Quantcast

U kom znaku se radja najvise namcora

meduse

Ističe se
Poruka
2.578
Misliš Bik sveznalica? Hmmm... Bik mi samo deluje flegmatično...

Očigledno ti preozbiljni znaci, koji i jesu u sekstilu, Devica, Škorpija, Jarac. Ma koliko imam veselih aspekata, sa Asc i Suncem u Devici nekako lice mi uvek deluje kao Kineski zid... :zcepanje::mrgreen:

Ali šta znači namćor, neko ko živi svoj život, ne otvara se mnogo, i ne oduševljava se tek tako drugima, i ne potpada tako lako pod tuđe uticaje... Zavisi kako gledamo, volela bih da sam bila namćor uvek.
 

gost 414695

Primećen član
Poruka
714
@Nastia

Kako merkur, koji vlada i melaholicnom djevicom i sangviničnim blizancima, može u svim vidovima biti ispoljen melanholično? :)

Temperamentom vlada nesto sto je starije od planete a to je element.
Zemlja je melanholicna.
Vazduh je sangvinican.
Voda flegmaticna.
Vatra kolericna.
I u okviru znakova ovdje kreću profinjavanja...a potogovo sa planetama koje su kretnice i ujedno poprimaju i onaj temperament znaka (elementa) u kom se nadju.


Namćor -djevica ,Saturn,Mars (jarac)

...je onaj koji je svadljive ćudi,neljubazan i osoran u ophođenju, koji se lako ljuti , svadljivac (Ma)
zakeralo, prznica (djevica), ograničen,svojeglav (SA),nezgodne naravi(MA), zadrt mrzovoljan i loše raspoložen(SA) čovjek.

Često se suprostavlja mišljenjima, iako zna da nije u pravu (SA) i u svakom traži manu(djevica,SA).

Povezuje se sa vertikalnom borom izmedju obrva(MA) tzv. borom baksuzluka (SA).
Namćorima ništa ne može izmamiti osmijeh. Sklon je zpodevanja kavge(MA) i stalno nešto kritikuje i zvoca (djevica)...i ljudi ga izbjegavaju(SA).
 
Poslednja izmena:

Nastia

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.014
@Nastia

Kako merkur, koji vlada i melaholicnom djevicom i sangviničnim blizancima, može u svim vidovima biti ispoljen melanholično? :)

Temperamentom vlada nesto sto je starije od planete a to je element.
Zemlja je melanholicna.
Vazduh je sangvinican.
Voda flegmaticna.
Vatra kolericna.
I u okviru znakova ovdje kreću profinjavanja...a potogovo sa planetama koje su kretnice i ujedno poprimaju i onaj temperament znaka (elementa) u kom se nadju.
Zato jer Merkur ima dva lica, ima dva domicila i egzaltaciju u Devici.
Zato jer je njegova osnovna priroda suva i hladna, poput Saturnove, zato uz Saturna, spada u nosioce melanholičnog temperamenta.
Njegov dnevni domicil su Blizanci, dok mu je noćni domicil u Devici, u kojoj se i bolje oseća i u okruženju je koje mu, kao nosiocu melanholije, suvoj i hladnoj planeti, više prija.

U Blizancima je hitriji, prijatniji, dobrog smisla za humor, vedar, optimističan i razigran, ali i površan.

Nasuprot tome, Merkur u Devici je manje prijatan zbog svoje melanholične i zajedljive prirode, kriticizma i perfekcionizma, ali je i mnogo racionalniji i sa daleko više dubine pristupa stvarima, istraživačkog duha, analizira ih do tančina.

Priroda Merkura je melanholična te će mu više odgovarati okruženje melanholične Device, gde može da pruži svoj maksimum. U svim drugim znacima, njegova priroda neće biti čista već pomešana sa prirodom drugih znakova, odnosno njihovih vladara, pa se na taj način gubi suština onoga što on zaista jeste. Zato se Merkur ispoljava poput fotokopir aparata i preslikava uticaj planeta sa kojom je u aspektu.

Što se temperamenta tiče preporučujem "TETRABIBOLOS" Ptolomejev pa će mnoge stvari biti jasnije.

Temperament zavisi od položaja planete prema Suncu, što je najlakše objasniti na primeru Meseca i njegovoj lunaciji od 28 dana.
Kao i sve druge planete, Mesec može biti orijentalan ili okcidentalan odnosno ispred ili iza Sunca. Svakako je povoljniji kada je iza Sunca jer je inferiorna planeta, pa kada se nađe iza Sunca, tada mu svetlost raste, a što ima više svetlosti to je moćniji.

Kod Meseca razlikujemo nekoliko različitih faza; prema nekim autorima čak 15. Međutim, najznačajnije su 4 faze:

-faza mladog Meseca koja počinje egzaktnom konjunkcijom Meseca i Sunca
-faza prve četvrti, kada se Mesec nađe na 90° iza Sunca
-faza punog Meseca, kada je Mesec u egzaktnoj opoziciji sa Suncem
-faza poslednje četvrti, kada je Mesec na 90° ispred Sunca

U prve dve faze, svetlost Meseca je u konstantnom rastu i to su faze kada je njegova moć najveća. Poslednje dve faze su manje povoljne jer svetlost Meseca opada.

Sa smenom faza, menja se i kvalitet Meseca.

Tako je u prvoj fazi sangviničan odnosno topao i vlažan ( mlad Mesec );
u drugoj fazi je koleričan odnosno topao i suv ( prva četvrt );
u trećoj fazi je melanholičan odnosno hladan i suv; ( pun Mesec )
u poslednjoj fazi je flegmatičan odnosno hladan i vlažan i to je ujedno i njegova prava priroda ( poslednja četvrt do balsamičnog Meseca )

U skladu sa kretanjem na nebeskom svodu, direktnom i ili retrogradnom, svaka planeta može biti u jedno od svojih faza, zavisno od svog kretanja ka Suncu ( objansnio Vilijam Lili u "Hrišćanskoj astrologiji".
Mislim da sam pisala jedan veliki tekst, možda čak i ovde o kretanju planeta od orijentalnosti do okcidentalnosti.
 
Poslednja izmena:

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.