U životu je lakše ženama ili muškarcima?

FKzKUAp.jpg

Najsmjesnije su mi ove izjave:moze da se uda i rjesila probkem..
Pa koji konkretno problem se rjesava udajom?
Znaci,prije udaje je u nekom imaginarnom problemu,a udajom,ko carobnim stapicem nestane?
Malo zastarjelo razmisljanje..
A i tko bi nasao toliko bogatasa ako se misli na egzistenciju...

Poslano sa mog Lenovo A2010-a koristeći Tapatalk

Znaci,prije udaje je u nekom imaginarnom problemu,a udajom,ko carobnim stapicem nestane?

Udaja može da reši ženine materijalne probleme trenutno.
Ima svakakih žena, neke se svesno udaju sa ciljem da se akon par godina razvedu i "otmu" mužu pola imetka. Druge se udaju zbog para, društvenog statusa, stila života......
Normalno da ima i takih muškaraca, ali ženama je lakše, ponuda bogataša na tržištu je veća od ponude bogatašica. :mrgreen:

Uzmi za primer manekenke i menekene. :D
Godinama se zna da manekenke love fudbalere. Pravilo postalo da fudbaleri žene manekenke.
Manekeni nisu baš nešto uspešni po tom pitanju. Ne mislim kod fudbalera. :lol:

Фудбалере гоне да се жене млади да не би шврљали и долазили мамурни на тренинге.

Нахватају прву која им се свиди у сепареу неког сељоберског клуба и ето брака.

После у Глорији гледамо репортаже о уређењу њиховог луксузног апартмана.

To oni koji jedan problem resavaju drugim :lol:

Rešava se svaki bitniji egzistencijalni problem. Apsolutno svaki. Pitanje je samo da li je bila pametna da se dobro uda, ili ne, odnosno da li je brak dobar ili loš. Ali većina žena se udaje za normalne ljude koji privredjuju. Žene jednostavno imaju tu opciju koja sklanja egzistencijalni pritisak sa njih, dok ako se muškarac oženi i tako sredi svoje egzistencijalno pitanje, na njega se gleda kao na nesposobnjakovića i posprdno se komentariše kako se "dobro udao". Čak i ako ostaje da brine o deci u kući dok žena radi, to i samoj ženi smeta i ona zahteva da on nadje neki posao "jer je muškarac, a za muškarca je sramota da sedi kod kuće i ne radi ništa". Ovo sam baš skoro video kod jednog prijatelja, žena je uspešnija od njega, a on duže vreme nije imao posao, i poverio mi se da svim silama traži bilo kakav posao samo da se ne kaže "da ona njega izdržava". Žene s druge strane nemaju taj problem, mogu da rade, a ako ostanu kod kuće (pogotovu ako imaju dva ili više deteta) to se posmatra kao neki veliki rad i trud automatski (dok za muškarce to ne važi i smatra se da on radi ništa), ona je "domaćica" i sve joj se prašta, što je preterivanje i vrlo nerealan i nepravedan pogled na stvari.

To dobro svedoči i ona slika gore koju je nego postavio, gde dete kao stoji i sažaljivo kaže majci kako su pronašli radnike da je odmene u poslovima dok je bila na putu. I onda tu naravno stoje čitavi nizovi raznih radnika i zanimanja, kuvari, šoferi, čarobnjaci, taksisti, čistači, klovnovi, zabavljači, bolničari, nastavnici, čak i sveštenik... teška propaganda.

propaganda.jpg

Poslednja izmena:
apsolutno svaki:rotf:
koliko muzeva u srbiji jue u stanji da resi zeni apsolutno svaki egz problem?
cak i ako oboje rade, muce se ko robovi da prezive od prvog do rpvog.
u kom svetu vi zivite majko moja mila:)
Tako je i u Hrvatskoj..
Najcesce oboje rade da privrede za pristojan zivot..
Ja npr osobno ne mogu zamisliti,da ne bih radila,nego ko princeza na grahu da sjedim doma..
Ali kazem,to je individualno..
Ako netko nece nesto,nadje sto izgovora..

Ženama je mnogo lakši život.

-Muškarac uglavnom mora da radi i bori se da bi nešto ostvario, žena naprotiv ima opciju da radi, a može i samo da se uda i reši sve svoje probleme.

-Od muškarca se očekuje da privredjuje, brine o deci i ženi, ako to ne radi većinom ga posmatraju kao luzera i nesposobnjakovića, čak i ako zaista nema posla. Sa druge strane, ako žena ne radi ništa i ne privredjuje nego samo brine o deci i živi od muževljeve plate, ona nije nesposobna nego je "domaćica". I još se njen "rad" uvek prikazuje kao nešto ekstremno stresno i važno, stalno se ponavlja kako ona pegla, kuva, čisti, menja deci pelene, kao da je to nešto naročito teško u poredjenju sa bilo kakvim realnim poslom.

-Ženama se zakonski povladjuje u mnogo čemu. Ako odluče da se razvedu, dobiju pola od onoga što je stvarao njihov muž, bez obzira na to što nisu učestvovale u stvaranju te imovine. Ako dodje do razvoda, dete obavezno pripadne majci, sem u izuzetnim slučajevima koji samo potvrdjuju pravilo.

-Žene mnogo lakše dolaze do seksa. Dok muškarac mora da se bori, da smišlja priču, da lepo izgleda, da bude pričljiv, šarmantan, duhovit, ali vrlo često i imućan ili makar ambiciozan, uz to još i dobar u krevetu, žene nemaju tih problema. Ako su čak i iole prosečnog izgleda vrlo lako mogu da dodju do seksa, i to sa više partnera. Istina, to često nailazi na osudu okoline, ali danas je to postalo skoro pa normalna stvar, a i žena vrlo lako može da sakrije svoj promiskuitet.

Sad neko može da prigovori kako se na žene gleda kao na ku.rve ako to rade i slično, ali mislim da je to tako samo u manjim sredinama (a i tu je pitanje jer po mom iskustvu i tamo je seksualno ponašanje mnogo slobodnije), i da je zapravo više naduvana priča nego istina. Vreme patrijarhata je prošlo odavno, ovo je "seks i grad" doba. Ovde u Beogradu su devojke i žene veoma slobodne, što više seksa je zapravo poželjna stvar. Većina njih prodje sve i svašta tokom mladjih godina, pa kad biološki sat krene da otkucava nadju nekog dobro situiranog tunjavka koji se do tad satirao od rada, da se skrase sa njim i prave porodicu. I da se razumemo, da sam žena i ja bih to radio, bio bih zapravo stoput nemoralniji.

Donekle se slažem, ženama je lakše - dok su lepe.
a koliko je teško biti ružna žena?
koja ne može udajom da reši svoje egzistencijalne probleme, koju okolina gleda sažaljivo. žene koje se ne udaju do određene godine se smatraju usedelicama, muškaci su s druge strane neuhvatljive neženje... to je ogroman pritisak okoline na ženu, pa da joj taman nikad niko ništa ne kaže, ona zna kako je gledaju.
na stranu lepote, gledajući svoju okolinu imam utisak da žene mnogo više rade od muškaraca, a da im se to ne priznaje (verovatno je neko već ovo pomenuo al me malo mrzi da čitam sada celu temu). zašto pranje i peglanje nije pravi posao.. niko ne želi da ga radi, mnogi muškarci bi se pre zatrpali u đubreti kao oni frikovi horderi koje viđamo na TLC-u, nego počistili za sobom.

takođe, čitala sam nedavno jednu studiju da u Srbiji za neki procenat ima više visko obrazovanih žena od muškaraca. a nisu zaslužile rukovodeće položaje? nisu dovoljno mačo, jake, verovatno, ali da su nesposobnije to sumnjam.

- - - - - - - - - -

To dobro svedoči i ona slika gore koju je nego postavio, gde dete kao stoji i sažaljivo kaže majci kako su pronašli radnike da je odmene u poslovima dok je bila na putu. I onda tu naravno stoje čitavi nizovi raznih radnika i zanimanja, kuvari, šoferi, čarobnjaci, taksisti, čistači, klovnovi, zabavljači, bolničari, nastavnici, čak i sveštenik... teška propaganda.

Pogledajte prilog 404246

samo što nije propaganda.
prosečna žena nosi muža, decu, posao i kese na glavi svaki dan. naročito u Srbiji.. : )

Poslednja izmena:

Back