У Пули бомбе због Косова

a ovome je izgleda neki podredjeni hrvat kresno zenu pa je malo b(l)esan :D

Ne znam čemu besmislene uvrede, o nekom za koga nisi ni čuo.

Taj čovek, kao i cela njegova porodica je za mene simbol vojničkih vrlina, viteštva ,poštenja,hrabrosti, iskrenosti i časti.
Zbog toga je imao problema i u Srbiji..
Ne znam nijednu drugu srpsku istorijsku ličnost, koju bih po tome moga da poredim sa njim.

Najbolji, najinteligentniji i najškolovaniji oficir kojeg je Srbija ikada imala..
I sigurno nije nikog mrzeo već je samo merio na svom kantaru....
Žena mu je bila Nemica, časna i poštena žena....Iako su se njegovi sinovi i on žestoko borili sa Nemcima u WW1, nisu ih mrzeli...

misiciisinovijq2.jpg

Jedan sin mu je kao oficir skončao u nemačkom zarobljeničkom logoru 1943.
Drugog sina, takođe oficira, kad su uhapsili, pokušala je da ga vrbuje nemačka obaveštajna služba ''Abver''ubeđujući ga da je on po majci Nemac i da u njemu teče pola nemačke krvi. Na to im je odgovorio: “Tu polovinu vaše krvi ste mi istočili na Kolubari”, posle tog neuspelog vrbovanja , streljan je 1941.

Malo je takvih ljudi i porodica, kao što su bili Mišići.
Bili su spremni da daju sve, pa čak i ono najvrednije-sopstveni život, a za uzvrat nisu tražili ništa.

Jednostavno ti ljudi koje je sreo i o kojima je izvestio nisu prošli test u njegovim očima.
Ne može se poreći da nije bio vizionar i da nije predvideo sve što će se dogoditi u narednim godinama.

Ne znam čemu besmislene uvrede, o nekom za koga nisi ni čuo.

Taj čovek, kao i cela njegova porodica je za mene simbol vojničkih vrlina, viteštva ,poštenja,hrabrosti, iskrenosti i časti.
Zbog toga je imao problema i u Srbiji..
Ne znam nijednu drugu srpsku istorijsku ličnost, koju bih po tome moga da poredim sa njim.

Najbolji, najinteligentniji i najškolovaniji oficir kojeg je Srbija ikada imala..
I sigurno nije nikog mrzeo već je samo merio na svom kantaru....
Žena mu je bila Nemica, časna i poštena žena....Iako su se njegovi sinovi i on žestoko borili sa Nemcima u WW1, nisu ih mrzeli...

misiciisinovijq2.jpg

Jedan sin mu je kao oficir skončao u nemačkom zarobljeničkom logoru 1943.
Drugog sina, takođe oficira, kad su uhapsili, pokušala je da ga vrbuje nemačka obaveštajna služba ''Abver''ubeđujući ga da je on po majci Nemac i da u njemu teče pola nemačke krvi. Na to im je odgovorio: “Tu polovinu vaše krvi ste mi istočili na Kolubari”, posle tog neuspelog vrbovanja , streljan je 1941.

Malo je takvih ljudi i porodica, kao što su bili Mišići.
Bili su spremni da daju sve, pa čak i ono najvrednije-sopstveni život, a za uzvrat nisu tražili ništa.

Jednostavno ti ljudi koje je sreo i o kojima je izvestio nisu prošli test u njegovim očima.
Ne može se poreći da nije bio vizionar..
а што си ти сад као нешто упоран око историје,прво их убедиш око неких пар ликова да су битни за Косовски бој па се они приме као и обично:!: да су они били главни свуда а сад као он није чуо за Мишића :mrgreen:и као Хрват му опалио жену и ти још па појасниш:cool:

ти си тебра гори од њих

E ova tema je vrh, sve same gluposti :D
тема је била :shock:Ово је за Риплија(веровали или не) па онда је:-o Ово је за ..............
па сам питао откуд Хрватима мржња према шиптарима ,кад су се заједно борили против нас,ко се бије тај се воли.Онда је модератор променио име теме , и на крају је неки Хрват победио Турке на Косову 1389 а пре тога опалио Жућину жену коју није ни видео.
Ето то је у краћим цртама.:cry::cry:

тема је била :shock:Ово је за Риплија(веровали или не) па онда је:-o Ово је за ..............
па сам питао откуд Хрватима мржња према шиптарима ,кад су се заједно борили против нас,ко се бије тај се воли.Онда је модератор променио име теме , и на крају је неки Хрват победио Турке на Косову 1389 а пре тога опалио Жућину жену коју није ни видео.
Ето то је у краћим цртама.:cry::cry:

Evo, sta ja mislim o svemu tome. Sve je to glupost, ako je istina ono sto kaze Fomenko(u svojoj knjizi History: Fiction or Science?), a ima i dobre argumente (nisam procitao celu knjigu vec samo neke delove). Znaci maltene ta cela "nauka" zvana istorija je laz.

а што си ти сад као нешто упоран око историје,прво их убедиш око неких пар ликова да су битни ѕа Косовски бој па се они приме као и обично:!:да су они били главни свуда

Prvo ti iznosiš neistine...
Ja sam samo rekao da postoji mogućnost da je došlo par desetina Hrvata krstaša, motivisano pre svega verskim fanatizmom ili nekim vezama sa Vlatkom Vukovićem.
Takođe sam se i ogradio da to nije potpuno pouzdana činjenica......
I na kraju i da su došli, tih par desetina nikakav uticaj nisu bili s obzirom da je Srba bilo par desetina hiljada, a Turaka duplo više.

да су они били главни свуда а сад као он није чуо за Мишића :mrgreen:и као Хрват му опалио жену и ти још па појасниш:cool:

ти си тебра гори од њих

Ne ja samo smatram da je izveštaj Mišića 100% tačan i iskren, a manje više važi i dan danas......
Mada danas mnogi Srbi bi mogli da upadnu u taj opis.

Ja sam samo želeo da potsetim ko je bio Mišić, a uvreda klikk-a govori samo o tome koliko je on retard, a baš ništa o Mišiću.

Evo, sta ja mislim o svemu tome. Sve je to glupost, ako je istina ono sto kaze Fomenko(u svojoj knjizi History: Fiction or Science?), a ima i dobre argumente (nisam procitao celu knjigu vec samo neke delove). Znaci maltene ta cela "nauka" zvana istorija je laz.

ма све је лаж у праву си ,како се само ја тога раније нисам сетио?

a uvreda klikk-a govori samo o tome koliko je on retard, a baš ništa o Mišiću.

прво то није била увреда ја то тако не схватам то је само њихов начин опхођења према нама јер смо стока,и то им дозвољавамо то је мало шира тема али боље да је не покрећем јер можда на крају испадне да треба да им платимо ратну одштету за Други Светски Рат

mi smo protiv Srba ratovali samo iz dva razloga
1. kada su htjeli da nas totalno posrbe i uniste (kraljevina)
2. kada su nam pokusali silom oduzeti 1/3 drzave..
u ostalim situacijama smo bili uz Srbe u povijesti ima dovoljno primjera "priskakanja " u pomoc Srbima...od Kosovske bitke , preko vaseg rata sa Bugarima , na ovamo

Evo citata iz jednog od mnogobrojnih tekstova o Kosovskom Boju gde se pise da su i Hrvati ucestvovali istina pod komandom Vlatka Vukovica.

Najvece uspehe imao je Vuk Brankovic, koji je gotovo samleo Jakubovo levo tursko krilo. Centar koji je vodio licno Lazar, izgleda da nije uspeo da probije janicare postrojene ispred sultanovog šatora okruženog gardom. A srpsko krilo Vlatka Vukovica, (bosanski odred) prvo se povuklo, bez vecih gubitaka. Bitka je najveci intenzitet dostigla u trenutku kad je srpski centar bio obuhvacen sa istoka, odakle je potisnut Vlatko Vukovic, pod cijom komandom je bio i hrvatski odred Ivana Horvata. Kad je srpski centar poražen, Vuk Brankovic se našao u bezizglednom položaju, i povukao se prema Drenici.

Back