DraGo70
Iskusan
- Poruka
- 6.561
a sta je bilo sa onim slikama koje sam postavio neistomisljenice?
Šta je sa njima?
Je l' to one na neki način nešto demantuju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a sta je bilo sa onim slikama koje sam postavio neistomisljenice?

ma palim vas.......... znam ja da su cetnici pobili one Hrvate u Jasenovcu ..Sisku i ostalo
u pravu ste
ja sam probao ozbiljno trazio si slike dobio si .......nisi pogledao...dobio si original umesto one tvoje doradjene.......nista ........jednostavno nisi dobronameran ........provokator .........
da stavljas izmedju cetnika i ustasa znak jednakosti znamo koje to radio...ako hoces da operes Hrvate probaj ...mene to ne zanima ..........prica zavrsena.........
vidim da na drugoj temi igras drugu igru ........ja sam za ono ILI DZA ILI BU ......trece nema
I verovatno ne nazdravljaju, uz smešak, nego samo piju čaj pošto su bolesni...
A i taj smešak, verovatno im je novinar CNN-a koji ih je slikao rekao da se nasmeše, a oni samo čekaju da se snimanje završi pa da izvade čakije i pokolju se koliko se mrze...
Ma daj Dikane, priznaj kada si pobeđen, dosta je ovakvih bezveznih komentara.
Izdigni se iznad umotvorina i bisera mudrosti koje na ovom forumu prosipa tvoj istomišljenik opšte dobro
- Draža je bio samo verbalno (ali ne uvek) na strani saveznika, a faktički, najvećim delom rata sarađivao je sa Nemcima, Italijanima, pa i Bugarima - okupatorima. Četnike je pretvorio u terorističku vojsku koja je vršila pokolje po Srbiji i drugim delovima okupirane Jugoslavije.
U čemu pobeđen.....
Kao što rekoh, ko zna kakva priča stoji iza te slike...........
Slikali se i partizani sa Nemcima, sastajali se sa ustašama,ustaše se slikale sa odrubljenim glavama četnika, svakave slike imaš, pa ja ne tražim od tebe da ih komentarišeš......
Niti znam kojoj su jedinici ti ljudi koji su se sa ustašama slikali pripadali, moguće je da su neki ljudski šljam, moguće je da je i nešto drugo posredi......
Ne želim nikog da aboliram, krivice, a svakako ni neke četnike, samozvane četnike, pripadnike Dražinog JVuO, ali nemam nikakve reči hvale ni za njihove protivnike partizane...
Da su umesto Crvene Armije, u ove prostore ušli Amerikanci i Britanci instalirali bi na vlast one koji im više odgovaraju (kao u Grčkoj) pa bi se pedest godina pisale drukčije knjige...
Ma koliko imam nisko mišljenje o oba pokreta u Srbiji, o ustašama mislim da su najgori koljači, moralne nakaze koji su počinili takav zločin koji ima malo pandana u istoriji.....
Bestijalnost i način kako su se iživljavali nad Jevrejima, Romima, Srbima, deci i ženama može da izazove samo gađenje i tužno saznanje koliko ljudski rod može nisko da padne...
Pravljenje logora za decu, masovna klanja i ubiljanja tupim predmetima, bacanje živih ljudi u bunare i jame......
Nikad se neće utvrditi tačan broj koliko je ljudi stvarno stradalo od njihove ruke....
I svako dovođenje u isti kontekst Dražinog JVuO i ustaša i ideologije koje je propagirala NDH tvorevina je u najmanju ruku bezobrazno.....
Priče poput Draža, (ali i Nedić, Ljotić) je isto što i Pavelić, kao i priče o njihovom sarađivanju je samo najprimitivnija demagogija onih koji žele da balansiranjem krivice zamagljuju oči nekakvim lažnim ''bratstvom-jedinstvom'' ili da se operu od sopstvene krivice....
Што је најгоре, ја са ове историјске дистанце заиста не видим ништа лоше у друкању комуњара нацистима... :|
А оно поређење четника са усташама... Па за комунисте то и не чуди. Усташе, као најкрволочнији и најбруталнији европски режим по питању грађана "забрањене" националности у новијој историји, комунистима су биле далеке. Са друге стране, четници су ратовали са комунистима, и били једини конкурент комуниста у обнови послератне Југославије. Није било довољно војно победити четнике. Они су се морали уништити и на идеолошком плану, и било какве позитивне асоцијације у вези са њима истребити у народу.
Са усташама је било лако. Хрватске звери, сепаратисти, шовинисти и једни од најоданијих Хитлерових керова - они сами о себи сведоче довољно. Међутим, четници су били краљева војска; "Југословенска војска у отаџбини"... Они су поседовали известан легитимитет. На њиховом челу био је армијски ђенерал, господин и јунак Првог светског рата. А комунисти нису ратовали само против Немаца; они су ратовали и против предратне Југославије. Краљевина Југославија је била подједнако њихов непријатељ као и Хитлерова Немачка, а народ не воли револуцију и револуционаре. Претходна власт се морала упрљати и понизити; морала се изједначити са фашизмом и са окупаторовом силом. Морало се ћутати о томе ко је погазио Тројни пакт, и која држава је заправо ратовала са Немачком. Морало се ћутати о томе ко је повео оружану побуну, док су комунисти чекали, као Стаљинови "спавачи". Морала се, Орвеловским методама, противничка војска прогласити за нешто најгоре.
Зато су и у комунистичкој "историји" четници (ма колико то нормалном уму било несхватљиво) морали изједначити са оним најгорим на свету - хрватским усташама. Не треба се заваравати, и у случају победе ројалиста и реуспостављања краљевине Југославије би партизани исто тако били проглашени за издајнике равне усташама.
...приче о сарадњи сам објаснио ........узалуд.....па и током ових ратова је било размене заробљеника и слика непријатеља заједно........за време Првог Светког рата ..на Солунском фронту је био пример да је за време православног Божића ..Срби и Бугари су честитали једни другоме ...има и слике али су и после наставили да ратују....примера је много.......Dakle... poenta priče je nisi u pravu u onom delu gde na početku izričito tvrdiš kako su četnici bili antifašistički pokret jer to nisu bili celog rata...
Четници домаћи издајници....питам ко су страни издајници![]()
Јесу, Драго, од почетка до краја. То што су у одређеним периодима комунисти били одређени као примарни непријатељ, а не фашисти, не мења њихов антифашистички карактер.
Чак би се, са ове временске тачке гледишта, показало као далеко паметније да су се преобразили у антикомунистички покрет, и отвореније искоришћавали евентуалну помоћ Немаца или Италијана, пошто се показало да би Италија и Немачка биле свеједно поражене и отеране из Југославије, без обзира на наш унутрашњи отпор. А са онаквим покретом бисмо макар имали земљу без комуниста.
Ма, за комунисте си издајник и народа, и државе и целог човечанства чак и ако си комуниста који се не слаже са својим "демократским" руководством, а камоли ако си антикомуниста.
Четници нису били издајници ничега. Борили су се за обнову државе коју су распарчале фашистичке Немачка, Италија, Хрватска, Бугарска и Мађарска. А комунистичке приче су већ испричане и истрошене. Са становишта државе Србије и њених националних интереса, комунисти су највећи издајници. А ја не живим у социјалистичкој Југославији, већ у пост-СФРЈ-овској Србији, која још увек стоји изгубљена у времену и простору, још неотрежњена и од Александровог, и од Титовог југославизма.
Јесу, Драго, од почетка до краја. То што су у одређеним периодима комунисти били одређени као примарни непријатељ, а не фашисти, не мења њихов антифашистички карактер.
Чак би се, са ове временске тачке гледишта, показало као далеко паметније да су се преобразили у антикомунистички покрет, и отвореније искоришћавали евентуалну помоћ Немаца или Италијана, пошто се показало да би Италија и Немачка биле свеједно поражене и отеране из Југославије, без обзира на наш унутрашњи отпор. А са онаквим покретом бисмо макар имали земљу без комуниста.
на крају испада да све моје слике не вреде ништа ...а његови бесконачни постови и једна слика где чак нема ни кокарда обара закон гравитације ..........будалаштина8)
Drago, postavljaš glupa pitanja....
Ne zna se broja četnika koliko su streljali Nemci, Bugari itd, koji su završili u logorima na Banjici, u Nišu itd....Dražini četnici nisu slali partizane u logor, nego su sami likvidirali vođe (nijedan komunista nije išo pod nemački metak u logor, nego uglavnom pod četnički nož, ako bi ga se dokopali), a obično ljudstvo su pokušavali da pridobiju na svoju stranu...Komuniste su četnicima drukali seljaci.....
Pa sina od Živojina Mišića, Aleksandra koji je bio Dražin generalštabni oficir su streljali Nemci....
Prvi ljudi obešeni u Beogradu su bili četnički ilegalci, dok su komunisti još bili u ljubavi sa Švabama....
To što ti ne znaš, ne znači da se nije dogodilo....
Francuski pokreti otpora su bili slabo aktivni, ali ipak su se međusobno krvili.....
Dok su grčki možda bili još suroviji u međusobnim borbama od naših...
Drago, postavljaš glupa pitanja....
Ne zna se broja četnika koliko su streljali Nemci, Bugari itd, koji su završili u logorima na Banjici, u Nišu itd....Dražini četnici nisu slali partizane u logor, nego su sami likvidirali vođe (nijedan komunista nije išo pod nemački metak u logor, nego uglavnom pod četnički nož, ako bi ga se dokopali), a obično ljudstvo su pokušavali da pridobiju na svoju stranu...Komuniste su četnicima drukali seljaci.....
Pa sina od Živojina Mišića, Aleksandra koji je bio Dražin generalštabni oficir su streljali Nemci....
Prvi ljudi obešeni u Beogradu su bili četnički ilegalci, dok su komunisti još bili u ljubavi sa Švabama....
To što ti ne znaš, ne znači da se nije dogodilo....
Francuski pokreti otpora su bili slabo aktivni, ali ipak su se međusobno krvili.....
Dok su grčki možda bili još suroviji u međusobnim borbama od naših...
Drago, postavljaš glupa pitanja.....
@DraGo70 uzmi ti ipak semenke i kokice
sta ti napisa
tito koji je pobio od 1944 do1948 preko 30 000 samo ovde u Beogradu a po centralnoj Srbiji tuga...
pre neki dan emisija o Kragujevcu ....2500 posle rata......Nish 5 000.......
ako ovako titovim putem nastavis ima da izadje da su Cetnici bili kod Staljingrada a ne 612 Vrazji Korpus
bravo DraGo70 ZA DOM SPREMNI
A što se mi onda raspravljamo kada sam još pre nekih x postova rekao da se slažem sa tobom da u ratu 1941.-1945. nije bilo pravednih, poštenih i nevinih...
I složio sam se sa tobom da su svi sarađivali sa svakim.
E sada, druga je priča što si me ti i ona dvojica napali da ja šatro tvrdim kako su komunisti bili O.K., da branim ustaše, a napadam četnike.
...
E, onda su partizani pri kraju rata i posle rata nadohnadili to što nisu radili u prvim godinama rata...
Toliko...