U Srbiji zive, a ne govore srpski

Драго ми је да си свестан колико си привилегован.

Ево, Дроид одлично зна српски па је добио посао у јавној служби. Да га не зна, добио би ******.

Tako je. Ja se ponosim i svojim srpskim i madjarskim drzavljanstvom. :)

- - - - - - - - - -

Izvini, a ko su ti ljudi koji ne znaju srpski, nisu rodjeni u Srbiji a treba im srpsko drzavljanstvo?

Opet nemas pojma i blamiras se. Zasto mislis da je Srbija tolika rupa da niko ne bi uzimao njeno drzavljanstvo?

Prvo hiljade Turaka je trazilo srpsko drzavljanstvo po poreklu. Pogotovo u momentu kada su nam ukinute vize, a dalje i masa Siptara i dalje prizeljkuje srpski pasos.

Eto tako da nema mesta tvom sarkazmu.

Mogu ja da pitam....Koliko ljudi zna zakone koje moraju da postuju?

Znaci ako ne postujes te zakone, bices kaznjen sigurno , osim ako tuzilac ne radi svoj posao , ili ne sme da radi...

Sta je bitnije za ugodan zivot u uredjenoj drzavi?

Znanje zakona i pravila ili znanje sluzbenog jezika?

Ја ћу потврдити да у Србобрану МаЏари перфектно спикају српски... а и у Бечеју.

- - - - - - - - - -

Imaju malo jače Š ali ok...normalno razgovaraju

- - - - - - - - - -

А где су ту Турци?

Na njima je u Srbiji još davno izvršen djenosajd...njih nema...ima poturica, ali pošto poturica ne može biti narod, nacija, normalan...i sl...nema ni jezik za njih...

Evo, ja sam iz tog kraja (i mađar) i znam oba jezika na lepom nivou. Nažalost, to što se dešava u tim malim mestima ( primer Malih Pijaca ) je to da ima dosta ljudi koji ne znaju srpski. Ali to je više posledica toga što oni nemaju neki broj posetilaca iz ostalih delova srbije, a većinu poslova obavljaju u tako tim malim naseljenim mestima. U Bečeju ili Subotici, nema taj problem, jer su to mešane sredine.
Inače je u školama obavezno učenje srpskog jezika (ipak je ovo Srbija, to je službeni jezik) ali nastava je katastrofa, naučio sam jezik zahvaljujući roditeljima i televiziji, u srednjoj sam išao u srpsko odeljenje, a na faksu na srpskom slušam nastavu, bez ikakvih problema.

Back