To deca u vrticu farbaju tako...
Odvojis najtanji list salveta na kom je stampa neceg interesantnog.
To sto ti se svidja, iseces
Jaje premazes specijalnim lepkom za salveta tehniku
Onda nalepis slicicu sa salvete
i na kraju se valjda opet necim premaze
Sada sam ti sve to laicki objasnila jer nisam ni ja bas najupucenija u to (mada sam o tome i citala i slusala...

)
Znam da pribor za salveta tehniku imas da kupis u svakoj bolje snabdevenoj knjizari
ili u Gizela Hoby u Golsvortijeva 21 ako si iz BG.
Sigurni smo da će vam se ova tehnika svidjeti jer je izuzetno brza i jednostavna, a rezultat efektan. Primjenjuje se na širok krug predmeta od raznih materijala kao npr. drveni predmeti, kutije, staklene posude, čaše, terakota posude, svijeće, posude od porculana, stiropora, tekstila i sl.
Princip rada je jednostavan:
1. Ako je predmet već obojan salveta se nanosi direktno na predmet. željeni motiv na salveti se izreže i prije ljepljenja trebaju se odvojiti bijeli slojeve salvete tako da ostane samo onaj tanki sloj salvete s motivom. Kistom se tanko premaže mjesto gdje će se salveta zalijepiti, na to mjesto se pažljivo položi izrezani motiv, lagano rukom izravnaju rubovi i pusti da se osuši. Kad se rad osušio sve treba još jednom premazati bezbojnim lakom radi zaštite.
2. Kod nanošenja salvete na neobojane predmet, postupak je sljedeći. Predmet se boja akrilnom bojom i pusti da se dobro osuši. Nakon toga se nanosi salveta već objašnjenim postupkom. Ako se želi krakle (ispucana) podloga, nakon prve boje (svjetlije) predmet se premaže krakle lakom, a zatim pređe drugom bojom (tamnijom), i pusti da se dobro osuši. U tjeku sušenja boja će "pucati". Kada je predmet dobro osušen i ispucan, može se prijeći na nanošenje salvete.
Materijali:
- Akrilne boje
- Prozirna ljepila
- Prozirni lak za završni premaz
- Salvete različitih motiva i boja
nasla sada na netu i prekopirala