Ubice!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hellen:
Ја сам 4-5 недеља после зачећа на ултразвуку видела бебино срце како куца..:)
Pretpostavljam da je to najlepsi osecaj... :)
Pa kako onda neko moze da kaze da to nije dete?

A sto se tice lekara, njihova je odluka da li ce, ili pak nece da vrse abortuse. Jeste postupak "oslobadjanja" od te duznosti malo duzi, ali, ko ne zeli, zaista ne mora da radi to.

Da okrenem situaciju pa da vidim kako bi bilo kada bi abortusi bili zabranjeni...

Rodilo bi se dete koga roditelji nisu zheleli, i koga, mozhda, nikad nece ni zavoleli.
Rodilo bi se dete koje ce majka ostaviti na nechijem pragu, sve cheshce (koliko god se mi stresali na novinske chlanke, pomenucu ih jer su slika istinitih dogadjaja), u nekom kontejneru/otpadu/reci, zhivo sahranjeno, ubijeno, ostavljeno da se smrzne..
Rodilo bi se dete koje ce izdrzhavati samohrana majka, koje ce zhiveti bez oca, ili, josh gore, koje ce trpeti nasilnog ochuha.
Rodilo bi se dete u bedi i siromashtvu, jer majka (i otac?) nisu imali uslova da nahrane ni sopstvene stomake a kamoli detetovo..
Rodilo bi se dete narushenog zdravlja zbog nedovoljno brizhne majke u trudnoci (mozhda majke koja ni u trudnoci nije mogla da smogne snage da pobegne od alkohola i droge..).
Rodilo bi se dete sa genetskim poremecajima koje je nasledilo od roditelja, mozda zarazheno HIV-om...
Rodilo bi se dete.

Samo neka se rodi - snacicu (cemo) se nekako. Samo neka se rodi - doci ce sve na svoje. Samo neka se rodi - promenicu se..

Teshka tema...

Zilot cacanski:
Tako je luče...ali to je posebna kinta...

Аха! Како да не!

И мени се са буџета посебно плаћа сваки прегледани контролни задатак! То је псоебна кинта! Зато и толико често мучим ђаке контролним задацима, само због посебне кинте!

Danas sam u blicu procitala jeziv clanak o tome na koje sve nacine roditelji muce decu. Da, mnogo je bolje sto su ih rodili, ovako se barem svesno muce, a to je, priznajmo, mnogo bolje nego da su ih "sastrugali" sa materice. A da ne spominjem onu kevu od 23 godine koja je svog sina od dve godine prebila na smrt. Mnogo bolje, mnogo...

Zabrana abortusa nece spreciti abortus kao sto ni zabrana alkohola nije sprecila alkoholizam, nit zabrana droge sprecila dorgiranje niti zabrana icega iskorenila tu pojavu.
Zabrana znaci samo prelazak u ilegalu.
Moje misljenje je da je onda bolje da je legalno jer se bar bolje zastiti zena.

Sto se moralne strane tice, mislim da onaj koji se protivi zakonu treba da pise vladi zemlje u kojoj je i iznese svoje misljenje i argumente i mozda predlog za referendum.
Nije resenje osudjivati druge jer su napravili izbor koji im je zakonom odobren.

Sto se moralne strane tice, mislim da onaj koji se protivi zakonu treba da pise vladi zemlje u kojoj je i iznese svoje misljenje i argumente i mozda predlog za referendum.
Nije resenje osudjivati druge jer su napravili izbor koji im je zakonom odobren.

To је суштина!

Zilot cacanski:
Baba mi nije živa te ako znaš nekog medijuma javi da je pitam...ali je ne opravdavam ako jeste
Greh se prenosi sa kolena na koleno koliko znam, gadno je to. Ja nisam pitala ali prilično sam ubeđena da sam na taj način bar nekoliko puta do sada "abortirala", tako da ne sumnjam da si i ti :)
Uzgred, da li vam je palo na pamet da je (ma kako grozno zvučalo) dobar deo vas rođen jer neka vaša sestra/brat pre vas nije?

gost2004:
Zabrana znaci samo prelazak u ilegalu.
Moje misljenje je da je onda bolje da je legalno jer se bar bolje zastiti zena.
Ali stvar je u tome što je danas de mode prihvatati abortus kao deo života i ono što je našim roditeljima za vreme Tiiite bilo kao jutarnja kafa nama predstavlja tako strahovit greh, iako nešto ne vidim da se nebo urušilo jer su oni, ipak, vršili abortuse.
Tako iznenadni izlazak popova iz ilegale :) vuče sa njima i sve ono što su gurnuli pod tepih dok nisu imali tako jak uticaj u ono vreme, a sada se taj uticaj vraća i qq majko šta će nam doneti. Ja se stvarno plašim, ne bi me iznenadilo da mi za 10 godina ponište diplomu i da me nauče kako je moja jedina svrha da rodim što više dece, kao u onom filmu :lol:
Taman nešto postignemo i odjednom neko dođe i kaže da to ne valja i da treba da budemo nešto drugo, onda postanemo to drugo i da bar to prihvatimo nego se neko drugi pojavi i kaže da ni to ne valja, ae na staro i tako u krug...
Ljudi, imate li vi mozgove?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back