatvorila u kavez, sve ti je to normalno, ljudi koriste prednosti koje imaju. Pitanje je zašto se ti boriš za prava neke krave tamo, pogotovo što je kao što sam ti rekao pravo mogućnost, i onaj koji nije sposoban prava nema, tako ti je i među ljudima

što bih ja pio bademovo mleko kad mi je kravlje ukusnije? Što bih maltretirao sebe?

Pa da, naravno da je opravdano, nemaju oni šta tebi račun da podnose, žive kako žive. Ako imaju problem s tim, oni će to rešavati, šta ima ti njima da namećeš kako i šta.

To su mislili i pojedini belci za crnce kada su se ophodili prema njima kao prema robovima,mislili su da su superiorniji i da im to daje za pravo da ih koriste kao robove.Takav nacin razmisljanja je i hitler imao.

to je nasa percepcija da biljke ne osecaju bol ali da li je tako.bilo je nekih istrazivanja koja su pokazala da na biljke uticu neke stvari pa cak i na molekule vode.

znaci ne treba piti ni vodu MOZDA i ona oseca na nekom nivou.

radi kako hoces ali mozda ce ti se desiti u starosti kad obolis da pitas sam sebe-*zasto ja pasoh travu ceo zivot*
Voleo bi da mi odgovoris na pitanje zasto postoji bol,zelim da te nateram da se zamislis malo jer vidim da ti samo prodjes kroz ono sto sam napisao bez razmisljanja.

To su mislili i pojedini belci za crnce kada su se ophodili prema njima kao prema robovima,mislili su da su superiorniji i da im to daje za pravo da ih koriste kao robove.Takav nacin razmisljanja je i hitler imao.

Ja tebi ukazujem na licemerstvo sopstveno, jer ti mene optužuješ da razmišljam agresivno, a sam si agresivan sa svojom pričom. Pusti ljude da jedu šta hoće.

Posto si neobrazovan, i ne znas mnogo o ljudskom telu da ti objasnim jednu stvar.
Homo sapiens je jedini iz reda Homo, i jedini znajuci. Homo sapiens je nastao tek
onda kad je "pracovek" poceo da konzumira proteine zivotinjskog porekla. Raznovrsnost
ishrane je najbitnija za razvoj covekovog mozga. Biljke su stetne koliko i meso, problem
zdrave ishrane je problem covecanstva. Biljke se proizvode geneticki, kao i meso, a da
ne govorimo o nezdravosti biljaka zbog raznih pesticida i ostalih zastita. Prica o organskim
biljkama je diskutabilna, mada postoje strogi propisi za plantaze organskih biljaka. Kako mi se
cini, ne drzite me za rec oko plantaze na kojoj se gaji organsko bilje u pojasu od 8km ne smeju
da postoje parcele koje se standardno obradjuju, prksaju i sl., i pored toga treba da postoji pojas
sume. Gde to da nadjes. A druga stvar, vetar i kisa ne poznaju granice. Cesto imamo blatnjave
kise sa prasinom iz Afrike. Kako te stvari spreciti. Planeta je u q..cu odavno, mozemo da se batrgamo
koliko hocemo. Zivot je ruski rulet prikane moj.

Odricanje zarad zdrave ishrane znaci odricanje od namirnica koje stete organizmu,ruznom navikom se smatra i cackanje nosa.Ja ne kazem da meso ubija ali zasto bi nanosio patnju zivotinjama ako mozes imati zdravu ishranu i bez mesa?

Voleo bi da mi odgovoris na pitanje zasto postoji bol,zelim da te nateram da se zamislis malo jer vidim da ti samo prodjes kroz ono sto sam napisao bez razmisljanja.

ne mozes imati zdravu i kvalitetnu ishranu bez mesa.meso je organizmu neohodno da bi se organizam pravilno razvijao.moze se ziveti bez mesa ali onda ne unosis neophodne aminokiseline i vitamine i minerale kojih ima samo u mesu.

imas suprotan primer kod pasa koji ponekad pasu travu.oni osecaju da im fali nesto u ishrani i pasu travu.svinje su mafijasi koristili da pojedu les i svinje su to savesno obavljale bez savesti.

bol je samo impuls od nervog zavrsetka do mozga.

Biljke nemaju nervni sistem takodje nisu mobilna bica tako da ne postoji ni jedan razlog zasto bi im odgovaralo da osecaju bol,dok ljudi i ZIVOTINJE osecaju bol da nebi nesto radili,naprimer ti neces pipnuti vrucu ringlu jer osecas bol,tad ti telo govori da to ne radis jer nanosis stetu svom organizmu,ne postoji ni jedan razlog zasto bi bilje imale kada ne mogu da se pomere!

I molim te ti na osnovu slike odredjujes da li je neko zdrav ili ne imas ti puno sportista koji izgledaju zdravi a nisu jer koriste hemiju

ZABORAVIO SI DA PRETHODNO MORAS DA SILUJES KRAVE DA BI MOGLE DA PROIZVODE MLEKO,RADI SE O PATNJI PROMASIO SI POENTU

Da li si uopste pogledao o cemu se radi kada je eksperiment u pitanju? Da jesi, i usput izguglao preko u vezi istog, a neko dodao slicno i za vodu (zasta je takodje lako naci dokaze), mozda bi promenio misljenje...mada lici da je to jednako neverovatnoci.
Naravno da mnogi sportisti koriste steroide i ostale besmislice i to uopste nije odraz zdravlja vec cilja koji ih ganja. Postavljena slika je samo dokaz da forsirano zdrava (?!) ishrana ne donosi izricitu prednost, mada je Najdzela posebna u svakom smislu...njami.

Silovanje krava da bi proizvele mleko? Da li ti znas nesto sto ja ne znam...molim pojasnjenje. Usput, zensko sam, pa sam mozda zato "ogranicena" da razumem.

Kazes zdravo se hraniti je jedna stvar a odricati se druga stvar?Da bi se zdravo hranio potrebno je odricanja!
Da li si svestan ti koliku si glupost odvalio?Veganska i vegeterijanska ishrana ne samo sto je zdrava nego je i jeftinija!
Imam ja prava da jedem kamen ali zasto bi jeo kamen?
Opet ponavljam vegani i vegeterijanci mnogo duze zive od ljudi koje jedu meso u proseku 8 godina
Biti vegan ili vegeterijanac ne znaci i hraniti se zdravo,ti si vegan ako jedes samo jabuke i lubenice ali to nije ishrana kakva je dobra,Vegeterijanska i veganska ishrana treba da bude raznovrsna onda pricamo o zdravoj ishrani.Jedenje mesa je povezano sa dosta bolesti.

Da li bi mogao da napises cime je opravdano?

Оправдано је природом и природним поретком. Човек је по свпојим органима за варење сваштојед и у односу на килматске услове, потребно му је мање или више животињских протеина и животињских масти, да би био здрав. то је нарочито важно за децу у развоју. Иначе, оно мало вегана које сам упознао уживоту, били су некакви секташи. Наравно, у те групације не улазе монаси и свештена лица у опште. То је нешто сасвим друго. Њихов порив је другачији, од веганске псеудо-етике.

Da li si uopste pogledao o cemu se radi kada je eksperiment u pitanju? Da jesi, i usput izguglao preko u vezi istog, a neko dodao slicno i za vodu (zasta je takodje lako naci dokaze), mozda bi promenio misljenje...mada lici da je to jednako neverovatnoci.
Naravno da mnogi sportisti koriste steroide i ostale besmislice i to uopste nije odraz zdravlja vec cilja koji ih ganja. Postavljena slika je samo dokaz da forsirano zdrava (?!) ishrana ne donosi izricitu prednost, mada je Najdzela posebna u svakom smislu...njami.

Silovanje krava da bi proizvele mleko? Da li ti znas nesto sto ja ne znam...molim pojasnjenje. Usput, zensko sam, pa sam mozda zato "ogranicena" da razumem.
Nisam otvorio link ali procitao sam naziv i odmah znam o cemu se radi,hoces reci kako biljke reagiju na muziku i sve to i kako sam ja ne moralan zato sto jedem biljke i zbog toga je okej jesti zivotinje.Iz posta u post ponavljam da biljke ne osecaju bol jer nema nikakve svrhe da osecaju jer nisu mobilna bica kao i da nemaju nervni sistem.Zamisli kako bi goreo cvet a kako macka,kokoska,jagnje...
Kada se kod zena aktivira mlecne zlezde za proizvodnju mleka?u trudnoci,tako je kod krava,i da bi se proizvodilo mleko krave su konstantno silovane...
Jedna slika ne moze biti dokaz jer je mozda takva zbog genetike.Ima i onaj muzicar sto se drogira i pije 20 godina pa mu nije nista (zaboravio sam kako se zove)i ti da si naucnik ti bi vrv dosla do zakljucka da drogiranje i opijanje ne uticu na organizam posto njemu nije nista...Sta si upisala u guglu "why veganism is unhealthy" posto mi ova slika iskace kada to upisem,mrzelo te je cak i da procitas neki clanak nego zelis sebi ego da dizes.
Ovim bi zavrsio moje oglasavanje u ovoj temi i odgovaranje na pitanja i konstatacije,dokusurilo me je kada je sasasta rekao da voda mozda oseca bol,vecu glupost nisam cuo mada ih je imalo u ovoj temi.Kako sa nekim da razmenjujem argumente ko misli da voda oseca bol,da je kamen zivo bice,da zivotinje ne osecaju bol i samo napred napisite da sam autodestruktivan,nepismen,neobrazovan,sektas,licemer,egoista nazovite me svim pogrdnim imenima kojih mozete da se setite i samo zbog toga sto mislim drugacije od vas.Zao mi je sto nisam uspeo nikog da zamislim niti mene niko da zamisli posto sam bio spreman na argumente na nesto sto ce promeniti nacin na koji razmisljam o ovoj temi.

water_crystals.jpg
tvoja ishrana utice na tvoju sposobnost citanja.

nigde nisam napisao da voda oseca BOL.

kada bi jeo meso mozda bi mogao da citas ono sto je napisano.

ako smatras validnom svoju tvrdnju u vezi veganske ishrane mogu i ja smatrati svoju o visem nivou duhovnosti i osecajnosti na kojoj i voda oseca.

Poslednja izmena:
Posle ovoga je definitivno necu vise postavljati poruke na ovu temu,samo da odgovorim
Ja sam te zamislio, nisi baš lep, mislim da je to zbog toga što si vegan pa se raspadaš.
Zbog cega toliko mrznje?Ocekivao sam vise od tebe mora da te je uvredilo ovo za kamen?Nisam napadao tebe vec ono sto si ti rekao dok ti napadas mene i govoris mi da nisam lep i da se raspadam,sta god da si napisao nebi ni pomislio da te uvredim na takav nacin, kao i sto sam napisao na pocetku ocekivao sam vise od ovog foruma.
tvoja ishrana utice na tvoju sposobnost citanja.

nigde nisam napisao da voda oseca BOL.

kada bi jeo meso mozda bi mogao da citas ono sto je napisano.
Izvinjavam se rekao si da mozda na nekom nivou oseca bol(ili sta god si mislio da VODA oseca a ocigledno si nesto mislio)to je apsurdno ako pricamo o osecanjima.I opet bespotrebno napadanje i agresija.

Poslednja izmena:
Posle ovoga je definitivno necu vise postavljati poruke na ovu temu,samo da odgovorim

Zbog cega toliko mrznje?Ocekivao sam vise od tebe mora da te je uvredilo ovo za kamen?Nisam napadao tebe vec ono sto si ti rekao dok ti napadas mene i govoris mi da nisam lep i da se raspadam,sta god da si napisao nebi ni pomislio da te uvredim na takav nacin, kao i sto sam napisao na pocetku ocekivao sam vise od ovog foruma.

Izvinjavam se rekao si da mozda na nekom nivou oseca bol(ili sta god si mislio da VODA oseca a ocigledno si nesto mislio)to je apsurdno ako pricamo o osecanjima.I opet bespotrebno napadanje i agresija.

i citirao si me i ni tamo nema zapisana rec BOL.

sto smatras agresijom kada se neko brani od tvojih napada.

kako bi objasnio sliku koju sam prilozio.ocigledno je da reci i muzika imaju uticaja na molekul vode.

Nisam otvorio link ali procitao sam naziv i odmah znam o cemu se radi,hoces reci kako biljke reagiju na muziku i sve to i kako sam ja ne moralan zato sto jedem biljke i zbog toga je okej jesti zivotinje.Iz posta u post ponavljam da biljke ne osecaju bol jer nema nikakve svrhe da osecaju jer nisu mobilna bica kao i da nemaju nervni sistem.Zamisli kako bi goreo cvet a kako macka,kokoska,jagnje...
Kada se kod zena aktivira mlecne zlezde za proizvodnju mleka?u trudnoci,tako je kod krava,i da bi se proizvodilo mleko krave su konstantno silovane...
Jedna slika ne moze biti dokaz jer je mozda takva zbog genetike.Ima i onaj muzicar sto se drogira i pije 20 godina pa mu nije nista (zaboravio sam kako se zove)i ti da si naucnik ti bi vrv dosla do zakljucka da drogiranje i opijanje ne uticu na organizam posto njemu nije nista...Sta si upisala u guglu "why veganism is unhealthy" posto mi ova slika iskace kada to upisem,mrzelo te je cak i da procitas neki clanak nego zelis sebi ego da dizes.
Ovim bi zavrsio moje oglasavanje u ovoj temi i odgovaranje na pitanja i konstatacije,dokusurilo me je kada je sasasta rekao da voda mozda oseca bol,vecu glupost nisam cuo mada ih je imalo u ovoj temi.Kako sa nekim da razmenjujem argumente ko misli da voda oseca bol,da je kamen zivo bice,da zivotinje ne osecaju bol i samo napred napisite da sam autodestruktivan,nepismen,neobrazovan,sektas,licemer,egoista nazovite me svim pogrdnim imenima kojih mozete da se setite i samo zbog toga sto mislim drugacije od vas.Zao mi je sto nisam uspeo nikog da zamislim niti mene niko da zamisli posto sam bio spreman na argumente na nesto sto ce promeniti nacin na koji razmisljam o ovoj temi.

Stvarno se ljudi sa pravom pitaju razumes li ti ista od napisanog, dve stranice argumenata na tvoje histericno i agresivno nametanje
neke glupave ideologije jos glupavije sekte koju verovatno vodi neki lopov a ti optuzujes druge za agresivnost.
Verovatno se praznis, jer sam negde procitao da su vegani u pocetku toliko agresivni da cak mogu i ubistvo da pocine.
Mislio sam da je to glupost, sad vidim da ima i istine.

Човек:

царство: Animalia
тип: Chordata
класа: Mammalia
ред: Primates
породица: Hominidae
род: Homo
врста: H. sapiens
подврста: H. s. sapiens

Или у преводу преводу ми смо животиње.
И да, у реду је да једемо друге животиње, јер животиње то раде.

Prvenstveno hteo bi da cujem vase misljenje na ovu temu
Odnedavno sam prestao da jedem zivotnjsko meso a nameravam da polako da prestajem da jedem i ostale namernice zivotnjskog porekla kao sto su sir,mleko...
Kada sam uvideo neke stvari koje su rezultirale tu promenu postavio sam sebi dosta pitanja pa bi zeleo i vi sebi da ih postavite i da napisete sta mislite.Zar smo toliko kao drustvo ogluveli na necuju patnju?Zbog cega je uredu neke vrste gledati kao hranu dok druge kao nesto nedodirljivo?Neki kazu ubijanje zivotinja i njihovo koriscenje za ishranu postoji koliko i covecansto i da je zbog toga opravdano,takodje postoji i silovanja,kradje i druge nemoralne stvari,neko ce reci to i druge zivotinje rade,zar cemo nasu etiku zasnivati na onome sto zivotinje rade?Da li je icime moguce opravdati najveci holokaust u istoriji zemlje,onaj koji se vrsi nad zivotinjama?
Podrzavam te u nejedenju mesa, ja sam vegetarijanac, ali ti ne bih preporucivao veganizam, jer je nezdrav. Ja jedem i jaja i mleko (sireve i ostale mlecne proizvode izbegavam) povremeno, idealno bi bilo kada bih mogao da ih kupujem od humanih ljudi, ali je to nerealno danas, podjednako nerealno je biti vegan i uzimati suplemente, tj ako si radnik, ako si neki bogatas koji ima para i slobodnog vremena da se time bavi, ti onda mozes da budes vegan, a mozes i da nadjes neke humane ljude (tipa neke budiste ili hinduse, ili uopste ljude koji podrzavaju pravo zivotinja na zivot) koji drze krave ili kokoske i da od njih nabavljas mleko i jaja.

Sto se tice pitanja u naslovu teme, naravno da nije opravdano. Radi se nanosenju bola i smrti bicima koja ne zele da osecaju bol i koja zele da zive- a radi naseg uzivanja u hrani, to je ne samo nemoralno, nego cak surovo i sadisticki.

Uglavnom se iznosi opravdanje da je meso neophodno u ishrani, sto je naravno glupost, sto svako sa 2 grama mozga moze da shvati i bez da posveti vreme da procita malo o tome koji hranljivi elementi su potrebni ljudskom telu i u kojoj hrani ih ima dovoljno, i bez citanja istrazivanja koja pokazuju da su vegetarijanci po pravilu zdraviji od mesojeda, vec samo treba da ukljuci mozak i da shvati da vegetarijanci postoje. Da je meso neophodno u ishrani, vegetarijanci ne bi mogli da postoje.

Drugi popularan pokusaj opravdanja je isticanje toga da zivotinje nemaju razum, sto naravno nije nikakvo opravdanje, po toj logici bi bilo uredu ubijati decu, retardirane, lude i dementne ljude za ishranu.

A posto se radi ne o ubijanju zivotinja radi ne znam nekog plemenitog cilja ili zbog neke neophodnsti, pa da kaze covek- moramo da ih ubijemo, nemamo drugih opcija, nego se radi o ubijanju zivotinja zbog ishrane, tj, ubijanju radi uzivanja, to je ne samo nemoralno, nego i svirepo.

Poslednja izmena:
Prvenstveno hteo bi da cujem vase misljenje na ovu temu

Cim si rekao "zarad ishrane" naravno da ces dobiti odgovore da je opravdano. 90% populacije je navuceno na ukus lesine i ne mogu da se skinu sa nje. Stalno su bolesni, kvare im se zubi, obolevaju od raka i srcanih oboljenja, ali zavisnot je neizleciva. i kad na sve to jos dodas psihicki poremecaj zvani antropocentrizam (trip da je covek centar sveta i da je sve drugo tu za njega) dobijas parazitsku vrstu fatalnu po opstanak planete: zagadjuje sve sto se zagaditi moze. I ja sam pre 6 godina, kad sam naprasno ostavila leseve i ziv. izlucevine razbolela se i izlecila se kao vegan, jednostavno sam uvela uravnotezenu biljnu ishranu i nije mi palo na pamet niti u jednom momentu da se vracam ubijanju da bi se moje dupe oporavilo (uprkos komentarima moje porodice). Jednostavno, jesti nesto sto dolazi iz necije sise, dupeta ili vagine mi je bolesno u svakom smislu.

Posto si neobrazovan, i ne znas mnogo o ljudskom telu da ti objasnim jednu stvar.
Homo sapiens je jedini iz reda Homo, i jedini znajuci. Homo sapiens je nastao tek
onda kad je "pracovek" poceo da konzumira proteine zivotinjskog porekla. Raznovrsnost
ishrane je najbitnija za razvoj covekovog mozga. Biljke su stetne koliko i meso, problem
zdrave ishrane je problem covecanstva. Biljke se proizvode geneticki, kao i meso, a da
ne govorimo o nezdravosti biljaka zbog raznih pesticida i ostalih zastita. Prica o organskim
biljkama je diskutabilna, mada postoje strogi propisi za plantaze organskih biljaka. Kako mi se
cini, ne drzite me za rec oko plantaze na kojoj se gaji organsko bilje u pojasu od 8km ne smeju
da postoje parcele koje se standardno obradjuju, prksaju i sl., i pored toga treba da postoji pojas
sume. Gde to da nadjes. A druga stvar, vetar i kisa ne poznaju granice. Cesto imamo blatnjave
kise sa prasinom iz Afrike. Kako te stvari spreciti. Planeta je u q..cu odavno, mozemo da se batrgamo
koliko hocemo. Zivot je ruski rulet prikane moj.

Ниси у праву. За органик воћњак , рецимо, растојање између воћњака и фабрике са димњацима, потребно је 12 ки дистанце. А од регионалног пута, 8 км. Плантаже су постављене тако да их планински масиви или друге природне препреке штите од главних праваца кретања опасних облака и падавина са СИтока. Африка у том смислу није проблематична. Мерења су у Србији рађена још 1995 године. Нема ни радиокактивни падавина на тимтеренима, нигти има киселих киша, па ни других крупних проблема да би се тај посао радио у Србији. У овом часу, у Србији раде 4 наше домаће фирме извозе органик воће које одлази у мнеог земље света. У ЕУ, па затим у САД, у Русију, па чак и у Јапан. Месо је заиста неопходно у људској исхрани. И ту нема места некој дискусији. И ОРГАНИК месо се произовди. Највише у Белгији, Холандији и Мађарској, што се Европе тиче, Код нас је то тек у зачетнку, ал се ради на томе. За сад, у Чуругу је фатрма органик крава, које производе органско млеко јер се хране органик храном Зове се БЕЛО и ради се искључиво за домаће тржиште, Не иде у извоз.

kad je rec o uzgoju domacih zivotinja, svakako neophodno je obezbediti normalne uslove za razvoj istih, isto vazi i kad nameravamo da ih koristimo za ishranu, znaci imati sto vise humaniji pristup kako bi se uskratila patnja zivotinje i to je nesto sto treba strogo zakonski regulisati. ne podnosim klanice i tovilista ali imam zelju da duzi period provedem i zivim u ekstremnim uslovima u kojima je lov jedini nacin opstanka, sto je ujedno i moj odgovor na to da li je opravdano ili ne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back