U Srbiji sve vise ljudi sito svega

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.774
Tacna je informacija, ali gde je staviti...
U domen ministarstva za rad i socijalna pitanja sigurno....

Da li ce je potvrditi ministarka Kisic?
Hoce ali ce je malo okrenuti....
Naci ce podatke da u Srbiji vise nema socijalno ugrozenih i da su zato siti.

Da li ce mediji potvrditi?
Hoce, ali ce je malo okrenuti.
Naci ce primere da se voze bolja kola i da sve vise ljudi ima po vise komada nekretnina u proseku.

A onda ce onaj ko je sit svega postati zbunjen ali i dalje sit svega....
Pa jedino on je sit svega, ostali su ili siti ili imaju stan i kucu i vikendicu...

Cak i juce siti svega sad mu ponavljaju da je nesposoban ako ne moze da zaradi bar 500e u Srbiji.
Ko su onda ti siti svega?
Duhovi u Srbiji , postaju ljudi kad odu u emigraciju, doduse budu i napljuvani.

Tema ti je odlicna, ali ja ipak mislim da su ljudi gladni i zedni, fizicki gladni, a duhovno zedni

siti ispiranja mozga, sigurno si na to mislio, jer samo se laze [i krade, ali to vec znamo]

treba promeniti zakon i zapretiti ozbiljnijim kaznama za ispiracinu mozgova, ali vec ispranim mozgovima smetamo mi teoretocari zavera... za teoretisanje mogu da nas uvate ali sta je sa stvarnim ispiranjem mozgova, e za to treba da se odgovara pred zakonom

p.s. imamo i ovde na forumu nekolicinu ispiraca u pokusaju, znamo svi koji su, oni koji su pili trampovu varikinu, a u stvari opijeni putlerovacom sad povracaju

Poslednja izmena:
Kako i gdje zaraditi prosječnih 500 eura, ne samo u Srbiji. Slično je i u BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj..
Teško.. a za to su krivi političari, jer su nesposobni, korumpirani, nepodobni da vrše svoje funkcije?
Malo sutra.. ko god da dodje na vlast, teško da može šta promijeniti. Spor i težak je boljitak, napredak, standard.
Sve veći jaz je izmedju imućnih i onih koji preživljavaju od danas do sutra.
Ali, nikad više se ne baca hrane, voze dobra kola, nose skupi i brendirani smartfoni.. da se može zaraditi, može.. fakultet ili dobar zanatt uz volju za rad i vjeru u bolje sutra sve se može.
Ali, bilo bi to idealno da nije "demokratije". Samo da si podoban, nema veze što nemaš neke škole, radićeš nekako. Kad sse uz to doda, nesloga, sankcije koje su bile, devastacija i krah mnogih firmi, preduzeća, korupcija na svim nivoima, zavist, naš hebeni mentalitet.. sve to kad se sabere i oduzme, dobri smo kakvi smo.

Kako i gdje zaraditi prosječnih 500 eura, ne samo u Srbiji. Slično je i u BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj..
Teško.. a za to su krivi političari, jer su nesposobni, korumpirani, nepodobni da vrše svoje funkcije?
Malo sutra.. ko god da dodje na vlast, teško da može šta promijeniti. Spor i težak je boljitak, napredak, standard.
Ali, nikad više se ne baca hrane, voze dobra kola, nose skupi i brendirani smartfoni.. da se može zaraditi, može.. fakultet ili dobar zanatt uz volju za rad i vjeru u bolje sutra sve se može.
Ali, bilo bi to idealno da nije "demokratije". Samo da si podoban, nema veze što nemaš neke škole, radićeš nekako. Kad sse uz to doda, nesloga, sankcije koje su bile, devastacija i krah mnogih firmi, preduzeća, korupcija na svim nivoima, zavist, naš hebeni mentalitet.. sve to kad se sabere i oduzme, dobri smo kakvi smo.
Ma ja ba.

Otprilike tih 500€ je minimalna plaća u Hrvatskoj. Točnije 3400kn ili 453€ ili 52700din. Neto.

Vjerojatno ni ti ne znaš što si htio reći. Mislio si reći nešto smiješno, a rekao si nekakvu glupost. Kako god bilo u Hrvatskoj, bolje je nego u Srbiji. Govorim općenito. Naravno da ima i u Srbiji onih kojima je bolje nego meni, ali ima i onih kojima je gore nego meni.
Tokom SFRJ razlika Srbije i Cro je drastično smanjena. Rat je i vas dokusurio.

Javni dug vam je oko 40 milijardi eur. Reciprocitetno naš bi trebao biti 70 milijardi. A srpski je 25.
Kada bi se Srbija zadužila koliko i Hrvatska cene i zarade bi bile iste.

Da ne govorim da su vam najveću privrednu granu jadranski turizam upravo Srbi obezbedili.

Daleko ste i vi a i mi od Slovenije koja na celom Balkanu može jedina da se busa u grudi da je normalna država. Ovo ostalo...

Tokom SFRJ razlika Srbije i Cro je drastično smanjena. Rat je i vas dokusurio.

Javni dug vam je oko 40 milijardi eur. Reciprocitetno naš bi trebao biti 70 milijardi. A srpski je 25.
Kada bi se Srbija zadužila koliko i Hrvatska cene i zarade bi bile iste.

Da ne govorim da su vam najveću privrednu granu jadranski turizam upravo Srbi obezbedili.

Daleko ste i vi a i mi od Slovenije koja na celom Balkanu može jedina da se busa u grudi da je normalna država. Ovo ostalo...
Tko vam brani da se zadužite? Pa zadužite se i dignite standard, ako mislite da možete tako i da će vam biti bolje.
Vi ste nama obezbijedili turizam? Pojasni to?
Točno, Slovenija ima veći standard nego mi, ali dobro. Treba gledati u budućnost i ići naprijed. Pokušati biti što bolji. Da ljudi mogu normalno živjeti od svog rada.

Tko vam brani da se zadužite? Pa zadužite se i dignite standard, ako mislite da možete tako i da će vam biti bolje.
Točno, Slovenija ima veći standard nego mi, ali dobro. Treba gledati u budućnost i ići naprijed. Pokušati biti što bolji. Da ljudi mogu normalno živjeti od svog rada.
Koja je poenta. Da kao u Švici pljeskavica košta 20€. 🤣

Poenta je u pravnoj državi. Na Balkanu to ima samo u Sloveniji.

Sve ovo na Balkanu ide u qratz u narednih 50 godina.
Neće imati ko da slavi obljetnicu Domovinskog rata

Mislim da je ovaj narod u srbiji,zaista vec sit svega.Velikog nacionalizma,ulazak u EU vuce se decenijama,cesti izbori za iste ljude,bezperspektivnost
za mlade,stalne svadje opozicije medju sobom....sve to,utice da je narod postao neosetljiv i nezainteresovan.Na glasanja ne izlazi redovno pola biraca.
To je najbolji pokazatelj,da je nastala opsta apatija i pomirenost sa situacijom,da smo upali u blato svakodnevnice...

Neće puno ni Albanaca biti.
Albanija spala ispod tri miliona.
Na Kosovu po dvoje dece umesto ranijih petoro.
Hrvatska ispod 4 miliona, Bosna ispod 3.5, Bugarska oko 6, Srbija 7, Rumunija 17
Kažu da nas ipak ima više. E sad...

Prilozi

• IMG_20210214_182341.jpg
    IMG_20210214_182341.jpg
    73,1 KB · Pregleda: 8

Back