У Турској живи девет милиона Срба!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravih turaka nije bilo u Srbiji ? :hahaha:

Smesno ali sta ces kad nam Vuk Karadzica, Benedikt Kupresic, Dositej Obradovic, Simeon Piscevic bas to o Srbiji pricaju. Da nema pravih Turaka u Srbiji i da raja Turcima naziva Muslimane.

A gdje su bili ?

U Turskoj, bilo je na Kosovu jedna enklava Turaka.

Pa davali ste djevojke, kćerke, sestre, rodice za dunum zemlje...

I oni imaju veze za etnogezom danasnjih Srba ???? Valjda imaju vise veze za Turcima, ili su se ta muslimanska deca koji pricaj turci vracali u Srbiju. Vidis koja je to glupost.

E čuj nije bilo pravih turaka u Srbiji :hahaha:

Simeon Piščević, Memoari, 1744-1784:

"Treba napomenuti da se Turci preko Save u Turskoj, u Bosni i Srbiji, razlikuju od onih u Anadoliji i Egiptu. Oni su nekad bili hrišćani, kao i ostali Srbi, ali su se zbog turskog besa i nasilja isturčili. Žive najviše u gradovima, a po selima retko. Jezik i običaji su im srpski."

Ti ko da si kod Deretića išao na časove :hahaha:

To je postala fraza kad Srbin nesto u istoriji kaze.

Evo pravih Turaka. Inače pravi Turci pripadaju altajskoj grupi naroda zajedno sa Mongolima i Tunguzima.

kyrgyz-men2.jpg

kyrgyz-men1.jpg

- - - - - - - - - -

A evo kako su ti isti drevni Turci sami sebe prikazivali.
turkicimagesup8-1.jpg

Mogao si i kineze postaviti...isti je efekat.
Eto vaših argumenata.
Pogledajte klip koji sam postavio...

On sto je interesantno je da je Turska bila najjaca dok je vazio sistem ne protekcije. Vec prema zasluzi,to se odnosilo i na ove velike vezire sa ovih prostora,Izvanredno sposobni bez obzira na skromno poreklo. Kada su to prekinuli poceli su da propadaju. Kada su sinovi velikasa poceli da zauzimaju mesta sposobnih.To je univezalni princip. Bar ga mi. poznajemo dobro. Citam u Bosni slave kapetana Gardasevica koji se u stvari borio za stari feudalni sistem koji nije mogao da opstane.Kasnije se pojavio Kemal Pasa Ataturk koji je bio cudo i ustanovio sadasnju prosperitetnu Tursku. Danas imamo Erdogana koji je u sustini nazadan politicar i koji moze da ih unazadi ali ima jaku opoziciju i nece uspeti.

Ja znam da vas istina boli.
Pogledaj klip koji sam postavio.
Vi ste original turci.
Turci jesu imali svoje regularne žene (bule kako ih ti nazivaš). Misliš da im se nisu svidjale srpkinje ?
Nemate svoju nacionalnu kuhinju...sve vam je tursko osim svinjetine i kiselog kupusa.
"Tamo daleko" je turska pjesma, gusle su turski instrument...
Bili ste turske sluge 500 godina i borili ste se na Nikipolju na turskoj strani a protiv evropskih kršćana.

I sad ti dođeš bez ijednog argumenta da sa mnom raspravljaš i nazivaš me provokatorom...
Smiješno...

Sad ti nas ubedjujes na Srpskom da smo Turci, a mi tebe ne mozemo na istom tom Srpskom jeziku (kojim citas i pises) da ubedimo da si Srbin islamske veroispovesti :D

To je istina koja tebe boli.

Sto lupas poturice?
Koliko je Olivera rodila sinova Bajazitu?
Dobrovoljno je pristala da se sterilise i to po srednjovekovnim metodama.

Turčine, tri sina je Olivera rodila Bajazitu a udala se za njega na nagovor kneginje Milice i pravoslavnog sveštenstva.
Čuj sterilisali je :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Čime ? Užarenim nožem ?
Kakve sve gluposti ovdje čovjek neće pročitati...

On sto je interesantno je da je Turska bila najjaca dok je vazio sistem ne protekcije. Vec prema zasluzi,to se odnosilo i na ove velike vezire sa ovih prostora,Izvanredno sposobni bez obzira na skromno poreklo. Kada su to prekinuli poceli su da propadaju. Kada su sinovi velikasa poceli da zauzimaju mesta sposobnih.To je univezalni princip. Bar ga mi. poznajemo dobro. Citam u Bosni slave kapetana Gardasevica koji se u stvari borio za stari feudalni sistem koji nije mogao da opstane.Kasnije se pojavio Kemal Pasa Ataturk koji je bio cudo i ustanovio sadasnju prosperitetnu Tursku. Danas imamo Erdogana koji je u sustini nazadan politicar i koji moze da ih unazadi ali ima jaku opoziciju i nece uspeti.

Kemal Pasha mason 33. stepena napravio nekakvu revoluciju u Turskoj nesto kao nasi petooktobarci.

Turčine, tri sina je Olivera rodila Bajazitu a udala se za njega na nagovor kneginje Milice i pravoslavnog sveštenstva.
Čuj sterilisali je :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Čime ? Užarenim nožem ?
Kakve sve gluposti ovdje čovjek neće pročitati...
Jel mogu da te pitam nesto, sta radis pred spavanje? Nabrajas pretke? I dokle stignes pre nego se pojavi neki Jovan, Nemanja, Ilija???

Jos malo citata

Србији су спаије, које су понајвише бегови из Босне и из Ерцеговине - стари Србљи, од који су млоги и у Турској вјери сачували своја стара презимена до данас, н. п. Љубовићи, Соколовићи, Видаићи, Рашчићи, Бранковићи, Филиповићи, Ђурђевићи; а и од Турски имена презимена понајвише им се свршују на ић, н. п. Бегзадић, Шаинпашић, Ченгић и т. д Vuk Karadzic

U Srbiji jedan od hiljadu Turaka zna turski. Vuk Karadzic

Turci koji pricaju dubrovnicki srpskohrvatski jezik, Bartomel Kasic 17. vek.

Ovim dakle načinom odlučih ja Pismo ovega Rituala, ili Običajnika istomačiti naški, bivši ja govorio, i općio s ljudmi od razlicih Rusaga Slovinskih, hodeći po svitu: i ja sam njih ovaka govorenja razumio, i oni su moja: (Krstjani, Rašani, Serblji Poluvirci, i Turci.)

Jel mogu da te pitam nesto, sta radis pred spavanje? Nabrajas pretke? I dokle stignes pre nego se pojavi neki Jovan, Nemanja, Ilija???

Kad shvatite da smo stariji narod od vas, da imamo stariju državu od vas, da vi NIKAD niste vladali Bosnom dok mi dijelom Srbije jesmo...da ne nabrajam...tada nećeš postavljati takva pitanja.
Čitajte malo strane izvore, okanite se Deretića i Dobrice Ćosića.
Njih dvojica na nekom ozbiljnijem simpoziju ne bi ni kapute držali istinskim istoričarima i naučnicima a vama su ikone...

Imas pogresnu predstavu o masonima.U sustini to je progresivno i pozitivno okupljanje najpametnijih ljudi svoga vremena.
petooktobarci su deca bivsih vlastodrzaca navikla na privilegije i skloni kriminali i neradu.

nemam dobro misljenje o njima posto ni oni nemaju o nama udarajuci na nacionalni identitet gde stignu,
nesto slicno je uradio i Kemal Pasha Ataturk u Turskoj, evo malog primera:

U Turskoj arapsko pismo zamenjeno latinicom, kao deo reformi osnivača moderne turske države Mustafe Kemala Ataturka -1928. godine

Pod izgovorom povećanja pismenosti među Turcima, koja je bila veoma niska u dvadesetim godinama prošlog veka, Ataturk je zagovarao zamenu arapskih slova sa latiničnim pismom.

Slično kao persijski, turski jezik se pisao arapskim slovima stotinama godina posle prelaska turaka na islam. Zbog toga što je turski pisan arapskim pismom, Turci su znali da čitaju Kuran, i druge islamske tekstove relativno lako, spajajući ih sa islamskim identitetom – koji je Ataturk gledao kao pretnju.

Zajedno sa uvođenjem latiničnih slova, Ataturk je uspostavio komisiju zaduženu za zamenu arapskih i persijskih pozajmica u turskom jeziku. Shodno sa njegovom nacionalističkom agendom, Ataturk je želeo jezik koji je čisto turski, što znači da su se stare turske reči vratile u upotrebu umesto arapskih reči.

http://www.dnevno.rs/ekalendar/na-d...zave-mustafe-kemala-ataturka-1928-godine.html

Jos malo citata

Србији су спаије, које су понајвише бегови из Босне и из Ерцеговине - стари Србљи, од који су млоги и у Турској вјери сачували своја стара презимена до данас, н. п. Љубовићи, Соколовићи, Видаићи, Рашчићи, Бранковићи, Филиповићи, Ђурђевићи; а и од Турски имена презимена понајвише им се свршују на ић, н. п. Бегзадић, Шаинпашић, Ченгић и т. д Vuk Karadzic

U Srbiji jedan od hiljadu Turaka zna turski. Vuk Karadzic

Turci koji pricaju dubrovnicki srpskohrvatski jezik, Bartomel Kasic 17. vek.

Ovim dakle načinom odlučih ja Pismo ovega Rituala, ili Običajnika istomačiti naški, bivši ja govorio, i općio s ljudmi od razlicih Rusaga Slovinskih, hodeći po svitu: i ja sam njih ovaka govorenja razumio, i oni su moja: (Krstjani, Rašani, Serblji Poluvirci, i Turci.)

Kaže Vuk koji je nosio turski fes ?
Kaže Vuk koji je prepisao bosanski rječnik ?
Zašto u Vukovom rječniku nije mleko nego mlijeko ? Pijesak a ne pesak...itd.
A izvori su ti...garant od Deretića ...

Kad shvatite da smo stariji narod od vas, da imamo stariju državu od vas, da vi NIKAD niste vladali Bosnom dok mi dijelom Srbije jesmo...da ne nabrajam...tada nećeš postavljati takva pitanja.
Čitajte malo strane izvore, okanite se Deretića i Dobrice Ćosića.
Njih dvojica na nekom ozbiljnijem simpoziju ne bi ni kapute držali istinskim istoričarima i naučnicima a vama su ikone...
Prijatelju, Srbe muslimanske veroispovesti ne mrzim, postujem ih jer sam svesna ko su, nasa zalutala braca. A ti se zapitaj. da ne nosis previse mrznje u sebi prema Srbima pravoslavne veroispovesti za nekoga ko je nacisto sa sobom i svojim poreklom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back