stefanadamovski
Zainteresovan član
- Poruka
- 369
Bilo je Hrvata i u JVuO pod Mihajlovićem, pa šta s tim? I jedan od glavnih u ustanku u Srbu je bio Hrvat Marko Orešković. Da je bilo toliko Hrvata među partizanima kao što ti kažeš ne biste porušili na hiljade spomenika po celoj Hrvatskoj, ne bi se okupljale mase tamo u Blajburgu sa ustaškim obeležjima, a samo malobrojni kad su neke antifašističke komemoracije. Ne biste dovodili ustaše iz sveta 1991, nazivali jedinice HOS po ustašama, podizali spomenike ustašama, ne bi navijači Širokog sebe zvali Škripari. A Škripari su bili 99% ustaše.Narod ne može biti odgovoran za bilo kakve zločine, zaboravi to. Da je tako, onda bi svi Srbi bili odgovorni za genocid u Srebrenici. Ti bi, također bio genocidan.
Partizana nije bilo "smiješno malo u partizanima". Ne razumijem zašto lažeš. Gotovo svi Hrvati su Dalmaciji su se instant digli protiv fašizma. Također, mnogo antifašista bilo je i u drugim hrvatskim regijama, uključujući i Istru. Vrhovni zapovjednik svih partizana, na cjelokupnom teritoriju bivše Jugoslavije, bio je HRVAT, Josip Broz Tito. Misliš li da bi Hrvat mogao biti glavni antifašist među narodom u kojem je bilo "smiješno malo partizana"? Daj odrasti i ostavi se nametnute ti propagande iz režimskih medija Srbije!
Domobrane nitko normalan ne miješa s ustašama. Domobrani su bili po sili zakona regurtirani građani, koji nisu smijeli odbiti odoru. Kazna za dezerterstvo bila je smrt! Ti si po sposobnosti rezoniranja očito neki tinejdžer.Ali gori sam ja, jer se u ove sitne sate raspravljam s pubertetlijom.
![]()
Pogledaj malo sastave tih prvih jedinica i divizija, koliko je bilo Hrvata u Prvoj i Drugoj proleterskoj na primer, postoje podaci o svemu tome, ja sam čitao svojevremeno, bilo vas je vrlo malo do pada Italije. Tek nakon toga je broj Hrvata prevazišao broj Srba ako račinamo samo Hrvatsku, to su sve podaci iz SFRJ. Pa čak ni tad broj Hrvata u partizanima nije prevazilazio broj u Ustašama i Domobranima, sve do kraja rata. 1944. Pavelić je imao bar 100 hiljada pod svojom komandom, a o dobrovoljcima koji su išli na istočni front da ne govorim, bilo ih je na hiljade.