U Srbiji vlada bela kuga, a porodice sa puno dece gladuju !

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam jednu dalju rođaku, koja je, trudna s trećim detetom, a na ivici bede onomad, rekla: gde ima za dvoje da jedu, biće i za trećeg.

?

Jel roditeljsko staranje završava s punim stomakom? Il napola punim? I, jel pun stomak jedino što roditelj treba da obezbedi detetu?

Meni su to budalaštine. Linija manjeg otpora. Nema veze, izrašće. Ranićemo ga golim pasuljom i suvim lebom, i nosiće odeću starije sestre. Pa šta što je muško, neće mu se pozna, prepravićemo.

Alo ljudi?

Jedan čovek kojeg znam je na pitanje zašto ima samo jedno dete uvek odgovarao: neću da pravim sirotinju.

Uvek sam mislila da mu je ta bila baš mudra.

Imaš li ti nekakav dokaz da je to budalaština ili je to samo tvoje mišljenje, jer je to istinito što sam rekao. Da nema milion nezaposlenih. Da Beograd, Novi Sad itd nisu prenaseljeni. Da se stanovništvo planete uvećava. Da škole svake godine izbacuju svršene i nesvršene studente koji prave posao službi za ne- zapošljavanje. I da neko treba da radi za tvoju decu jer su gladna, jer si ti bio sposoban da ih naprviš a nisi sposoban da ih nahraniš. Moj deda sa majčine strane imao je šestoro dece i sve ih je izveo na "put" i nije čekao bilo čiju milostinju...Ako ne možeš da izdržavaš ženu i decu nemoj da ih imaš to je zakon..... poenta moje priče jeste da treba zbrinuti one koji su VEĆ rođeni a ne brinuti o inkubatorima, bebi iz epruvete itd. ......onima koji nisu rođeni. A i vreme će pokazati. Volim onaj film Boja Hrane ili beše zelni Sojler.. treba se pogledati.....

...polako :mazi:...polako, sat se uzbuDJavash :lol:..

Zanimljivo je koliko ljdui velicaju i pronalaze nesto tako sveto i svetlo u tome da gurnes unutra ,svrsis i napravis dete. To moze svaka budala. Dokazano je da to rade i ljudi ometeni u razvoju. Pitanje je da li imas mozga da postavis sebi par pitanja: Hej, pravimo dete, da li mozemo da ga prehranimo? Da mu pruzimo skolovanje? Koliko to sve kosta? Koliko je moj posao siguran da cemo mi to sve uspeti da uradimo do kraja kako treba? Da li ce moj brak opstati ako negde zaskripi? Nego mnogi kazu: Ma daj, gde ima za dvoja usta ima i za trece, deca su svetinja treba ih praviti i td, pa se posle hvataju za glavu i onda presrecu ljude i krive ostale oko njih, zasto im drzava ili ne znam ko ne pomaze . Pamet u glavu, pravljanje dece je stvar edukacije. Zato imate zemlje 3-eg sveta gde stancuju decu gladni i siromasni i umrisu svakodnevno, jer nisu edukovani, i imate bogate zemlje, gde ljudi jesu edukovani i informisani pa veoma oprezno ulaze u ideju osnivanja porodice . Sam odlucujes u to, nije te drzava nagovorila iako sire tu propagandu bele kuge i sl gluposti (shvati da politicari ovde time idu uz dlaku patrijarhalno vaspitanom stanovnistvu koje ce sigurno da glasa za njih ako pomenu svetost srpstva, porodice, dece i sl).
A to da li je praviti decu nekakav zivotni cilj i misija. Ne nije. Daleko od toga, to j esamo izbor. Neko je pomenuo i velika je istina da nas vec ima previse. Svetska populacije je odavno presla nivo normale i vec postoje problemi u energiji, hrani, vodi i td....

I interesantno je koliko ti ljudi , ne samo u Srbiji vec i na svetu, koji brinu za nerodjenu decu, za pravljenje i svetost pravljenja dece, brinu za tu decu dok jo nisu rodjena. Dok su u utrobi, fetusi i td. a onog momenta kada se to dete rodi ! E tada si sam na svome. Odjednom nekako prestanu da brinu upravo u onom momentu bas kada pocne da zivi. A ovamo su skroz za zivot, spasite zivot, ima za jos jedna usta i bla bla bla bla.

Kao što je već rečeno, na globalnom nivou broj ljudi na planeti je u velikom porastu. Samo u poslednjih 10 godina svetska populacija se uvećala za milijardu, pa danas ima 7 milijardi ljudi na planeti i ukoliko se ovaj trend nastavi, za nekoliko decenija doći će do totalne katastrofe pošto jednostavno neće biti dovoljno resursa da se prehrane svi ovi ljudi.
Prema tome, bela kuga iliti negativan prirodni priraštaj uopšte nije globalni problem. To je lokalni problem, a glavni problem je ogroman broj ljudi. U ovom slučaju migracije ljudi su daleko bolje rešenje umesto pospešivanja još većeg prirodnog priraštaja.
Tako da problem "bele kuge" ne postoji, a to što u nekoj zemlji vlada "bela kuga" se može rešiti migracijom radne snage iz drugih delova sveta ili eventualno odredjenim pozitivnim merama prema lokalnom stanovništu, ali tu se opet mora naći mera da se ne ode u neku drugu krajnost.
Jedino što može da bude problem je to što postoji odredjena grupa ljudi kojima se ne svidja ideja da im se pripadnici drugih nacija i rasa doseljavaju u komšiluk - ali šta da se radi, ta ekipica će i onako da izumre pre ili kasnije.

A ove neodgovorne što se kote ko zečevi, pa posle kukaju i traže od drugih da im izdržavaju decu, treba tretirati kao zlostavljače dece i psihički poremećene osobe, pošto jedino je tako moguće objasniti situaciju u kojoj živiš u najvećoj bedi i nemaš decu da prehraniš, ali zato svesno praviš još jedno dete iako znaš da će i ono da gladuje.

Deca jesu najveca radost, sreca...ali i odgovornost...ako je neko slucajno ispustio i tu cinjenicu. Imati dete ne znaci omoguciti mu najosnovniju egzistenciju...tj da nije gladno, zedno, golo i boso. Deci se treba posvetiti, raditi sa njima....i ako se pozovete na komunjarske fore tipa "moja baba je odranila 10 i sta im fali..." onda stvarno imate problem. Ako mi neko objasni da onaj ko ima petoro, sestoro ili koliko god dece, moze svakom da se posveti, onda nema nikakvih problema. Medjutim, cisto sumljam i da moze sebi da se posveti, jer ocigledno mu fali fijuga ili dve u glavi. Aj sad svaka od nas da rodi petoro dece, i da sednemo na sred ulice i kukamo kako smo siromasni, nemamo da jedemo i ostalo...Nemam nijedno dete, jer prosto ne mogu da ga priustim ni sebi ni ovom drustvu...od koga sigurno ne ocekujem da ga izdrazava pored mene...Ne zelim da deca odrastaju zeljna apsolutno svega, da im roditelji verovatno u takvim situacijama posezu za alkoholom, nasiljem (jer, necemo se lagati, u takvim porodicama toga ima najvise)... Nije moj stav nehuman, samo je realan...niti sam ja neko poseban, naprotiv, ista sam kao i svi drugi....

O što si dosadna.:roll:
1.Nećemo da finansiramo višečlane porodice jer bi se Mandovi i Kosovari štancovali kao zečevi te bi ova šačica zaposlenih,osim za svoju porodicu,radila i za njih.Ja jesam za npr.ukidanje PDV-a porodicama koje imaju najmanje četvoro dece,al' da im dajemo džabe i još rmbačimo za njih...Jok!
2.Super je kada nam neko iz Amerike govori da smo ološ.Gledajte svoja posla i ostavite svet na miru.

U Srbiji je glavni problem bela kuga. Svi kukaju kako se ne radja dovoljno dece, a porodice koje imaju cak devet ,deset dece bukvalno gladuju. Drzava sa jedne strane podrzava porodice sa puno dece, a sa druge strane kada treba da se pomogne tim ljudima onda se dobije odgovor sto ste radjali toliko dece kada ne mozete da ih izdrzavate...
Drzava mora da pomaze porodice sa puno dece, jer to je buducnost.
p.s. U Madjarskoj zena koja rodi trece dete ide u penziju.

А шта у Мађарској раде са мајкама које роде десеторо деце?

Да ли примећујете да постоји оргомна квалитативна разлика са породицама које имају троје-четворо деце и оних које имају деветоро-десеторо.

Posto ti zivis u Srbiji mogao bi da budes zabrinut za decu koja zive u istoj zemlji gde i ti.
Što ja da budem zabrinut? Neka budu zabrinuti oni retardi koji su ih napravili da gladuju, ja nemam nikakve veze s tim. Nijedno dete nisam napravio gladnim i to nije moj problem.

Inače baš volim vas mudrosere iz dijaspore koji sa nekoliko hiljada kilometara udaljenosti nama ovde sole pamet oko čega bi trebalo da brinemo.

Što ja da budem zabrinut? Neka budu zabrinuti oni retardi koji su ih napravili da gladuju, ja nemam nikakve veze s tim. Nijedno dete nisam napravio gladnim i to nije moj problem.

Inače baš volim vas mudrosere iz dijaspore koji sa nekoliko hiljada kilometara udaljenosti nama ovde sole pamet oko čega bi trebalo da brinemo.

podatak o 400.000 gladne dece u srbiji je zlonameran, a i da je tacan (kao sto nije) u americi oko 100 puta vise ljudi dobija bonove za hranu,
a ako bonova nema gladuju.

Back