U susret uskrsu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Volim najviše jaja iz varzila, pa crvena ili žuta i volim iz lukovine ali obavezno sa travkom, to mi nekako ide jedno s drugim. I da, totalni hit su mi karirana jaja, znate ono sa izolir trakom, pa u dve boje, to extra ispadne!
:)

Molim te, objasni kako koristiš varzilo.. Prošle godine sam pokušala i nikako mi nije uspelo :(
A i za ovo drugo, ne bi bilo loše neko uputstvo.. :)

kad sam bila mala nikad nisam volela uskrs zbog sve te kolicine kuvanih jaja koje sam morala da jedem.
ajde belance pojedem,al zumance sam oduvek krisom bacala ili terala nekoga da jede.jer su glupa jaja uvek bila prekuvana :roll:
mislim nemam ja nista protiv kuvanih jaja,al ja volim da budu meksa,da se bas ne ugusis od onog groznog prekuvanog zumanceta.
e da odavno sam se iskljucla iz akcije farbanja jaja...jos mama ponekad ofarba obicaja radi,mada ja ih bojkotujem.
najlepse vezano za to je kad dobijes cokoladnog zeca i slatkise.samo sad vise ni to ne dobijam...

Molim te, objasni kako koristiš varzilo.. Prošle godine sam pokušala i nikako mi nije uspelo :(
A i za ovo drugo, ne bi bilo loše neko uputstvo.. :)

Pa lepo ga staviš kao lukovinu... znači poslažeš jaja u šerpu da kuvaš i staviš varzilo, nikakva filozofija, kuvaš koliko mislš da treba jajima... ja nekad dobijem baš bordo boju a nekad više vuku na crvenkasto - roze, valjda zavisi i od jaja..
Ne znam na šta si drugo mislila, jel na karirana jaja? To je malo komplikovanije ali stvarno extra izgleda, ja obično napravim 2-3 i poklonim posebnim osobama :) Elem, uzmeš izolir traku i oblepiš oko jajeta (onako kao obruč) i probaš da svuda lepo zalepiš da ti nigde nema otvora... onda staviš u najlon čarapu ili u šta već stavljaš, ili ako farbaš hladnim bojama onda ne moraš jer se traka razlepi od toplote. I to lepo staviš u jednu boju, npr crvenu... kad se oboji skineš traku, zalepiš sad na jaje uzduž, opet u čarapu i spuštiš npr u plavu boju... tamo gde nije bilo trake biće ti ljubičasto, uzduž crveno a popreko plavo... nema šanse, mnogo sam ja ovo konfuzno napisala... :D:D:D

Evo ih i meni najdraze ofarbanih jaja...:D
dscn0067lx3.jpg

Osim flomastera, koriste se i vodene boje...pa se to posle necim prelakira da se bi boja skidala...Ono drugo je sa salveta tehnikom.
A evo ih i moja, od prosle godine
dscn0078op7.jpg

Za farbanje koristim neki rendani koren, ne znam kako se zove ali ga ima na tezgama...
Volim boju koja ispadne od njega+ prirodno je.Za saranje uzmem cvetice, travke i jos ponesto sta mi se nadje pri ruci....

Ma nisi.. razumije se.
znaci, pronaci recimo list djeteline ili nekakav drudaciji, tek da dobije formu nekakve sare, zatim svako jaje posebno u najlon carapu dobro zavezati, da se listovi ne pomijeraju i staviti u lukovinu, koja je prije toga vec dobro prokuvana.
Eto tako se to radi.

......
Ono sa karminom, ipak je za malo intimnije trenutke...:lol:
i da napomenem da sa nakarminisanim usnama samo zenska osoba moze da farba jaja ;)

:D:D:DTo deca u vrticu farbaju tako...
Odvojis najtanji list salveta na kom je stampa neceg interesantnog.
To sto ti se svidja, iseces
Jaje premazes specijalnim lepkom za salveta tehniku
Onda nalepis slicicu sa salvete
i na kraju se valjda opet necim premaze
Sada sam ti sve to laicki objasnila jer nisam ni ja bas najupucenija u to (mada sam o tome i citala i slusala...:))
Znam da pribor za salveta tehniku imas da kupis u svakoj bolje snabdevenoj knjizari
ili u Gizela Hoby u Golsvortijeva 21 ako si iz BG.

Sigurni smo da će vam se ova tehnika svidjeti jer je izuzetno brza i jednostavna, a rezultat efektan. Primjenjuje se na širok krug predmeta od raznih materijala kao npr. drveni predmeti, kutije, staklene posude, čaše, terakota posude, svijeće, posude od porculana, stiropora, tekstila i sl.

Princip rada je jednostavan:

1. Ako je predmet već obojan salveta se nanosi direktno na predmet. željeni motiv na salveti se izreže i prije ljepljenja trebaju se odvojiti bijeli slojeve salvete tako da ostane samo onaj tanki sloj salvete s motivom. Kistom se tanko premaže mjesto gdje će se salveta zalijepiti, na to mjesto se pažljivo položi izrezani motiv, lagano rukom izravnaju rubovi i pusti da se osuši. Kad se rad osušio sve treba još jednom premazati bezbojnim lakom radi zaštite.

2. Kod nanošenja salvete na neobojane predmet, postupak je sljedeći. Predmet se boja akrilnom bojom i pusti da se dobro osuši. Nakon toga se nanosi salveta već objašnjenim postupkom. Ako se želi krakle (ispucana) podloga, nakon prve boje (svjetlije) predmet se premaže krakle lakom, a zatim pređe drugom bojom (tamnijom), i pusti da se dobro osuši. U tjeku sušenja boja će "pucati". Kada je predmet dobro osušen i ispucan, može se prijeći na nanošenje salvete.

Materijali:
- Akrilne boje
- Prozirna ljepila
- Prozirni lak za završni premaz
- Salvete različitih motiva i boja

nasla sada na netu i prekopirala:D

Upravo sam ofarbala jaja (ceo dan sam radila)
Nista mi se boja nije primila...:-(
izgledaju kao da su bili malo na suncu pa porumeneli
Slikala bih ih , ali sam toliko ocajna...
Mozda sutra..mada mi dodje da kupim nova i opet sve iz pocetka
..a tako sam se radovala...:-(:-(

Mirka ...
Super su ti
i golub i cvetic(jesu li to neke nalepnice?)...i lepo ti je boja primila...a ne ko moja
ali jagodica bobica.....Mirka....zasto?:D

Pa kako zasto?
To je omiljeni junak u našoj kući, imamo sve ..od donjeg veša do posteljine ...kad imaš 5 godina ne može ni Uskrs da prodje bez jagodice bobice !

Ti Cheers nisi do sad shvatila da sam ja majka jednog malooooog deteta???':lol:

Pa kako zasto?
To je omiljeni junak u našoj kući, imamo sve ..od donjeg veša do posteljine ...kad imaš 5 godina ne može ni Uskrs da prodje bez jagodice bobice !

Ti Cheers nisi do sad shvatila da sam ja majka jednog malooooog deteta???':lol:

A bre...Mirka...
Jesam shvatila sam,
i mom detetu je Spiderman omiljeni junak
pa ga opet nisam stavljala na jaja.
Ne ide mi nekako uz uskrs,
a i nisam htela nista da ti prebacim....samo onako sam prokomentarisala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back