U životu želim da:

• Začetnik teme Začetnik teme della
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Не знам о којој књизи је реч, али стоји да треба бити позитиван, ја то тврдим из личног искуства, без научне
поткрепљености. Све лепе ствари ми се дешавају управо кад сам позитивна, а кад сам надрндана, онда је
боље да уопште не комуницирам са људима....;)

Ne moze neko da bude na silu pozitivan ako po prirodi nije.
Tako da bi bila nepravda da optimistima sve ide a pesimistima ne:sad2:

P.S.Za post iznad mog- svi bi da odu odnekud gdje su sad, nazalost, svuda je isto. I ja sam htjela posto - poto u NS, ali sad kontam da bi mi i tamo bilo isto kao i ovdje.

Zelim da uspjem u onome cime se budem bavila, ma sta to bilo.Ako budem cistila ulice,da ih cistim najbolje.Itd,itd.

Shvatila sam da biti najbolji u onome što radiš možeš postići samo na jedan način, a to je da to što radiš ne uzmeš za ozbiljno. Ukoliko to prihvatiš kao igru, a ne kao obavezu možeš da stigneš do vrha. Ljudi su u igri maštoviti. Živjeti život kao igru pričinjava zadovoljstvo, a čovjek je spreman kada je zadovoljan da se posveti sitnim detaljima. To nije karakteristično za nametnute obaveze. Biti zadovoljan znači biti sretan. Krug se proširuje. Ostvariš li nešto od svojih snova imaš hrabrost da sanjaš dalje i da želiš. Gubi se sivilo, pojavljuju se dugine boje. Sve postaje ljepše. Mislim da su one knjige koje su izvikane u prethodnim postovima upravo tome namjenjene. Treba u čovjeku stvoriti volju za životom. Kada čovjek shvati da ne postoje granice, ni nedostupne stvari ima smjelosti da se bori za njih. Činjenica jeste da su poznati slučajevi u kojima su majke uspijevale da podignu kamion da bi svoje dijete spasile. Ne znam gdje, ali znam da sam dvije ili tri priče čula na tu temu. Isto tako je činjenica da su logoraši koji su trpili razne oblike tiranije pokorno prihvatali svoju sudbinu iako su znali da ona znači smrt. To su dva kontrasta koji potiču iz čovjeka, ali jasno definišu njegov put.

Back