- Poruka
- 391.950
Prema studijama koje su sprovedene rezultati su pokazali da u 32.godini počinjemo sve više da licimo na svoje roditelje.
Sve one njihove pridike i pravila,sa kojima su nas toliko nervirali u tinejdžerskom periodu, sad izgovarate svojoj deci.
Rečenice roditelja koje govore svojoj deci
* Dok si pod mojim krovom, biće onako kako ja kažem!
* Da nisi pisnuo/la, je li ti jasno!
* Setićeš se ti mojih reči…
* Zato što ja tako kažem, eto zato!
* U tvojim godinama ja tako nešto nisam ni znala da postoji, a kamoli imala.
Trećina koji su ucestvovali u studiji ,navela je da često ponavlja rečenice svojih roditelja koje su ih nervirale dok su bili deca i da je roditeljstvo
teže nego sto si mislili i zamisljali , dok je vecina ipak rekla da je roditeljstvo na njih imalo pozitivan uticaj, kao i da su postali tolerantniji i brižniji.
Koliko ste uspeli ako ste uspeli ,da izbegnete zamku licenja na svoje roditelje u smislu da se prema svojoj deci,ponasate suprotno ili bar delimicno
suprotno od onog kako su se vasi roditelji ponasali prema vama a sto vam nije prijalo.
Sve one njihove pridike i pravila,sa kojima su nas toliko nervirali u tinejdžerskom periodu, sad izgovarate svojoj deci.
Rečenice roditelja koje govore svojoj deci
* Dok si pod mojim krovom, biće onako kako ja kažem!
* Da nisi pisnuo/la, je li ti jasno!
* Setićeš se ti mojih reči…
* Zato što ja tako kažem, eto zato!
* U tvojim godinama ja tako nešto nisam ni znala da postoji, a kamoli imala.
Trećina koji su ucestvovali u studiji ,navela je da često ponavlja rečenice svojih roditelja koje su ih nervirale dok su bili deca i da je roditeljstvo
teže nego sto si mislili i zamisljali , dok je vecina ipak rekla da je roditeljstvo na njih imalo pozitivan uticaj, kao i da su postali tolerantniji i brižniji.
Koliko ste uspeli ako ste uspeli ,da izbegnete zamku licenja na svoje roditelje u smislu da se prema svojoj deci,ponasate suprotno ili bar delimicno
suprotno od onog kako su se vasi roditelji ponasali prema vama a sto vam nije prijalo.